Ofiste Yeni Trend: Hazır Ofis ve Sanal Ofis!

Ofiste Yeni Trend: Hazır Ofis ve Sanal Ofis!

Bir süredir yeni ofis yapılarını piyasada görüyorduk. Ama pandemi ile bu ofis yapıları yeni bir boyut kazandı.

Bir süredir yeni ofis yapılarını piyasada görüyorduk. Ama pandemi ile bu ofis yapıları yeni bir boyut kazandı. Online çalışmanın mümkün olduğunun, hatta geleneksel çalışma yöntemlerinden daha verimli olduğunun fark edilmesi ile şirketler yeni ofis seçeneklerine yöneldiler. Peki piyasadaki ofis seçenekleri nelerdir? Peki bu yeni ofislerin geleneksel ofislerden farkı nedir? CoBaC Workspace Kurucu Ortağı Yıldız Doğan Gürcüoğlu bizler için ortak ofis ile ilgili kafamızı karıştıranlara cevap verdi.

Hazır Ofis Nedir Sanal Ofis Nedir?

Piyasada karşımıza çıkan ofis seçeneklerini sanal ofis, hazır ofis, açık ofis, paylaşımlı ofis olarak sıralayabiliriz.  Geleneksel ofisler bu ofislerden farklı olarak tek şirketin veya kişinin sahip olduğu fiziksel alanlardır. Ama bu yeni nesil ofisler ortak çalışma alanlarının paylaşılmasına dayalıdır. Hazır ofis ve sanal ofis ortak çalışma alanları arasında en popülerleri diyebiliriz. Hazır ofisleri, kullanıcılar için bütün ihtiyaçları düşünülerek önceden hazırlanmış ofis alanlar olarak özetlemek mümkün. Sanal ofisler ise fiziksel karşılığı olmayan ofisleri ifade ediyor. Sanal ofisler şirketlere ve yeni girişimcilere fiziksel bir ofisin angaryası olmadan resmi adres sahibi olma imkanı sunuyor. Hazır ofisler ve sanal ofisler fiziksel imkanları dışında şirketlere ve çalışanlara benzer imkanlar sunuyor. Hazır ofisler ve sanal ofisler genelde büyük ortak çalışma alanlarının bünyesinde oldukları için kullanıcılarına toplantı odası kiralama ve coworking gibi imkanları da sunuyor. Bu sayede çalışanlar kendi takımları ve yeni insanlarla çalışma fırsatı yakalıyorlar.

Hazır ve Sanal Ofisler En Çok Tercih Edilenler Oluyor

Ortak paylaşım alanı dahilinde bir sürü ofis seçeneği var. Ama şirketler en çok hazır ofislere ve sanal ofislere yöneliyor. Bunun temel nedeninin, şirketlerin ihtiyaçlarına doğrudan hizmet etmesi ve uygun fiyatlara kiralama imkanı sunması. Hazır ofislerde şirketler fatura, internet, kira, stopaj gibi dertlerle uğraşmadan en ince ayrıntısına kadar hesaplanmış ve sabit ücretli bir çalışma ofisine sahip oluyorlar olmaları diyebiliriz. Sanal ofisler özellikle yeni şirketler tarafından tercih ediliyor. Genellikle yeni kurulan şirketlerin ofis alanına ihtiyaç duydukları kadar çalışanları olmuyor. Ama Türkiye’de şirket açabilmek için ofis olarak gösterdiğiniz resmi bir adresiniz olması gerekiyor. Sanal ofisler yeni şirketlere ofis sahibi olmanın getirdiği ekstra harcamaları ortadan kaldırarak uygun fiyatlı resmi adres sahibi olma şansı sunuyor.

CoBAC Workspace

CoBAC Workspace çalışma deneyimini bir üst seviyeye taşımak isteyen herkese ortak bir çalışma alanı sunuyor. Eminonu”nun merkezindeki konumu ve Haliç'e bakan manzarası ile üyelerine ortak çalışma alanından daha fazlasını vadediyor. Bünyesinde toplanti odalari, podcast odasi ve konferans salonu gibi imkanlari barındıran CoBAC; üyelerine çeşitli üyelik seçenekleri sunuyor. Özel Ofis, Özel Masa, Paylaşımlı Masa, Flexi Üyelik (Esnek Üyelik), Sanal Ofis ve MeetBAC üyelikleri ile CoBAC’te herkese göre bir yer var.