Melih Gökçek'ten şaşırtan istek

Melih Gökçek'ten şaşırtan istek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Gökçek, ‘Partime zarar vermemek için konuşmam’ derken, ismini açıkladığı gazetede yönetim uygun bulursa yazmak istediğini, çok maaş da talep etmeyeceğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Melih Gökçek, “Partime zarar vermemek için konuşmam. Yazılanları, yorumları yakından takip ediyorum Eğer yönetim uygun bulursa Sözcü’de yazmayı da çok isterim. Farklı görüşler olur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle 23.5 yıl görev yaptığı koltuğunu bırakmak zorunda kalan Gökçek, Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuştu. Gökçek, istifasıyla ilgili değerlendirme yapmazken, başkanlığı döneminde milletin malına sahip çıktığını, hakkında iddialar ortaya atanların da 'sahtekar' olduğunu öne sürdü.

Gökçek, “Başkanlık görevinden ayrıldıktan sonra yazılanları, yorumları yakından takip ediyorum. Bol bol tweet atıyorum. Birkaç gün önceki bir tweetim tam 426 bin tıklanma almış. Şu anda da tatildeyim. Eğer Sözcü yönetimi uygun bulursa, yazmayı çok isterim. Farklı görüşler olur. Aslında çok maaş da istemiyorum. Ben yazmaya hazırım. Başka bir yerden yazmam konusunda öneri geldi. Ancak ben Sözcü'de yazmayı tercih ederim” dedi.

Melih Gökçek, İstanbul Ataşehir ve Beşiktaş'ta CHP'li belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili de konuştu. Gökçek, “CHP'li belediye başkanlarının görevden alınmasıyla, bizim istifa etmemiz arasında fark var. Biz yolsuzluk mu yaptık? Yapsak anamazı ağlatırlar, duman ederler” ifadesini kullandı.