Kanal D'den kovulan İrfan Değirmenci açıkladı: En ciddi teklif Uğur Dündar'dan geldi

Kanal D'den kovulan İrfan Değirmenci açıkladı: En ciddi teklif Uğur Dündar'dan geldi

Halk Arenası'na konuk olan televizyon habercisi İrfan Değirmenci, Kanal D'den kovulmasının ardından yaşadıklarını anlattı.

Halk Arenası'na konuk olan televizyon habercisi İrfan Değirmenci, 10 Mart'tan bu yana aldığı en önemli teklifin Uğur Dündar'dan geldiğini açıkladı.

“Hayır” tweetleri nedeniyle Kanal’D’den atılan televizyon habercisi İrfan Değirmenci, duayen gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası’na katıldı.

Değirmenci, işten atılmasının ardından yaşadıklarını özetle şöyle anlattı;

“Sayın Erdoğan ‘Kim oluyorsun ey Amerika benim vatandaşımı itirafçı olarak kullanamazsın’ diyordu. Meğer Zarrab’tan bahsediyormuş. Merak ediyorum bu hassasiyetin nedenini. Hüsnü Bey’i dinleyince parçalar birleşti. Kara bulut Hamdi desinler size. Haberciler yapamıyorlar uyarı vazifesini.

Sayın Cumhurbaşkanı talimat verdi. Çanakkale Belediye Başkanı törenlerde konuşturulmasın diye. Konuşabilmeli. Hepimiz Çanakkaleşiyiz her şeyden önce.

Çanakkale’de oyunumuza izin verilmedi. Keşke rektör de oyunu gelip izlese. Her şehirde oyun oynanabilecek salon yok. Çanakkale’de üniversitede salon var sadece. Bana yazı gönderdiler rektörlükten.”

“Uğur Dündar'dan teklif”

“İrfan Değirmenci’ye ülke çapında tepki olduğu gerekçesiyle salon vermediler. Tepkiniz var mı bana arkadaşlar! (Alkışlar) Gideceğiz dedim, neresi varsa. düğün salonu, şehir merkezi, ev, balkon neresi olursa… Adama bak şovmen çıktı diyorlar. 10 Mart’ta referandumdan önce son defa dündfarsayesinde TV’ye çıktım. bir daha da davet almadım. o gün Dündar, yerimi devretmeye hazırım dedi. Bugüne kadar aldığım en ciddi teklif. Dündar’ın yerinin birinin doldurabilmesi zaten imkansız. Kabahatim büyük biliyorsunuz. Hayır tweetleri için göndermediler dediler. Reyting dediler. Bana söz hakkı vermediler. İşsiz geçen aylarda telefon gelsin beklesin. Yapım şirketi aradı, “Banu Alkan’ı filan Vietnam’a götürdük, cinayet programı sunuculuğu yapar mısınız?” dediler. Olur dedim. Sonra programa onay çıtı ama sizi istemediler dediler. TV’ye çıkartmıyorlar.”

“Yüzümüzü Atatürk’ün söylediği gibi istikbale bakmam istiypuım. Geleceğe bakıyorum. Bu salonları dolduran her yaştan Atatürkçü sayesinde gelecek konusunda karamsar değilim. Biz yan yana, omuz omuza olduğumuz sürece çocuklarımıza bırakacağımız geleceğe inanabiliriz.”

“Göbek atarak da para kazanırım ama halka yalan söylemek, haberci gibi yapmak işte o çok ayıp sevgili dostlar.”

Neyse ki Halk TV var

“Burası bizim ülkemiz. Geleceğiyle ilgili eşit haklara ve söze sahip olmalıyız. Dünyanın başka yerinde TV haberciliği yapmak istemiyorum. Ekran yok, Halk TV var neyse ki…”