KKTC’li muhtarlardan Erdoğan’a çağrı: 'Bizle de toplantı yapsın'

KKTC’li muhtarlardan Erdoğan’a çağrı: 'Bizle de toplantı yapsın'

Muhtarların büyük bir kısmı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ambargoları bertaraf edecek destek isterken, elektrik projesinin gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı. Muhtarlar Birliği Başkanı Barbet, “Nasıl ki Türkiye’de muhtarlarla toplantı yapılıyor, bizimkiler de örnek alsın” dedi.

Yemin töreninin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Azerbaycan’a yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, buradan gezisinin ikinci durağı KKTC’ye geçti. Ziyaret öncesi, Erdoğan’dan taleplerini dile getiren KKTC’li muhtarlar, ambargoları bertaraf edecek destek isteğini dile getirirken, elektrik projesinin gerçekleştirilmesinin de önemine işaret ettiler.

Erdoğan’dan beklentilerini açıklayan muhtarlar, ‘Türkiye’nin garantörlüğünü içermeyen bir çözüme karşı olduklarını belirttiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinden duyulan memnuniyeti dile getiren muhtarların büyük çoğunluğu, sık yaşanan elektrik kesintilerinin ve fiyat artışlarının dayanılmaz hale geldiğini ifade ettiler.

Türkiye ile KKTC arasında olduğu gibi dış ülkelerle ulaşımın artırılmasını ve fiyatların ucuzlamasını isteyen muhtarlar, ‘Erdoğan el atarsa önemli sorunlarımız kısa sürede çözülür’ görüşünü dile getirdiler.

SORUNLARIMIZI DİNLESİN

KKTC Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet, “Kıbrıs konusunda iki bölgeli bir çözüm konusunda duruşunu sürdürmesini bekliyoruz. Rumlara karşı sert bir tavır sergilenmesi gerekiyor. Biz her başımız sıkıştığında Türkiye deriz ama bazı kesimlerin saygısızlığı diz boyudur. Benim dileğim bir an evvel elektrik projesinin gerçekleşmesidir. Ayrıca bizdeki siyasilere de bir ders versin, nasıl ki Türkiye’de muhtarlarla toplantı yapılır, bizimkiler de örnek alsın. Hatta mümkünse bizleri bir araya toplasın, toplantı yapsın, sorunlarımızı dinlesin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’ye gelişinde yaptığı açıklamada, "Her zaman Kıbrıs Türkünün yanında durduk ve durmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, KKTC'yi en büyük ihtiyacı olan suyla buluşturduklarını hatırlatarak, bu sayede hem KKTC'yi stratejik bakımdan üstün kılmaya hem de ekonomisine büyük katkı sağlanmasına yönelik çok önemli bir adım attıklarını söyledi.