Microblading Kıl Tekniği Ne Kadar Kalıcı?

Microblading Kıl Tekniği Ne Kadar Kalıcı?

Kalıcı makyaj uygulamalarının artık hayatımızın bir parçası olduğu aşikar! Sabah işe gitmek için hazırlanırken veya gece özel bir davete katılırken kadınlara en değerli şeyi, zamanı, geri veren kalıcı makyaj uygulamaları, sadece hazırlanırken...

Kalıcı makyaj uygulamalarının artık hayatımızın bir parçası olduğu aşikar! Sabah işe gitmek için hazırlanırken veya gece özel bir davete katılırken kadınlara en değerli şeyi, zamanı, geri veren kalıcı makyaj uygulamaları, sadece hazırlanırken zaman kazandırmasıyla değil, sunduğu birçok avantajla da başta kadınlar olmak üzere birçok kişinin gözdesi olmaya devam ediyor.

Kalıcı makyaj denince akla kuşkusuz ki birçok kişi gibi sizin de ilk olarak kaş uygulamaları geliyor. Kaş uygulamaları, kalıcı makyaj işlemleri arasında en çok talep gören ve akabinde en çok yapılan uygulamalar desek sanırım yanılmış olmayız.

Pudralama tekniği, kaş konturu, 3D, 6D derken kafanız karışıyor olabilir. Normaldir. Günümüzde o kadar çok kaş tasarımı uygulaması var ki bazen hangileri sizin için en uygunu veya hangisi cilt dostu karar veremeyebilirsiniz.

“Kalıcı makyaj uygulamalarının başını çeken kaş tasarımı kapsamında yapılan kaş uygulamaları, kalıcı makyaj yaptırmak isteyenlere geniş bir yelpaze sunuyor. Ancak doğru ve doğal bir sonuç yakalayabilmek için size en uygun uygulamayı seçmeniz hayati önem taşıyor.” diyen Uzman Estetisyen Sara YAMAN, günümüzde yaygın olarak microblading uygulamalarına başvurulduğunu söylüyor.

Microblading işleminin doğru şekilde yapıldığında doğal kaş görünümünün yakalanabildiğini söyleyen Uzman Estetisyen Sara YAMAN, “İyi bir microblading işleminin alamet’i farikası, kişinin yüz hatlarına uygun şekilde yapılan bir tasarım ve doğru renk seçimidir.” diyor.

Yaygın olarak yapılan bir kaş konturu işlemi olan microblading uygulamasında işlem renginin kişinin saç ve kaş rengi ile uyumlu olması gerektiğini belirten Uzman Estetisyen Sara YAMAN, “Kalıcılığını düşündüğümüzde kimsenin yapay bir görünüme tahammülü olmaz. O nedenle başarılı sonuçlar için mutlaka alanında uzman kişilerden destek alınmalıdır.” diyor.

İşlem sonrası danışanların verilen yönergeleri izlediğinde uygulamanın kalıcılığının ortalama 1 ila 1,5 yıl olduğunu söyleyen Uzman Estetisyen Sara YAMAN, “Doğru şekilde uygulanan bir microblading işleminde doğal görünüm elde etmemek mümkün değildir.” diyor.

Kaşlarını uzun süre yanlış şekilde alanlar, biçimsiz kaş şekline sahip olanlar veya kaşlarında seyrekliklerden şikayetçi olanlar için microblading uygulamasının bulunmaz bir fırsat olduğunun altını çizen Uzman Estetisyen Sara YAMAN, kaşların ifademiz üzerindeki etkisini düşünürsek kötü bir sürprizle karşılaşmamak için microblading uygulaması yaptırılacak yerin iyice araştırılıp ardından işlem yaptırılmasının önemli olduğunu vurguluyor.

Microblading uygulaması, işlemden hemen sonra sonuç alınan bir uygulama değildir. Uygulamanın akabinde kaşlarınızın rengi olması gerekenden biraz daha koyu görünebilir ancak işlemden 1-2 hafta sonra kaşların rengi açılarak, işlem öncesinde seçtiğiniz renge bürünürler. Bu süre zarfı boyunca doğru şekilde kaş bakımı yapıldığı takdirde de ortalama 1 ila 1,5 yıl kalıcılığı olur.

“Cilt tiplerinin kalıcılık üzerindeki etkileri yadsınamaz bir gerçek!”

Microblading konforlu bir uygulama olmakla birlikte işlemin süresi ortalama 1-1,5 saattir. Bir microblading seansı ortalama bu süre zarfı içerisinde tamamlanır. Uygulamadan sonraki bakımın önemli olduğunun altını çizen Uzman Estetisyen Sara YAMAN, cilt tiplerinin de uygulamayı etkilediğini vurgulayarak şunları söylüyor; “Özel boyalarla yapılan bir kaş konturu işlemi olan microblading uygulamasının kalıcılığı sadece bakıma göre değil aynı zamanda cilt tipine göre de değişiklik gösterir. Özellikle yağlı ciltlerde kalıcılık süresi kısalırken daha kuru ciltlerde kalıcılık bir miktar daha fazla olabilmektedir. Söz konusu microblading uygulaması olduğunda cilt tiplerinin kalıcılık üzerindeki etkileri yadısamaz bir gerçek desek sanırım yanılmış olmayız.”

İşlemden memnun kalmazsak dediğinizi duyar gibiyiz. Korkmayın bunun da çözümü var. Microblading uygulaması, temelde ortalama 1 yıl kalıcılık sunan bir işlemdir. Ancak işlemi yaptırdığınızda kötü olsun veya olmasın her zaman geri döndürme şansınız vardır, üstelik bunun için 1 yıl beklemenize de gerek yok! “Microblading işlemleri, özel solüsyonlarla veya lazer sistemleriyle geri döndürülebilir işlemlerdir” diyen Uzman Estetisyen Sara YAMAN, “silme işlemi, kullanılan boyanın kalitesine ve işlemin derinliğine göre tek seansta veya seanlar halinde yapılabilmektedir.” diyor.

Eğer siz de yepyeni bir kaş tasarımı istiyor ve kaşlarınızdaki biçimsizliği geride bırakmayı arzuluyorsanız yüz anatominize uygun şekilde planlanan ve sertifikalı uzmanlar tarafından doğru şekilde yapılan bir microblading işlemi, tam da ihtiyacınız olan uygulama olabilir!

Kaşların ifademiz üzerindeki etkilerini düşünürsek, doğru merkezi seçerken iyi bir araştırma yapmayı unutmamanız gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.