Mutfak Halısı

Mutfak Halısı

Her evin en önemli yerlerinden birisi olan mutfakta mobilya seçimi kadar halı seçimi de oldukça zordur.

Her evin en önemli yerlerinden birisi olan mutfakta mobilya seçimi kadar halı seçimi de oldukça zordur. Çünkü mutfak devamlı olarak bir sirkülasyon alanında olduğu için bu alana seçilecek mobilya ve halıların oldukça kullanışlı ve sade olması gerekmektedir.

İster tek yaşayın isterseniz kalabalık bir aileye sahip olun, mutfak dizaynı için öncelik her zaman kullanışlı mobilyalardan yana olmalıdır. Aynı şekilde mutfak halısı seçimi de kolay temizlenebilen, kaymaz taban ve mobilyalar ile uyumlu olmalıdır. Tabi bu özelliklerin yanı sıra seçeceğiniz mutfak halısını kaliteli markalar üzerinden temin etmek; size kulanım açısından uzun ömür vaat eder hem de olası mutfak kazalarını engellemeniz de size yardımcı da olur.

Mutfak Halısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Eğer sizler de yeni bir mutfak halısı satın alıp evinize farklı bir hava katmak istiyorsanız, aşağıda belirtilen püf noktalara dikkat etmeli ve seçimlerinizi bu hususlar noktasında gerçekleştirmelisiniz;

  • Yukarıda bahsedildiği gibi mutfak halısı seçerken; yıllardan beri kendisini piyasada kanıtlamış, müşteri memnuniyeti odaklı ve kaliteli markaları göz önüne almalısınız. Aksi takdirde halınız kısa süre içerisinde deforme olur ve kullanım ömrü ciddi anlamda azalır.
  • Mutfak halılarında kolaylıkla yemek ya da yağ lekesi olabilir, bu yüzden satın alınan mutfak halısının kolay temizlenebilir olması son derece önem teşkil eder. Aynı zamanda kolay temizlenen mutfak halılarının kullanım ömrü de artar.
  • Mutfak halısının tüylenme yapmaması ve her mutfak ölçüsüne uyumlu olması gerekir.
  • Mutfak halıları genel itibari ile salon ya da oturma odalarına nazaran daha küçük olarak üretilir. Bunun sebebi de mutfak alanından tasarruf etmek ve halının kapladığı alanı küçültmesini engellemektedir. Bu sebepten ötürü de alacağınız mutfak halısını normal standartlara göre daha küçük seçerek, mutfak alanını daha geniş kullanabilirsiniz.
  • Yolluk tarzı halılar, mutfaklarda da kullanım alanı bulabilir.  Normal standartlara göre daha boyu uzun en olarak da kısa olan yolluk halıları zor kirlenir.

Mutfak halısı satın alırken yapılan en büyük yanlışlardan birisi püsküllü halılardır. Püsküllü halıların saçaklarında çok fazla toz ve kir birikebileceğinden dolayı bu tarz halılar hem temizliği zorlaştırır hem de mutfağı olması gerekenden daha küçük gösterebilir.

  • Alınacak mutfak halısını seçerken en önemli kriter ise renktir. Çünkü mutfağa konulacak çok açık renkteki büyük halılar lekeleri çok daha kolay bir şekilde belli eder ve çok daha kısa süre içerisinde kirlenir. Bu yüzden mutfak halısı seçiminde lekeleri çok göstermeyen ürünleri tercih - etmeli ve halı rengi zeminde çok kaybolmamalı.
  • Mutfak halısı seçiminde beyaz, gri ya da ekru renkleri seçmek temizlik açısından kişiye bazı zorluklar yaratabilir. Mutfak içi uyum yakalamak için ise mobilyalardan zıt renkler tercih edilebilir.
  • Tüm bu bilgilere ek olarak da alacağınız mutfak halısının rengi; mutfak dolabı ve mutfak mobilyası rengi ile uyumlu olmalıdır. Bu sayede mutfakta çok hoş bir renk tonu yakalayabilirsiniz.

Mutfak halısı için olması gereken tüm bu özellikleri her ürününde bulunduran Apex Halı sayesinde siz de hayalinizdeki mutfağa kavuşabilirsiniz.

Mutfak Halısının Büyüklüğü Nasıl Olmalı?

Kaymaz mutfak halısı büyüklüğü, koyulacak alanın genişliğine göre değişiklik göstermektedir. Fakat genel olarak mutfakta 6 kişilik bir yemek masası varsa, mutfak halı ölçünüz 160*230 cm ölçülerinde olabilir. Bu ölçülerde 4 metrekare büyüklüğünde halı ya da kilime tekabül eder.

Ama mutfak alanı çok genişse, 5 ya da 6 metrekare halı seçimi yapabilirsiniz. Fakat halı büyüklüğünün yanı sıra yukarıda sıralanan özelliklerin de göz ardı edilmemesi halı sahibine kullanım açısından büyük kolaylık sağlayacaktır.