Medyada dolar dolu uçak indirildi mi tartışması: ‘Pikeyi poponun üzerine çek de uyu’

Medyada dolar dolu uçak indirildi mi tartışması: ‘Pikeyi poponun üzerine çek de uyu’

Yeniçağ yazarı Murat İde, bir ‘rüya’ olarak kurguladığı yazısında, ‘Bir işadamının özel uçağına koyduğu 20 milyar doları yurt dışına kaçırmaya çalışırken, havada yakalandığını’ aktardı. Bunun üzerine Habertürk yazarı Altaylı, ‘Pikeyi poponun üstüne çekiver, belli ki açıkta kalmış” diye yazarken, Murat İde’den yanıt gecikmedi: ‘Fatih abi, yatarken, bi yerim açıkta kalmasın diye, bir elim mutlaka pikede olur.’ Peki, o rüya gerçek miydi, işte ayrıntıları…

Yeniçağ yazarı Murat İde’nin, bir rüya olarak kurguladığı "Dolar Dolu Uçak İndirildi mi?” yazısı, medyada ‘uyurken pikeyi poponun üzerine ört’ polemiğine sebep oldu.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, ‘Saçma bir rüyanın anatomisi’ başlıklı yazısında, İde’nin rüyasında bir işadamının özel uçağına koyduğu 20 milyar doları yurt dışına kaçırmaya çalışırken havada enselendiğini, Türk savaş jetlerinin uçağı zorla indirdiğini ve uçaktaki paranın müsadere edildiğini yazdığını hatırlattı.

‘EN VAHŞİ RÜYALARDA BİLE…’

Murat İde’nin bu rüyasının çok ciddiye alındığını ve dün pek çok yerde “Kim bu işadamı” gibisinden sualler sorulduğunu belirten Altaylı, “Ancak size şunu söyleyeyim. Böyle bir şey en vahşi rüyalarda bile olacak iş değil” dedikten sonra şöyle devam etti:

“Neden mi? 20 milyar doların öyle bir kalemde bankadan çekilemeyeceğini, bunun bankacılık sisteminde çok ciddi bir alarma yol açacağını söyleyecek değilim. Daha fiziki bir durumdan söz edeceğim. Dolar banknotlarının her birinin ağırlığı 0,987 gramdır.

Yani yuvarlak hesap dolar banknotları 1 gram ağırlığındadır. 20 milyar dolar, piyasadaki en büyük banknot olan yüz dolarlıklardan oluşursa eğer tam tamına 200 milyon adet 100 dolarlık banknottan oluşur. Yani 200 milyon adet 1 gramdır. 200 milyon adet bir gramlık banknot ise yaklaşık 200 bin kilogram eder. Yani 200 ton. Bugün 200 tonluk bir yükü taşıyacak bir özel jet yok.

Yani Murat İde’nin özel jetli seksi rüyası, rüya olmak için bile fazla ateşli. Siz siz olun böyle bir rüya görecek olursanız, bu yaz günlerinde bile olsa pikeyi poponuzun üzerine doğru çekiverin. Belli ki, açıkta kalmıştır.”

YANIT GECİKMEDİ

Yeniçağ yazarı İde ise ‘Fatih Altaylı'ya açık mektup’ başlığıyla kaleme aldığı yazıda, “En sonda söyleyeceğimi, en başta söyleyeyim; -Fatih abi, yatarken, bi yerim açıkta kalmasın diye, bir elim mutlaka pikede olur. Kardeşini düşündüğün için teşekkürler” dedi.

O kadar paranın bir uçağa sığmayacağını kendisinin de bildiğini belirten İde, şunları kaydetti:

“Düşünün, Fatih Altaylı gibi, çevresinde "Para işlerini" iyi bilenlerin olduğu, Durmuş Yılmaz gibi, finans dünyasının kıymetli bir ismi bile, para ve finans çevreleri tarafından soru yağmuruna tutulmuş..

İddia o ki yazdıklarım saçma.. Ama tabloya bakın ki, para ve piyasa çevrelerinde sorguya ihtiyaç yaratıyor..

Kıymetli abim Fatih Altaylı konu ettiği için onun şahsında iki satır karalayayım;

Şimdiii; Türkiye "Olmaz" denilen her şeyin çatır çatır olduğu bir ülke mi? Evet..

Türkiye'de yıllardır, doymaz bir iştahla sürüp giden yağmalar konuşuluyor mu? Evet

Türkiye, kara para aklayan, külçe altınları madende üretilmiş gibi piyasaya süren çetenin genç lideri Zarrab'a bile, "Hayırsever" diyenlerin yönettiği bir ülke mi? Evet..

CHP'li Gürsel Tekin yıllardır "Sadece İstanbul'da yıllık 50 milyar dolar rant dönüyor" diyor mu? Evet..

2001 yılında 1.1 milyar dolara mal edilebilecek bir tüneli, bu dönemde 6-7 milyar dolara mal ettik mi? Evet..

Muhalif olmakla itham edilen medya patronunun bile, iktidara rağmen servetini 3'e katladığı bir sistem içinde yüzüyor muyuz? Evet..

Yüzlerce milyarlık özel sektör yatırımına döviz üzerinden devlet garantisi verilen bir sistemin çarkına teslim miyiz? Evet..

Haraç mezat satılan 'Millet malları' yağma Hasan'ın böreği gibi sağa sola saçılıyor mu? Evet..

E bu tablo da, yazımın izini niye "Yasal ve ahlaki ve fiziki" alanlarda sürüyorsunuz ki?

‘ZATEN HEP SİSTEM DIŞINDA’

(…)Sanırsın, ülkede her şey kitabına, kuralına, ahlakına uygun yürüyor..

Sanırsın kimse, özel villalarda yaptırdığı kasalarda milyonlarca dolar saklamıyor..

Hatırlayınız; ara ara haberler olur;

-Sisteme 5 milyar dolar kaynağı belirsiz giriş oldu..

Bir başka gün;

-Sisteme 8 milyar dolarlık kaynağı belirsiz giriş oldu..

Sormak gerekir;

-Türkiye'deki haksız kazancın, fesatların, rüşvetlerin, kirli paranın tamamı bu mu? Buna kim inanır?

O halde; -Demek ki, o kirli paranın büyük bölümü zaten hep sistem dışında.. Hep zulada..

Fatih Altaylı gibi, hali vakti yerinde ve çok zengin çevresi olan bir abimin bunları bilmiyor olması mümkün değil.. Hatta iddia ediyorum, benim rüyamdakinin çok ama çok üzerinde bilgisi vardır..

‘PİKEDEN DEĞİL CESUR RÜYALARDAN’

Dediğim gibi Fatih abi, üzerimdeki pikeyi dert ettiğin ve bir tarafım açıkta kalmasın diye abi tavsiyesinde bulunduğun için teşekkürler.."Her yerde konuşuluyor" diyorsun ya, biliyorum ki senin çevrendekiler, ekonomiyi, para sistemini iyi bilen insanlar.. Bu konu bu kadar imkansızsa ve saçmaysa, bu kadar insan niye bu kadar konuşur ki?

Demek ki herkesin, kendine saklasa da "bir bildiği" var… Benim ki "Pikeden" değil, "Cesur rüyalardan.."

Bu arada, rüyadaki "Siyasetçi oğlu"nu pek soran yok ama rüyalarımızdaki yüz ifadelerine dikkat edelim, yakında anlarız..Selamlar abi.. “