Oy kullanan İmamoğlu'ndan ilk açıklama: Bu seçim hukuksuz süreci tamir...

Oy kullanan İmamoğlu'ndan ilk açıklama: Bu seçim hukuksuz süreci tamir...

İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu, oyunu kullanıyor. Yurttaşların sevgi gösterileri eşliğinde oyunu kullanacağı sınıfa çıkan İmamoğlu için "Ekrem Başkan, Her Şey Çok Güzel Olacak" sloganları atılıyor.

Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Mehmet Selim İmamoğlu geldiği Beylikdüzü Haldun Taner İlkokolu'nda, 1382 No'lu sandıkta oyunu kullandı.

“Her şey çok güzel olacak” ve “Hak hukuk adalet” sloganları eşliğinde oy kullandığı okuldan dışarı çıkan İmamoğlu burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle: 

'HUKUKSUZ SÜRECİ TAMİR ETME SEÇİMİDİR'

“Türkiye’miz adına, İstanbul’umuz adına önemli bir seçim yaşıyoruz. Bu sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimi değil aynı zamanda Türkiye’de demokrasi sürecine dair milletçe yaşatılan bu hukuksuz süreci tamir etme seçimidir, sandığıdır. Bu bakımdan hem demokrasimiz adına hem İstanbul’umuz adına hem de gelecekteki tüm seçimlerinin meşruluğu adına bugün halkımız hak hukuk ve adalet duygularıyla, vicdanlarıyla en doğru kararı vereceklerdir. Dolayısıyla şehrimize ve ülkemize hayırlara vesile olsun. Günün sonunda her şey çok güzel olacak.” 

'ELBETTE HELALLEŞELİM'

Binali Yıldırım’ın oy kullanmasının ardından yaptığı “Bilerek, bilmeyerek eğer bir İstanbullu kardeşimize, rakiplere bir yanlış yaptıysak, haksızlık yaptıysak helallik istiyorum” açıklamasına da değinen İmamoğlu şunları söyledi: 

“E güzel. Ama keşke seçimlerde ‘Her yol mübahtır’ anlayışıyla değil de, millete yüzünü dönerek, milletin çıkarına cümleler kurarak ve oy için her şeyi söylemek değil, güzel cümlelerle, şehrine gelecek adına umut veren cümlelerle seçim yaşasak. Tahmin ediyorum bu seçim birçok yönüyle bundan sonraki seçimlerin stratejilerine katkı sunacaktır. O bakımdan elbette helalleşelim. Herkes hakkını helal etsin ama bundan sonra da bu hataları yapmayalım.”