Murat Paker Kimdir?

Murat Paker Kimdir?

Murat Paker kimdir? Dr. Murat Paker 1991 yılından beri psikoterapist olarak çalışan, tıp arka planına da sahip bir klinik psikoloji doktorudur. İstanbul ve New York’ta çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir.

Murat Paker Kimdir?

Murat Paker kimdir? Dr. Murat Paker 1991 yılından beri psikoterapist olarak çalışan, tıp arka planına da sahip bir klinik psikoloji doktorudur. İstanbul ve New York’ta çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir.

Psikoterapistliğe ek olarak, ruh sağlığı alanına akademisyen, eğitmen, süpervizör ve yazar olarak da katkıda bulunmuştur. 1962 İstanbul doğumludur.

Murat Paker Uzmanlık Alanları

Peki Murat Paker uzmanlık alanları nelerdir?  

  • Bireysel Psikoterapi
  • Çift Terapisi
  • Grup Terapisi
  • Uzun ve kısa dönemli Psikoterapi
  • Psikolojik Danışmanlık
  • Klinik Süpervizyon
  • Psikoterapistler için Eğitim
  • Psikolojik Değerlendirme /Raporlandırma (özellikle iltica/sığınma başvuruları için)
  • Araştırma ve Proje Danışmanlığı
  • Eğitim ve Ruh Sağlığı alanlarında Kurumsal Danışmanlık

www.muratpaker.com sitesi üzerinden hangi alanlarda çalışma yaptığını, mesleki yayınlarını, verdiği dersleri ve randevu almak için iletişim bilgilerini görebilirsiniz.

Murat Paker Kimdir?

Peki Murat Paker kimdir? Kendisi hakkında biraz daha bilgi verelim. Murat Paker, son yıllarda daha çok online terapist olarak çalışmaktadır. Dr. Paker’e göre online terapi öncelikle Covid-19 pandemisinde olduğu gibi, olağanüstü durumlarda terapi çalışmasının kesintisiz devamını sağlayabildiği için çok değerlidir. Ekolojik krize bağlı afetlerin, pandemilerin, politik gerilim/şiddet ve savaş ihtimallerinin umulanın aksine azalmayıp arttığı dünyamızda ruh sağlığı dahil bütün sağlık hizmetlerinin, gereken durumlarda kısmen ya da tamamen online olarak sağlanması hem bir zorunluluk hem de büyük bir imkân sağlamaktadır. Bu kanal artık kalıcı olarak açılmıştır ve görünen o ki giderek genişleyerek kullanılacaktır.

Dr. Murat Paker, online terapi kullanımını sadece olağanüstü durumlarla sınırlı olarak görmemektedir. Çünkü hem terapistler hem de danışanlar için klasik terapiye göre çok daha geniş imkanlar sunmaktadır. Artık terapi hizmeti almak ve sunmak için coğrafi sınırların ve yakınlığın önemi büyük ölçüde yok olmuş durumda. İyi bir internet bağlantınız olduğu sürece, dünyanın neresinde olursanız olun tercih edeceğiniz bir dil ve kültürden kaliteli ve bütçenize uygun bir terapist bulup çalışma imkânı artık net bir şekilde vardır. Dr. Paker, bunun fiziksel olarak bir terapiste (ya da uygun bir terapiste) erişim imkânı olmayan yerlerde yaşayanlar için büyük bir nimet olduğunu düşünmektedir. Bir terapiste erişmek için gidiş geliş birkaç saati trafikte geçirmek istemeyen metropol sakinleri için de büyük nimet. Göç hareketlerinin giderek arttığı ve artacağı günümüz dünyasında henüz göç edilen yerin kültürüne/diline uyum sağlayamamış, orada kendi anadilinde/kültüründe terapist bulamayabilecek göçmenler için de büyük bir nimet. Dil/kültür bariyeri aşılabildiği takdirde, terapi hizmetlerinin görece pahalı olduğu yerlerde yaşayanların, başka yerlerde aynı kalitede ama görece ucuz terapiye erişim imkanına kavuşması da büyük bir nimet. Agorafobi ve sosyal kaygı gibi sorunlar yüzünden ya da ileri yaş zorlukları nedeniyle bir terapistin ofisine gitmede büyük zorluklar yaşayabilecek danışanlar için de büyük nimet.

Bütün bu imkanlar, online terapinin pandemi bitse bile kalıcı olarak hayatımıza girdiğini ve giderek daha da yaygınlaşacağını gösteriyor.

Klinik Psikolog ve Psikoterapist Dr. Murat Paker

Dr. Murat Paker, bireysel terapiye ek olarak çift terapisi de yapmaktadır.   Çift terapisi, iki kişinin ilişkisini ele alan, ilişkideki zorlukları gidermeye / tamir etmeye çalışan, zorlukların giderilemez düzeyde olduğu anlaşılırsa da uygun ayrılma süreçleri geliştirilmesine yardımcı olan bir terapi yoludur. Bu terapiye katılabilecek çiftler karı-koca, sevgili gibi çiftler olabileceği gibi, ebeveyn-çocuk, iki arkadaş veya iş ortağı gibi çiftler de olabilir.

Her psikoterapistin mesleğinin ilk beş on yılında düzenli olarak, sonrasında da gerektikçe belli niteliklere sahip daha tecrübeli bir terapistten süpervizyon alması gerekmektedir. Dr. Murat Paker, 2002 yılından beri New York ve İstanbul’da ilişkisel psikanalitik terapi ve bütünleşik terapi çerçevesinde klinik süpervizyon vermektedir.