Metal Etiket Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?

Metal Etiket Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?

Etiketler görsel nitelikte malzemelerdir ve reklam amacına hizmet etmek için kullanılmaktadırlar. Metal Etiket Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır? bu tür malzemeler dayanıklı oluşları sebebi ile tercih edilen ürünlerdir.

Metal etiketler alüminyum gibi malzemelerin yanı sıra paslanmaz ürünlerden ya da pirinç türünde malzemelerden üretilmektedirler. Bu malzemeler işlendikten sonra istenilen formlar halinde kullanıcılarla buluşmaktadır.

 

Bu tür etiketler, üzerlerinde istenilen görsel etkiyi yakalamak için çeşitli renklerde ve grafik desenlerde olabilmektedir. Birçok çeşide sahip olan metal etiketlerde farklı malzemeler kullanılabilir.

 

Bu tür etiketler imal edilirken belirli bir standartta üretilirler. Buna göre 0,30mm ile 3mm aralığında kalınlıkta üretilmeleri mümkün olmaktadır. Geniş bir kullanım alanı olan metal etiketler firmanın hatırlanmasında, müşterilerin hafızasında yer etmesinde etkili unsurlardır ve bir reklam aracıdırlar.

 

Şık bir etki yaratmaları onların birçok sektörde tercih edilmelerinde etkili olurken dış etkilere dayanıklı olmaları uzun süre kullanımlarına izin verdiğinden kullanıcı dostu ürünlerdir.

 

Metal etiketlerin üretilme aşamasında öncelikle levhanın grafiksel çalışması yapılmaktadır. Buna göre belirlenene ölçülere ve grafik tasarımına uygun olarak metal levhalar belirlenen baskı tekniğine göre basılır. Son kesim aşamasından önce üzerinde yapılması planlanan işlemler tamamlandıktan sonra ise ambalajlanma süreci gerçekleşir.

 

Metal etiketler ürünün kimlik bilgileri için kullanılabilirken markanın logosu ya da kullanım kılavuzu olarak da tercih edilebilmektedir. Dış etkilere dayanıklı malzemeler olmaları nedeni ile örneğin araçların tanıtımında kendilerini temsil eden marka ya da logoda metal etiket kullanımı yapılır.

 

Gümrükten geçen makinelerde ya da cihazlarda metal etiket olması bir zorunluluktur. Farklı ebat ve kalınlıkta üretilme imkânı olan metal etiketlerin ısı karşısında da dayanıklı olması onun tercihinde önemli bir etmendir. Ürün ve şirket reklamı açısından önemli malzemeler olan metal etiketler kırılmaz yapıda olmaları ile de dikkat çekerler.

 

Metal Etiket Türleri

 

● Alüminyum etiket

● Paslanmaz etiket

● Pirinç etiket

● Asit indirme metal etiket

● Kabartmalı metal etiket

● Lazer gravür etiket

● Makine kumanda panel etiketi

Metal Etiketler Hangi Alanlarda Kullanılır?

 

Ticari faaliyetlerin çeşitlendiği ve farklı reklam araçlarının gündemde olduğu bu günkü şartlarda metal etiketler kalıcı etkiye sahip reklam araçları arasında ilk sırada yer almaktadır. Metal etiketlerin kullanıldığı birçok sektör vardır.

 

Bu sektörler arasında enerji, otomotiv, medikal sektörleri ilk sırayı almaktadır. Otomotiv sektöründe araçlarda kullanılan metal etiketler tarım araçlarında, beyaz eşyalarda, mobilya sektöründe üretilen çeşitli eşyalarda, havacılık sektöründe üretim yapılan araçlarda, medikal sektöründeki ürünlerde kullanılmaktadır.

 

Asansörlerde kullanılan metal etiketlerin yanı sıra endüstri ürünlerinde kullanılan makine etiketleri de metal etiket örnekleri arasında yer almaktadır.

 

Metal etiket kullanıldığında ürün hakkında bilgi edinilebilirken kullanımına yönelik olarak da talimatlara ulaşılabilmektedir. Bundan dolayı da metal etiketlere genellikle logo basılırken ayrıca firma ismi ve adres bilgisi gibi iletişim bilgilerine yer verilmektedir.

 

Bu tür etiketlerin kullanım kolaylıkları arasında dış etkilere dayanıklı olmaları, kırılmaz yapıları, sıcak soğuk ısı koşullarından olumsuz etkilenmemeleri yer almaktadır. Firmaların temsil edilmesinde şık ve dekoratif etkisi ile iyi bir reklam aracı olan metal etiketler birçok sektörde kullanılır.

 

Metal etiketlerin oluşturulmasında biçimsel özellikleri hangi amaca hizmet edeceğine bağlı olarak şekillenmektedir. Bundan dolayı hangi sektörde kullanılacağı ve ne tür bir amaca hizmet edeceğine bağlı olarak tasarımının yapılması gerekli olurken firma ile müşteri arasında kalıcı bir bağ yaratmak açısından etkili bir reklam aracıdır. Bu yüzden sık tercih edilen bir ürün olan metal etiketler günümüzde işletmelerin ihtiyaç duyduğu tanıtım hizmetini rekabet koşullarına uyumlu bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Sizler de metal etiket siparişleriniz için https://www.basyolla.com/metal-etiket adresini ziyaret edebilirsiniz ve yükleyeceğiniz tasarımlarla siparişinizi oluşturabilirsiniz.