Kırşehir Belediyesi'nden sağlık hamlesi

Kırşehir Belediyesi'nden sağlık hamlesi

Kırşehir'in CHP yönetimindeki belediyesi sağlık hizmeti verecek, muayene yapacak ekibin içinde milletvekili Metin İlhan da yer alacak.

Kırşehir'in CHP'li Belediye Başkanı Selahattin Ekici, belediyenin halka ücretsiz sağlık hizmeti vereceğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı ile gerekli yazışmaların yapıldığını dile getiren başkan Ekici, "Burada gönüllü doktorlarımız hatta milletvekilimiz Metin İlhan'da hastaları muayene edecek" dedi. Sağlık Birimi önergesi oy birliği ile kabul edildi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, Kırşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı Neşet Ertaş Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Selahattin Ekicioğlu başkanlık ettiği meclis toplantısında kent için önemli kararlar alındı.

SAĞLIK HİZMET BİRİMİ KURULUYOR

Meclis toplantısında Kırşehir Belediyesi Kültür ve sosyal işler müdürlüğü bünyesinde olmak üzere Sağlık Hizmet Birimi kurulması için önerge sunuldu. Konu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Selahatttin Ekicioğlu, “Vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet verecek bu birimde doktorlarımız gönüllü olarak görev alacak. Sağlık Bakanlığı ve müdürlüğüne gerekli yazılar yazıldı. BU hizmet birimiyle en azından hastanedeki yoğunluk nedeniyle muayene olamayan vatandaşlarımıza hizmet vermeyi amaçlıyoruz” dedi. Önerge oy birliği ile kabul edildi.

METİN İLHAN DA GÖREV ALACAK

Başkan Ekici, Kırşehir Milletvekili Dahiliye Uzmanı Metin İlhan’ın sözünü hatırlatarak, “Milletvekilimiz bir ofis açarak haftada 1 ya da 2 gün olmak üzere vatandaşlarımızı muayene edeceğini söylemişti. Şimdi kendisi de sağlık birimizde halkımızı muayene edecek” diye konuştu.
Meclis toplantısında ayrıca Kent Kalkınma Kooparatifinin kurulması kararı alınırken, öğrencilere daha önce ücretsiz verilen otobüs kartları 15 TL’ye çıkarıldı. 65 yaş üstü vatandaşlarla şehit yakınlarından kart ücreti alınmayacağı oy birliği ile kabul edildi.