Leke Tedavisi Nedir?

Leke Tedavisi Nedir?

Sivilce, güneş, hormonal değişiklikler ve yaş alma ile oluşan cilt tonu eşitsizliği, cildimizde büyük oranda leke ve iz bırakır.

Sivilce, güneş, hormonal değişiklikler ve yaş alma ile oluşan cilt tonu eşitsizliği, cildimizde büyük oranda leke ve iz bırakır. Bu lekelerin bir kısmı doğuştan gelirken, bir diğer kısmı sonradan oluşur. Bu lekeleri tek başına birtakım ilaçlar ve kremlerle, doğal ürünlerle yok edemeyiz, mutlaka medikal olarak bir tedaviye ihtiyaç vardır. Her cildin yapısı ve lekenin türüne göre farklı tedavi yöntemleri gerektirir. Bazı leke türleri tedaviye hızlı cevap verip Size en uygun leke tedavisini öğrenmek için Quartz Poliklinik’i ziyaret edebilir ve Op. Dr. Leyla Arvas’ın leke tedavi uygulamaları hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Leke Tedavisi Yöntemleri Nedir?

Dermapen ile Leke Tedavisi

Ciltte oluşan renk düzensizliği ve gözenek oluşumunu yok eder. Dermapen deri altına nüfuz ederek kolajen üretimine katkı sağlar ve cildin yeniden yapılanmasına yardımcı olur. Dermapen cihazının ucunda 0,02 mm ince uçlu iğneler vardır ve bu iğneler cilde hızlıca batırılıp çıkarılır. Ciltte kanallar açılır ve cilt böylelikle kendini hızlıca onarmaya başlar. Dermapen tedavi uygulaması süresi genel olarak hastanın cilt yapısına ve leke türüne göre değişiklik gösterse de 4 ile 6 seans arası tedavi sürecini tavsiye ederiz ve Dermapen tedavisi yaz aylarında leke oluşumunu tetikleyeceğinden, yaptırılmamasını öneriyoruz.

HydraFacial Cilt Bakımı

Leke tedavileri için en iyi cilt bakım ve onarım tedavisidir. HydraFacial vakumlu cihaz olma özelliği sayesinde cildi derinlemesine temizler ve taze bir görünüm verir. Cilt tiplerine göre serumlar sürülür. Yeni leke oluşumunu önler ve cilt tonunu dengede tutarak, var olan lekeleri de yok eder. İşlem dört adım da derinlemesine ilerler temizlik, peeling, yenileme, nemlendirme ve olmazsa olmaz antioksidan adımlarıyla cildin kan dolaşımını da hızlandırarak yenilik ve pürüzsüzlük katar. İşlem sırasında ölü deriler soyulur ve cildin kötü deri atıklarıyla beraber, kir, leke, yağlar meydana çıkar. Cilt biriktirdiği tüm bu atıklardan kurtularak daha beyaz ve nemli, yumuşak bir deriye dönüşür.

Baby Face Beauty

Adından anlaşılacağı gibi bebek gibi bir yüze sahip olmak isteyenler için altın değerinde bir tedavi yöntemi Baby Face  Beauty- Thulium Lazer sayesinde cildiniz parıldayacak, nemlenecek ve canlanacak bir bebek gibi yüzünüz olacak Baby Face lazer teknolojisine sahip bir cihazdır ve 1927 dalga boyunda Thulium lazer teknolojisine sahiptir.

Tedavi süresi yaklaşık 30 ile 45 dakika arasında sürmektedir. Hafif bir acı olma ihtimaline karşı işlem öncesi lokal anestezikler kullanılarak, 4 mevsim boyunca rahatlıkla tedaviden yararlanabilirsiniz. Baby Face Beauty tedavisinde, Thulium lazer ışığı ile cilde uygulamak üzere dakika da 6 bin adet mikro küçük kanallar açılır. LASEMD tarafından cilt için özel üretilmiş, cildi besleyecek serumlar cilde sürülür ve açık kanallar vasıtasıyla derinin en alt tabakasına kadar ulaşılması sağlanır. İşlem yaklaşık olarak 10 ile 20 dakika arası sürer. Baby Face Beauty akne, sivilce, güneş lekesi, kızarıklık başta olmak üzere tüm leke türleri için uygun bir tedavidir. Tedavi süreci ise 1 ile 2 hafta ara vererek 3 ile 5 seans arasında gerçekleşir. Tedavi protokolünde farklı cilt derinliklerine inilerek lekeler temizlenir.

