Paranız olsa da bu otomobilleri alamazsınız!

Paranız olsa da bu otomobilleri alamazsınız!

Kendinize özel bir otomobil mi istiyorsunuz? Harcamak için çok paranız mı var? Şu an dünyada sahip olunabilecek en iyi 20 hiper otomobili sizin için belirledik.

Eğer bu araçları satan biri varsa ancak o zaman büyük paralar ödeyip sahip olabilirsiniz. Aksi takdirde hepsi özel üretimdir. Yani bu galeride göreceğiniz ultra süper otomobillere inanın çok paranız olsa dahi sahip olamayabilirsiniz.

1. Apollo Intensa Emozione

780 beygir gücünde turbo içermeyen bir V12 motor nasıl ses çıkarabilir? Bunun için Apollo IE’ye bir göz atmanız lazım. Batmobile’ye benzeyen bu araçtan sadece 10 adet üretilecek.

2. Ferrari LaFerrari Aperta

800 beygir gücünde 6.3 litrelik V12 benzinli ve 163 beygir (120 kW) gücünde bir elektrikli motoru olan toplam 963 beygir gücündeki araç 0-100 km/s hızlanmayı 3 saniyenin altında gerçekleştirirken, 350 km/s son sürate erişebiliyor. Bu araçtan sadece 200 tane satıldı ve sahip olanların en az 5 Ferrari’si olması gerekiyor.

3. Aston Martin Valkyrie

Formula 1’in şampiyon takımlarından Red Bull’un teknik patronu Adrian Newey tarafından tasarlanan Aston Martin Valkyrie’nin 12 silindirli hibrit yani hem benzinli hem elektrikli motoru 1000 beygirin üzerinde güç üretirken, maksimum 402 kilometre hıza çıkıyor. Bu araca sadece 150 kişi sahip olabilecek.

4. Bugatti Veyron

431 kilometre maksimum hızla bir dönem dünyanın en hızlı otomobili olan 1183 beygir gücündeki Bugatti Veyron, bugün bu ünvanını kaptıdı ama hiper otomobil özelliğini devam ettiriyor. Bu araçtan sadece 450 adet üretildi.

5. Bugatti Chiron

Bugatti Veyron hızlı ama 1500 beygir gücündeki Bugatti Chiron daha da hızlı. Bu model bugün dünyanın en havalı hiper otomobillerinin başında yer alıyor.

6. Pagani Huayra

Yine havalı hiper otomobillerden Pagani Huayra 754 beygir gücünde ve sadece 100 kişi direksiyonunu tutabilecek.

7. Jaguar C-X75

Dünyada sadece ve sadece 5 adet Jaguar C-X75s modeli var. Bu araçların hepsi Porsche 918, Ferrari LaFerrari ve McLaren P1’ye layık bir rakip.

8 McLaren P1 GTR

Standart McLaren P1 sizin için çok mu yumuşak? Peki, GTR için ne düşünüyorsunuz? Sadece 58 tane üretildi, dolayısıyla sahip olmanız biraz zor. Utanç verici değil mi?

9. Ferrari Enzo

Ferrari F50’yi nasıl buluyorsunuz? Charlie’nin Melekleri filminde nasıl buldunuz? Sadece 449 Enzo üretilde ve bir tanesi de açık artırmayla satılması için Papa’ya verildi.

10. Eagle E-Type

Jaguar E-Type’yi düşündüğünüzde aklınıza güç, hız, görünüm ve kullanım gelir.Gerçekte bu düşündükleriniz doğrudur ama Eagle E-Type bunların tamamını tam yapar. Oldukça hızlı, muhteşem görünümlü bir araçtır ve paranız almaya yetmez.