Protez Tırnak Doğal Tırnak Görünümünde Yapılabilir Mi?

Protez Tırnak Doğal Tırnak Görünümünde Yapılabilir Mi?

Kadınlar için hayati önem taşıyan unsurların başında tahmin edebileceğiniz gibi dış görünüş geliyor.

Birçok kadın; daha güzel bir dış görünüşe sahip olmak adına arayışlara giriyorlar. Güzellik sektörünün geçmiş yıllara kıyasla gelişmiş olması ciddi bir avantaj! Kadınların favorisi olan uygulamalardan birisi de protez tırnak! Yazımız sayesinde protez tırnağın doğal tırnağın yerini tutup tutamayacağı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Protez Tırnak Nedir?

Protez tırnak nedir diye merak ediyorsanız bu uygulamanın tam da tahmin ettiğiniz gibi takma tırnak olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, takma tırnak olmasına rağmen son derece doğal bir görüntüsü vardır. Tırnaklarına şık bir görüntü kazandırmak isteyenler için kesinlikle en iyi seçenektir. Ayrıca, üç farklı çeşidi bulunur.

  • Akrilik tırnak
  • Dipping tırnak
  • Jel tırnak

Yukarıdaki üç farklı protez tırnak arasından bilhassa jel tırnağın çok popüler olduğunu söyleyebiliriz. Protez tırnak öncesinde kişinin tırnaklarına koruyucu uygulanır. Bu sayede, tırnaklara herhangi bir zarar verilmesinin önüne geçilir. Ayrıca, gerçek tırnağın nefes almasına engel olması söz konusu değildir. Protez tırnağın üzerine herhangi bir kısıtlama olmadan oje sürülebilir. Hatta, bu uygulamanın ojenin daha kalıcı olmasını sağladığını söylemek gerekir.

Protez tırnağın kimler için uygun olduğu merak edilir. Her şeyden önce, tırnak yeme alışkanlığı olan kişiler için faydalı bir seçenek olduğunu söylemeliyiz. Bir başka deyişle, insanlar; protez tırnak sayesinde tırnak yeme gibi zararlı bir alışkanlıktan kurtulabilirler. Bunun yanı sıra, tırnaklarına tam da hayal ettikleri gibi estetik bir görünüm kazandırabilirler.

Protez tırnak; birçok kadının faydalanabileceği bir uygulamadır. Hassas tırnaklara sahip olan ve tırnak kırılması problemi ile karşılaşan kişiler için önemli bir seçenektir. Ayrıca, tırnak üzerinde çatlama ve pürüz gibi birtakım sorunlar ile karşılaşan insanlar da protez tırnak sayesinde daha iyi bir görünüm elde ederler. Protez tırnak; tüm bunlar dışında herhangi bir tırnak rahatsızlığı olmayan kişiler için de uygundur. Bir başka deyişle, isteğe bağlı olarak yaptırılması da mümkündür.

Protez tırnak; bazı kişiler için uygun olmayabilir. Örneğin, tırnaklarında veya ellerinde mantar olan kişilerin bu uygulama için uygun olmadıkları ifade edilebilir. Ancak, mantar tedavisinin ardından protez tırnak yaptırmak mümkün olabilir. Bunun yanı sıra, uzmanlar; hamile kadınların akrilik tırnak uygulaması yaptırmalarının zararlı olduğunu ifade ederler. Gebelik dönemindeki kadınlar için yalnızca jel tırnak uygundur.

Protez Tırnak Ne Kadar Süre Kullanılır?

Protez tırnak; son derece zahmetli bir uygulamadır. Ancak, yine de kırılmayan protezin olmadığını söylemek gerekir. Protez tırnağını koruyanların başına bir şey gelmez. İnsanların protez tırnaklı elleriyle ağır bir şey kaldırmaları, sert bir toprak eşelemeleri veya yere tırmık atmaları tavsiye edilmez. Bir başka deyişle, protez tırnağı dikkatli bir şekilde kullananlar bu uygulamadan 5-6 hafta faydalanabilirler. Kendi tırnağı uzayan, bir boşluk oluşan ve oluşan görüntüden rahatsız olan kişilerin protez tırnağı çıkartmaları mümkündür. İsteyenler; bir uzmandan yardım alarak protez tırnaktan kurtulabilirler. Bunun yanı sıra, yeni bir protez tırnak uygulamasına başvurarak yepyeni bir tırnak görünümü kazanabilirler.

Sonuç olarak, protez tırnak kullanım süresi; yaptıran kişinin dikkatiyle alakalıdır. Dikkatli bir şekilde kullanıldığı takdirde herhangi bir sorun yaşanması mümkün değildir.

Protez Tırnak Çeşitleri

Protez tırnak çeşitleri; akrilik, jel ve dipping tırnak olarak ifade edilebilir. Her bir seçeneğin avantaj ve dezavantajları vardır.

  • Akrilik tırnak: Jel tırnak uygulamalarına kıyasla farklı özellikler taşır. Özel bir toz ve sıvının kullanıldığı uygulamadır. Kırılgan ve zayıf tırnaklara sahip olanlar için harika bir seçenektir. Son derece dayanıklı oluşu ciddi bir avantajdır. Bunun yanı sıra, kişinin istediği uzunlukta yapılması söz konusudur. Hazırlanan sıvı ve toz karışımı; tırnağın boş kısımlarına doldurularak uygulanır. Tırnağın tümünü kaplayan son derece başarılı bir uygulamadır. Ayrıca, tırnakların uygulamanın ardından havayla temas ettikçe sertleşmesi söz konusudur. Bütünsel görünümü ile dikkat çeker. Buna ek olarak, işlem sırasında ciddi bir koku ortaya çıkabilir. Ancak, söz konusu koku kesinlikle uzun süreli değildir. Kişinin tırnaklarına zarar vermez. Akrilik tırnak; kolay kolay kırılmaması, dayanıklı olması ve ojelerin kalıcılığının fazla olması gibi avantajları ile öne çıkar.
  • Jel tırnak: Adından da anlaşılacağı üzere tırnağa özel bir jel uygulanır. Kalıcı ve doğal oluşu ile dikkat çeker. Ancak, tırnak yapısı daha sağlam olan kişilere hitap eder. Estetik, temiz ve kusursuz bir görünüm yarattığı söylenebilir. Bu yöntem sırasında tırnağa uygulanan özel jelin tek başına kuruması mümkün değildir. Özel ışın yöntemleri ile kurutulmasına rastlanır. Dört hafta gibi bir kalıcılık süresi vardır. Akrilik tırnağa kıyasla daha ince olduğu söylenebilir. Yine de görüntüsünden dolayı çok fazla tercih edildiğini söylemek gerekir.
  • Dipping tırnak: Akrilik uygulamasına benzer. Yine de kokusuz ve mat oluşuyla fark yaratır. Dipping uygulamalarının ardından ortaya mat bir tırnak görünümü çıkar.

Protez Tırnak Fiyatları

Birçok kişinin aklında protez tırnak fiyat nedir sorusu yer alır. Fiyatlar; kişinin tırnaklarının özelliğine ve istediği protez tırnak seçeneğine göre farklılık gösterir. Ayrıca, tercih edilen güzellik merkezi de fiyatlar üzerinde etkilidir.