Orijinal Şarj Aletini Çakmasından Ayırt Etmenizi Kolaylaştıracak 4 Öneri

Orijinal Şarj Aletini Çakmasından Ayırt Etmenizi Kolaylaştıracak 4 Öneri

İletişim, yaşamın olmazsa olmaz bir parçasıdır. İnsanlar istek ve gereksinimlerini birbiriyle iletişim kurmak suretiyle karşılarlar.

İletişim, yaşamın olmazsa olmaz bir parçasıdır. İnsanlar istek ve gereksinimlerini birbiriyle iletişim kurmak suretiyle karşılarlar. Yakınımızdaki insanlarla ve hayvanlarla iletişim kurmak kolay olabilir ancak uzaktaki insanlarla görüşmek yakın zamana dek meşakkatli olmuştur. Bu meşakkati sonlandıran ise elbette teknolojinin gelişimiyle ortaya çıkan telefonlardır. Önce basit yapılı telefonlar zaman içinde boyutsal anlamda küçülmüş, donanımsal anlamda ise büyümüştür.

Tuşlu telefonlarla başlayan serüven dokunmatik ve akıllı telefonların geliştirilmesiyle devam etmektedir. İlk zamanlar sadece sesli görüşme ve kısa mesaj özelliğiyle üretilen cep telefonları artık bir iletişim aracından fazlası haline gelmiştir. Sesli ve görüntülü görüşmeyi mümkün kılan bu cihazlar farklı mesajlaşma uygulamalarına ve onlarca farklı işleve sahiptir. Gündelik yaşamın önemli bir parçası halini alan söz konusu aygıtlar yediden yetmişe her bireyin temel ihtiyacı halini almış durumdadır.

Neden Orijinal Şarj Aleti ve Aksesuar Alınmalı?

Akıllı cep telefonunun önemi uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim sistemlerinin devreye girmesiyle birlikte artmıştır. Özellikle 2020 yılından itibaren çoğu kurum ve kuruluşta kabul görmeye başlayan remote eğitim/çalışma düzeni bireylerin yüksek donanımlı ve uzun kullanım ömrüne sahip akıllı telefon arayışını beraberinde getirmiştir. Bir telefonun markası ve modeli, onun taşıdığı nitelikler hakkında mühim bilgiler verir. İyi bir telefon satın almak sanal ortamda işleri kolaylaştırır.

Ancak markası ve modeli iyi de olsa bir akıllı telefonu uzun süre kullanmak için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Dünyanın en iyi cep telefonu bile tercih edilse yeterli özen gösterilmediği takdirde telefondan istenen verim alınamayabilir. Hatta telefonun kullanım ömrü kısalabilir. Bu da özellikle ekonomik anlamda bireyi külfet altında bırakabilir. İyi bir kullanım deneyimine sahip olmak için telefon şarj aleti seçimine büyük bir özen göstermekte fayda vardır.

Çoğu telefon yanında orijinal şarj aleti ile satışa sunulur. Ancak bazı markalar telefonun yanında aksesuar vermemektedir. İşte bu durumda kişi orijinal bir şarj aleti temin etmek için araştırma yapmaya başlamalıdır. Şarj aletinin çakma olması telefona zarar verebilir. Bu zarar kimi zaman geri dönüşü olmayan hasarlar açabilir ve telefonu kullanılamaz hale getirebilir. Çakma şarj aleti sebebiyle bataryası şişip patlayan pek çok cep telefonunun mevcudiyeti bizlere işin önemini göstermektedir.

Orijinal Şarj Aleti Tespiti için Takip Edilmesi Gereken İpuçları

Hem şarj aleti hem de USB kabloları bilinçli bir biçimde seçilirse telefonda şarj kaynaklı sıkıntı oluşumunun önüne geçilebilir. Çakma olan aksesuarlar orijinal olanlara göre daha uygun fiyata gelse de telefona vereceği zarar göz önüne alındığında bu riski kimse almak istemez. Bu sebeple gerçek şarj aleti ve USB kablosu temin etmek için bazı tavsiyelere ihtiyaç duyulabilir. Edinilen bilgiler kişiye orijinal ve çakma aksesuar arasındaki farkı ayırt edebilmeyi kolaylaştırır.

  1. Logoyu İncelemek

Bir şarj aleti temin ederken öncelikle telefonun markasına uyan ürüne odaklanmak gerekir. Örneğin iPhone telefon alan birisi iPhone şarj aleti satın alır. Samsung marka telefon alan da Samsung marka şarj aleti araştırması yapar. Farklı markalara ait bir ürün almak, telefona uyumlu olsa da doğru değildir. Çünkü her telefonun dolum voltajı birbirinden farklıdır. Kimi şarj aleti telefonun çok yavaş dolmasına sebep olurken kimisi de aşırı hızlı dolum yaparak telefona zarar verebilir.

