Koltuk Takımı Seçimi Rehberi - Konforun ve Estetiğin Buluştuğu Nokta

Koltuk Takımı Seçimi Rehberi - Konforun ve Estetiğin Buluştuğu Nokta

Evgör Mobilya olarak, müşterilerimiz için hazırlamış olduğumuz koltuk takımı seçimi rehberimize göz atarak, evinize uygun koltuk takımınızı kolaylıkla seçebilirsiniz.

Evgör Mobilya olarak, müşterilerimiz için hazırlamış olduğumuz koltuk takımı seçimi rehberimize göz atarak, evinize uygun koltuk takımınızı kolaylıkla seçebilirsiniz. Bu rehber, sektördeki bütün koltuk türü ve modelleri ile ilgilidir. Bu rehber sayesinde, kullanıcıların koltuk takımı tercihi sırasında karar vermesine yardımcı olması için hazırlanır. Koltuk takımı seçimiyle ilgili bütün gerçekleri yazımızın devamında anlatıyor olacağız. Bu rehberi okuduktan sonra, bir koltuk takımı satım alırken, nelere önem vermeniz gerektiğini öğreneceksiniz.

Koltuk Yaylı Mı Olmalı? Süngerli Mi?

Bu ikisi arasındaki ayrımı bilen kişiler, koltuk takımının fonksiyonelliği ve kullanımına göre farklılık gösterir. Çoğunlukla sandıklı ve çekyat grubundaki yaylı süngerler seçilir. Süngerlerin çökmemesi için kullanılan yaylar, sünger koltukların rahatlığını sunmamaktadır.

Renk Tercihi

Koltuk takımı alırken, renk de oldukça önemli bir faktördür. Görselden seçilen takımların renkleri her zaman o modele en uygun olan renklerdir. Takımların kumaş renklerinde farklılıklara imkan tanınsa da, gözle görülen tasarımı tercih etmenizde fayda vardır.

Kumaş Tercihi

Seçeceğiniz kumaş, renkler uyumlu olsa da kumaşın türüne de önem vermeniz gerekir. Koltuk takımlarında silinebilir kumaşlar, tay tüyü, keten gibi farklı özelliklerde kumaş türleri bulunur. Fakat burada önem vermeniz gereken bazı noktalar da vardır. Koltuğu ne kadar sık kullandığınızı tespit ederek, bir kumaş tercihi yapmanız gerekir.

adsiz.png

Neden Doğru Koltuk Takımı Seçimi Önemli?

Koltuk takımı deyip de geçmemek lazım. Doğru imal edilmiş, doğru tasarlanmış, modern ve rahat bir koltuk takımı tüm yaşamınızı etkileyebilir. Doğru seçilen bir koltuk takımının neden önemli olduğunu şu şekilde sıralamak mümkün olabilir;

  • Daha rahat bir yaşam: Evinize uygun konforlu bir koltuk takımı seçerek daha rahat bir yaşam alanı inşa edebilirsiniz.
  • Daha huzurlu bir ev ortamı: Konforlu ve yaşam alanınıza uygun, doğru bir koltuk takımı ile huzur dolu bir ev ortamı oluşturmanız mümkündür.
  • Sağlıklı bir yaşam: Doğru ve rahat koltuk takımları ile hem rahat edecek hem de bu sayede daha sağlıklı bir yaşam süreceksiniz.
  • Evinize seçeceğiniz doğru koltuk takımları ile misafirlerinizin kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlayabilirsiniz.
  •  

Farklı Koltuk Takımı Stilleri:

Evgör Mobilya, bütün mobilyalarında olduğu gibi koltuk takımlarında da kaliteyi ve dikkat çekici tasarımları bir araya getiriyor. Farklı gruplarda yer alan şık, modern ve yalın koltuk takımı modelleri her alana kolaylıkla uyum gösterir. Modern stili klasik dokunuşlar ile bir araya getiren oturma grupları da lüks mekanların göz alıcı objeleri olmaya adaydır.

