Niçin Emlak Ofisi ile Çalışmalısınız?

Niçin Emlak Ofisi ile Çalışmalısınız?

Hayatta yeni bir ev satın almak kadar heyecan verici bir deneyime azrastlanır. Yeni bir ev almak kendinize ve ailenize yepyeni bir gelecek yaratmak anlamına gelebilir.

Şimdi oturduğunuz evden daha büyük, daha modern ya da daha ferah bir tasarım arıyor olabilirsiniz.

Bu aşamada işe başlarken biraz profesyonel bir yardıma ihtiyacınız olabilir. Bir emlak ofisi çalışanı tam olarak ne aradığınızı, hangi fiyat aralığında bir mülkün size uygun olduğunu saptamanıza ve hayalinizdeki evi açığa çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

Gayrimenkul Danışmanları Evlere Daha Kolay Erişebilir

Emlakçılar işleri gereği yerel pazarları ayrıntılı biçimde bilirler. Evlerin çoğu alıcıların kolayca bulabilmesi için açıkça online olarak listelenmiş olsa da pek çok satıcı satışlarını uluorta afişe etmek istemez. Bunun çeşitli sebepleri olabilir:

  • Meraklı komşuların soruları
  • Boşanma döneminde olmak
  • Mali problemler yaşandığının duyulmasını istememek
  • Diğer çeşitli özel nedenler

Böyle hallerde emlak danışmanı size çok yardımcı olabilir. Sizin göremeyeceğiniz bir şekilde satışa çıkarılan eve özel olarak ulaşabilmenizi sağlayabilir.

Alım Satın Aşamasında Müzakere Etmenize Yardımcı Olabilir

Deneyimli bir emlakçı satışa çıkarılan evleri incelerken potansiyel sorunları profesyonel bir gözle anında fark edebilir. Alım satım sırasında bu tip sorunları kolayca görmek, pazarlık aşamasında elinizi güçlendirir. Yapılan bu görüşmeler sonucunda satıcı sorun olabilecek yerleri onarmayı kabul edebilir ya da gelecekteki tadilatlara mahsuben fiyatı düşürebilir. KULER olarak; yönettiğimiz etkili müzakere ile alıcı ve satıcı için en kazançlı alım-satım ortamını oluşturuyoruz.

Bahse konu sorunları deneyimli bir emlakçıya danışmadığınız takdirde göz ardı edebilirsiniz ya da gelecekteki eviniz söz konusu olacağı için konuya duygusal yaklaşabilirsiniz.  Evle herhangi bir duygusal bağ kurmayan emlak danışmanının görüşlerini almak alacağınız eve değerinde bir fiyat biçilmesinde, önemli bir rol oynayabilir.

Evrak İşleri Profesyonel Olarak Yapılır

Şurası inkâr edilemez bir gerçektir ki, ev satışı sırasında bol miktarda evrak işi ortaya çıkar. Bu evraklardan bazıları şunlardır:

  • Evin tapusu
  • Satış Sözleşmesi
  • Evin satışını gösteren fatura / banka dekontu
  • Evin alıcı ve satıcısının nüfus cüzdanları
  • Vergi beyannameleri
  • Onarım protokolleri
  • Alım satımın ilgili belediyeye bildirilmesi için gerekli evraklar

Tüm bu belgelerin tamamlanması ve işlemlerin yapılması ile birlikte sıra, atılması gereken imzalara ve çoklu kopyalara gelir. Bütün bu aşamalarda bir gayrimenkul danışmanı ile çalışmak her şeyin eksiksiz ve yasallara uygun yürütülmesini sağlar.

Rehberlik ve Destek Hizmeti Alabilirsiniz

Gayrimenkul danışmanı süreç boyunca sizin kendinizi güvede hissetmenize yardımcı olabilir ve nihayetinde sizin ve aileniz için önemli bir karar vermenize yardımcı olabilir. Almak istediğiniz evin neden sizin için iyi bir yatırım olabileceğini ya da yapılması gereken yüksek maliyetli onarımlar nedeniyle evin yatırım yapmaya değmediğini net bir şekilde anlamanıza yardımcı olur.

Maliyette Kazanç Sağlamanıza Yardımcı Olunur

Aslında gayrimenkul danışmanlarının pek çoğu bir evden içeri girdiğinde evin değerini doğru olarak tahmin edebilir. Böylece internetteki siteler üzerinden yapacağınız araştırma zamanını size hediye eder. Değerinin üzerinde bir fiyatla karşılaştığınızda sizi hemen evin gerçek değeri konusunda uyarabilir. Böylece gereksiz harcamalardan tasarruf edebilirsiniz.

y1.png

Süreç Daima Sorunsuz Şekilde Yürütülür

Ev satışının resmi olarak tamamlanmasından önceki son saatlerde olabilecek problemleri gayrimenkul danışmanı daha önceki deneyimlerine dayanarak önceden görür ve ortadan kalkmasına yardımcı olabilir. Bahse konu problemler şunlar olabilir:

  • Evraklarda olabilecek eksiklik ya da hatalar
  • İpotek aşamasındaki gecikmeler ya da başka sorunlar
  • Belgelerin en son incelenmesi aşamasında ortaya çıkabilecek sorunlar.

Deneyimli bir gayrimenkul danışmanı bütün bu sorunlara kalıcı çözümler üreterek, ev almak gibi önemli bir sürecin sorunsuz ve yasalara uygun olarak yürütülmesini sağlar.

Daha fazla bilgi için kuler.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.