Markaların logosu orijinal ürün almak için kişiye yol gösterici niteliktedir. Logo dikkatli bir biçimde incelenmelidir. Böylelikle satın alınacak olan ürünün üzerinde bulunan logonun orijinaliyle tam olarak eşleşip eşleşmediği saptanmış olur. Örneğin Samsung markasının çakma şarj aletlerindeki logoda A harfi normalinden daha kalın yazılır. Hangi marka olursa olsun logodaki sembole ve harflere dikkat etmek ürünün çakma olup olmadığını net bir şekilde anlatabilir.

Sahte logolar orijinal logolara göre daha belirgin ve kalın bir yapıya sahiptir. Bunun yanı sıra şarj aletlerinin üzerinde yer alan uyarılar da çakma bir ürünü belirlemek için müthiş aracılardır. Sahte bir şarj aletinin üzerinde gerçeğinkinden daha fazla uyarı mevcuttur. Yani daha fazla sembol ve yazı bulunması ürünün gerçek olmadığını gösterir. Örneğin Samsung şarj aletlerinin gerçeğinde A+ gibi bir uyarı yer almazken çakmasında bu uyarıyı görmek mümkündür.

  1. Şarj Aletinin Giriş Kısmını İncelemek

Apple aksesuarları ve diğer tüm markaların aksesuarları dikkatli şekilde incelendiğinde gerçek olup olmadığı anlaşılabilmektedir. Şarj aletlerinin üzerinde yer alan bağlantı simgesi ürünün sahte mi gerçek mi olduğu hakkında bilgi veren bir detay olarak değerlendirilebilir. Bağlantı simgesi belirgin olan ürünler sahtedir. Sadece bu simgeye bakarak ürünü sahte diye yaftalamak doğru değildir. Diğer kısımlarına bakarak bu kanıya varmak en iyisidir.

Şarj aletlerinin giriş boyunu incelemek bu konuda kişiyi doğru tercihe daha da yaklaştırır. Çünkü sahte şarj aletlerinin giriş kısımları orijinal olanlarınkinden daha uzun bir yapıdadır. Hatta bu uzunluk bariz bir biçimde görülebilir. Gerçek ürünün giriş kısmından neredeyse iki kat uzun olması şarj aletinin orijinal olmadığına dair önemli bir ipucudur. Sahte bir ürünle telefon şarj edilirken giriş kısmının tümü değil bir kısmı telefona girebilir. Orijinal ürünün giriş kısmı ise tümüyle telefonun girişine uyumlanır.

  1. Şarj Aletinin USB Girişi ve Priz Başlarına Dikkat Etmek

Dikkatli olan kişiler ufak da olsa birçok ayrıntı yakalayarak orijinal ürüne rahatlıkla ulaşabilirler. İnceleme yapılması gereken noktalardan biri olan USB girişi ürünün gerçekliğini ortaya koyan kısımlar arasında yer alır. Orijinal bir üründe USB giriş kısmında çentik bulunmaz. Ayrıca kenarlıklar fazla yüksek ve belirgin değildir. Oysa sahte bir şarj aletinde USB giriş bölümü çentiklidir. Ürünün kenarlıkları ise orijinaline kıyasla daha belirgin ve yüksek bir yapıda bulunur.

Gerçek şarj aletini saptamanın bir yolu da söz konusu ürünün priz başlarını incelemektir. Her şarj aletinin priz başı mevcuttur. Bu başların yarısı plastiktir. Diğer yarısı ise prize girecek şekilde ve prize uygun bir materyalle üretilmiştir. Başın plastik kısmı orijinal bir üründe hafif bir çıkıntıya sahiptir. Bu çıkıntıya çentik adı da verilebilir. Ancak çakma bir şarj aletinde başın plastik kısmıi dümdüz uzar. Herhangi bir çıkıntı, çentik yoktur.

  1. Şarj Aletinin Üretim Yerine Bakmak

Şarj aletinin üretildiği yere bakmak tek başına bir ölçüt değilse bile önemli bir unsurdur. Tabi öncelikle markanın telefon ve aksesuarlarının nerede üretildiğini bilmek gerekir. Örneğin Samsung markasına ait telefon ve aksesuarlar Vietnam’da imal edilir. Fakat sahte bir şarj aletinde üretim yerinin Çin olduğu yazabilir. Bu ufak ayrıntı bile ürünün orijinal olup olmadığı noktasında kişiye mühim bir ipucu vermiş olur.

Şarj aletleri ve diğer aksesuarlar orijinali gibi üretilemeyen ürünlerdir. Bunun sebebi markanın benzersiz ürünler tasarlaması değildir. Birebir taklit sonucu tıpkı orijinali gibi olan ürünler bu ürünü imal eden şirketin markaya büyük miktarda tazminat ödemesine sebep olacaktır. Bu sebeple çakma üretim yapan hiçbir şirket tazminat ödeme riskini göze alamaz ve netice itibariyle ürünlerinin bir şekilde çakma olduğunu ortaya koyar.