Evgör Mobilya, köşe koltuk takımlar ile üst düzey bir konfor sağlar. TV koltukları ile uzun film ve dizi gecelerinize eşlikçi olur. Berjer modelleri kendinize ayırdığınız vakitleri özel yapar. Açılabilen koltuklar ise kalabalık misafirlerinizin olduğu zamanlar için oldukça uygundur. Yaşam alanlarınızda rahatlığı ve şıklığı bir arada sunan koltuk takımı seçeneklerini web sitemizde bulabilirsiniz.

Diğer koltuk takımı modellerinden Vernazza, yüksek ayakları ile mekanı daha ferah gösterir. Zente ve Mavel ise yataklı olması ile kullanım kolaylığı sağlar. Örnekleri daha fazla olan tasarım alternatifleri ve bütçenize uygun koltuk takımı fiyatları sayesinde pek çok model içerisinden aradığınız özelliğe sahip takımı kolaylıkla bulabilirsiniz.

Ev Dekorasyonu ile Uyumlu Koltuk Seçimi:

Ev dekorasyonu hususunda dekorasyona uygun koltuk seçimi nasıl yapılır konusu için yapılan incelemeler tercihin son derece kolay olduğunu gösterir. Özellikle bireyler kendi yaşam alanlarında hangi stilin hakim olduğunu bildiklerinden dolayı hangi ürünü satın alacakları ve karar verme aşamaları son derece basittir.

Bu hususta dikkat edilmesi gereken şey salon içinde nasıl bir dekorasyonun hakim olduğunun bilinmesidir. Salon içinde modern bir dekorasyon, country ya da daha farklı dekorasyonlar tercih edilebilir. Aynı zamanda farklı dekorasyonlar da bir arada kullanılmış olabilir. Modern dekorasyona sahip bir salon için köşe takımlar, deri koltuk takımları gibi daha modern çizgilere sahip koltuk takımları tercih edilebilir. Country tarzda döşenmiş yaşam alanları için country koltuk takımları, chester modelleri tercih edilebilir.

Koltuk Takımı Bakımı ve Temizliği:

Pek çoğumuz televizyon karşında vakit geçirirken ya da misafirlerimizi ağırlarken koltukların keyfini çıkartıyor, fakat rahatlığını doya doya yaşamak istediğiniz koltuk takımları zamanla kirlenir ve güzel görünümlerini kaybeder. Çay, kahve, toz, meyve suyu, boya gibi durumlardan dolayı kirlenen koltukların temizlenmesi de oldukça zahmetli olur.

İlk zamanlar oldukça zahmetli gibi görünen koltuk takımı bakım ve temizliği işini kolaylaştırmak adına; mevzubahis koltuk takımlarının kumaşlarının bilinmesi gerekir. Koltuk takımı temizliğine başlamadan önce, koltukların kumaş yapısını bilmek işinizi çok daha kolaylaştırır.

1.Örme Kumaş Koltuk Takımı Temizliği

Koltuk takımı temizlemek adına karbonat, sirke, sabun gibi bazı doğal malzemelerden yararlanabilirsiniz. Bu malzemeleri kullanarak koltuklarını bir bez yardımıyla silebilir ve tertemiz olmasını sağlayabilirsiniz.

2.Keten Kumaş Koltuk Takımı Temizliği

Keten bir koltuk takımınız varsa, fazla bir alternatifiniz olmadığını bilmeniz gerekir. Çünkü keten kumaş, formu gereği temizliği son derece zor olan bir üründür. Bu bakımdan da kumaş yüzeyi bastırılmadan, sabunlu bir bez ile temizlik işlemi yapılmalıdır.

3.Kadife Kumaş Koltuk Takımı Temizliği

Kadife kumaş koltuk takımlarının temizliği yapılmadan önce muhakkak kadife türü bilinmelidir. Ama genellikle kadife koltuklarının temizliğinde şunlara dikkat edilmelidir;

  • Fırça ya da sert formlu bir bez kullanılmaması gerekir.
  • Kadife koltuklar için üretilen temizlik spreyleri kullanabilirsiniz.
  • Yumuşak bir bez ile sabun, gliserin ve su karışımından yardım alarak kirlenen yüzeyi temizleyebilirsiniz.

Bunların yanı sıra Evgör Mobilya’dan satın aldığınız koltuk takımlarını kullanmadan önce muhakkak “Kullanma Kılavuzu” okunmasında fayda vardır.