Fraksiyonel Lazer

Cilt yenilemek ve lekeleri ortadan kaldırma için kullanılan Fraxel lazer cihazı son teknoloji ürünüdür ayrıca FDA onaylıdır. Fraxel Dual lazer tedavisi sadece sivilce, güneş ve yaşlılık lekelerini değil aynı zamanda çatlaklar ve kırışıklıklar gibi diğer cilt sorunlarını da tedavi eder. Tedavi edilecek bölgede tedbirli bir şekilde belli bir oranda hasar verir. Bu hasar sayesinde cilt kendini yenilemek için yeni hücre üretmeye çabalarken aynı zamanda cilt kusurlarının da üstesinden gelecektir. İşlem öncesi tedavi yapılacak bölgeye uyuşturucu bir krem sürülür. Soğuk üfleyici özelliğine sahip bir başlık sayesinde acı hissi en aza indirilir. Fraksiyonel lazer tedavisi bacak, sırt gibi bölgelerde etkili sonuçlar verir. İyileşme süreci hızlı olsa da kızarıklık ve ödem gibi bazı yan etkileri görülebilir. Tedavi sonrasında güneşe çıkılmamalı ve yüksek faktörlü güneş kremi sürülerek güneşten korunmak gerekir. 3 ile 5 seans arası tedavi öneriyoruz.

Altın İğne (Scarlet S)

İğneli radyofrekans sistemidir. Cilt altına radyo frekanslar ile ulaşır. Son zamanların en gözde tedavi yöntemidir.  Altın iğne tedavisi ile solgun yüzünüzden, sarkma, yanık izleri, sivilce, skar izi, gebelik çatlaklarınızdan kurtulabilirsiniz. Altın iğneler 02 ve 05 mm arasında bir inceliğe sahiptir. İğneler cilde kontrollü olarak uygulanır ve cilde kontrollü hasar verilir. Aynı zamnda iğne uçlarından radyo frekansta verilerek dokulardaki kollajen aktive edilir. Kontrollü hasarlanan bölgelerin tekrar iyileşmesi için vücut kendini yenilemeye alacaktır ve bu sayede kusurları da giderecektir. Tedaviye başlamadan önce hastaya acı hissetmemesi için uyuşturucu etkili bir krem sürülür. İğneler uygun görülen yerlere uygulanır ve böylece işlem yaklaşık 30 dakika süresince devam eder. Altın iğne radyo frekansı tedavisi 3-4 haftada bir uygulanır. Uygulama sonrasında kabuklanma ve kızarıklık yan etki olarak görülebilir ve normal bir tepkimedir ayrıca tedavi sonrasında bolca nemlendirici kremleri ve güneş koruyucu kremleri kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

 

OxyGeneo

OxyGeneo tedavisi yarattığı oksijen sayesinde en zor yaraların bile kapanmasını sağlıyor. Oksijen salınımını kan dolaşımına inerek sağlıyor ciltte biriken ölü derileri yok ederek cildin yeni deriye kavuşmasını sağlıyor ardından cilt dostu vitaminler cilde veriliyor. OxyGeneo tedavisi her cilt tipine uygundur. Tedaviye başlarken bölgeye medikal olan jel ürünü sürülür. OxyGeneo için kullanılacak başlık bölgede gezinir. Jelin köpürmesi demek karbondioksitin oluşması demektir. Karbondioksit arttıkça ciltte oksijen üretimini arttırır. Cilt artık deriden ve karbondioksitlerden kurtulur. Cildi matlaştırır ve temizler ayrıca parlaklık verir ve cilt tonunu eşitler. Seanslar 4 ile 6 kez gerçekleşir ve her seans ortalama olarak 40 ile 50 dakika arası sürer. Güneş kremi mutlaka sürülme ve ilk birkaç saat su tedavi edilen bölgeye değmemeli.

Somon DNA Aşısı

İnsan yaşlandıkça vücut güzelliği kaybolur parlaklık gider solgunlaşır, porselen yüz gider yaşlılık lekeleri gelir. Somon DNA Aşısı ise tüm bunları tamamen silecek güçtedir.

Somon DNA Aşısı cildin hücrelerini tazeleyen ve yenileyen bir madde olan Polinükleotid adında bir madde içerir. Somon DNA Aşısı kanıtlanmış bir tedavi yöntemidir.  Cilt kuruluğu ve kırışıklık gibi öğeleri ortadan kaldırır. Somon DNA Aşıları cilt altına enjekte edilir ve gerekli protein ve vitaminlerin enjekte edilmesiyle cildin nem kazanmasını sağlar. Somon balığının hücre ve moleküllerinden oluşur ve asla insan dna’sına zarar vermez.  Her cilt tipine uygundur ve her mevsim yaptırılabilir. Tedaviye başlamadan önce yüze uyuşturucu krem sürülür. Tedavi süresi 15 günde bir olacak şekilde 4 ile 5 seans arasında 20 ile 30 dakika arasında sürmektedir.  Uygulama sonrası yüzde hafif bir kızarıklık oluşabilir birkaç saat sonra geçecektir. Hamile ve emziren bayanlara, kalp hastası olup ilaç kullanan kişilere kan pıhtılaşma sorunu olan kişilere, açık yarası olan kişilere virüs taşıyan ya da kanser hastası olan kişilere Somon Dna Aşısı yapılmaz.

Leke Tedavisi Fiyatları

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Leke tedavisi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas