Otobüste Erasmus öğrencisine tacizde bulunan öğretmen 'Pişmanım' dedi, cezası ertelendi

Otobüste Erasmus öğrencisine tacizde bulunan öğretmen 'Pişmanım' dedi, cezası ertelendi

Erasmus öğrencisi İspanyol genç kadın, bindiği şehirler arası otobüste, M.Ö. adlı öğretmen tarafından taciz edildi. İki yıl hapis cezası alan M.Ö.'nün cezası, duruşmadaki davranışlarından ötürü önce indirildi, pişman olduğu için de ertelendi.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Erasmus öğrencisi olan ve İzmir'e gezmeye giden İspanyol B.P.D., bindiği şehirlerarası otobüste tacize uğradı.

Yanında oturan arkadaşıyla birlikte uyuduğu sırada arka koltukta oturan M.Ö.'nün taciz ettiği genç kadın olayı şöyle anlattı:
"Uyurken rüya gördüğümü sandım. Bir el sağdan göğsümün üzerine gelmiş, okşuyordu. Bunun etkisiyle uyandığımda rüya olmadığını fark ettim. Arkadaki şahsın elini uzatıp ceketimin üzerinden göğsümü okşadığını fark ettim. Donakaldım. Kendimi öne itip ön koltuğa yaslandım. Adam elini çekti. Arkadaşım P. uyumuştu. Hareketlerden o da uyandı. 'Ne oldu?' diye sordu. Şok olmuştum. Ağlamaya başladım. Arkadaşım üzüldü ve bana sarıldı. Muavini çağırdık. O sırada adam korktu ve koltuğun arasından yaklaşarak, sessiz şekilde ve heyecanla 'I'm Sorry, I'm sorry' diye özür diledi. Uygun bir koltuğa geçtik. Olay anına kadar sanıkla aramızda diyalog geçmedi. Arkaya dönme ve bakma gibi bir durumum olmadı."

'ACABA UYKUDAYKEN ELİM DOKUNMUŞ OLABİLİR Mİ?'

B.P.D., "Otogarda indiğimizde hızlı adımlarla uzaklaştı. ‘Kaçıyor' diye gösterdim. Arkadaşlarım koşup polis noktası önünde yakaladılar. O sırada adam bizlerden özür diliyordu" dedi.
Yakalanan kişinin Eskişehir'de lise öğretmeni olarak görev yapan ve İzmir'de hasta olan babasını ziyaretten dönen 39 yaşındaki M.Ö. olduğu belirlendi. M.Ö., ifadesinde, "Yolda uyku halindeydim, seslenmelere uyandım. Acaba uykudayken elim dokunmuş olabilir mi diye ‘Sorry' diyerek, bu durumu anlamaya çalıştım. Uykuda neler olduğunu tam bilmiyorum" dedi.

M.Ö., emniyette alınan ifadesindeki, "Bayan ağlıyordu. Defalarca özür diledim" sözlerini ise reddetti.

CEZA ÖNCE İNDİRİLDİ, SONRA ERTELENDİ

Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada M.Ö., cinsel saldırı suçundan iki yıl hapse çarptırıldı. M.Ö.'nün yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle ceza bir yıl sekiz aya indirildi, pişman olduğunu bildirdiği için cezası iki yıl süreyle ertelendi.
Gerekçeli kararda, istismarı sıcağı sıcağına gören şahitlerin beyanına göre tacizin gerçekleştiği kaydedilerek, şöyle denildi:

"Olaydan hemen sonra heyecanlanan ve ağlayan mağdurenin böyle bir sarkıntılık suretiyle cinsel saldırıya maruz kaldığı ve arka koltukta oturan sanık tarafından gerçekleştirildiği, sanığın sürekli ‘Sorry sorry' diyerek ağlayan mağdureden özür dilediğine dair şahit beyanlarının olayı doğruladığı…"