Karavan Kampı Yapılabilecek Yerler

Karavan Kampı Yapılabilecek Yerler

Karavan kampı, son dönemlerin en trend aktiviteleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde de karavan kampı yapılabilecek birçok yer bulunmaktadır.

Herkes için karavanla gezmek, yeni yerler keşfetmek çok cazip bir fikir gibi görünse de bu o kadar da kolay bir şey değildir. Daha doğrusu karavanla kamp için belirli düzeyde de olsa bir deneyimin olması şarttır. Öncelikle karavan kampı yapmayı düşünüyor, karavanla gezilecek yerler keşfetmeyi planlıyorsanız sıkı bir araştırma yapmanız şarttır. En basiti karavanla yolculuk bile başlı başına çok farklı bir tecrübe olacaktır. Bu sebeple karavanla seyahat üzerine gezi yazılarını okumalı, konu üzerinde belirli bir düzeyde bilgi sahibi olduktan sonra bu yola koyulmasınız. Peki karavanla nereler gezilebilir, nerelerde karavan kampı yapabilir? Bu soruların elbette ki çok net ve spesifik bir yanıtı olmayacaktır. Ancak yine de bazı öneriler sıralamak mümkündür. Eğer Karadeniz taraflarında karavanla yeni bir maceraya atılmak istiyorsanız alternatifleriniz arasında; Düzce’deki Pürenli Yaylası’nı, Bolu’daki Sülüklü Göl Tabiat Parkı’nı, Bartın’daki Uluyayla Kamp Alanı’nı, Giresun’daki Sis Dağı Yaylası’nı, Artvin’deki Şavşat Karagöl Sahara Milli Parkı’nı ve son olarak da Rize’deki Samistal Yaylası’nı seçenekleriniz arasında bulundurabilirsiniz. Bunun dışında karavanla tatil için genel olarak; Datça’daki koylar, Assos, Akbük Koyu, Ölüdeniz koyları, Cunda Adası, Kaş, Kuşadası gibi yerler de uygun olacaktır.

Farklı bir tatil deneyimi arayışında olanlar için karavan güzel bir tercih olsa da bungalov tatili de güzel bir seçenek olabilir. Tıpkı karavan tatili gibi bungalov evler de son dönemlerin yükselen tatil trendleri arasında gösterilmektedir. Bungalov tatili, genellikle doğa içerisinde vakit geçirmek isteyenlerin tercihi olmaktadır. Günümüzde Türkiye sınırları içerisinde bungalov tatili yapılabilecek birçok bölge mevcuttur. Örneğin; İzmir’in Ödemiş, Tire, Selçuk, Torbalı, Seferihisar ve Urla ilçelerinde çok sayıda bungalov tesisi bulunmaktadır. Buna ek olarak; İstanbul yakınlarında bungalov tatili yapmayı düşünenler için Şile – Ağva taraflarında harika bungalov tesisleri bulunmaktadır. Son olarak Bolu’daki Yedigöller Milli Parkı, Kıbrısçık, Mengen, Mudanya gibi bölgeler de bungalov tatili için ideal olabilecektir. Daha fazla gezi ve tatil önerisi için Gezilinki.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.