Ramazan Bayramında Gaziler ve Şehitler Unutulmadı!

Ramazan Bayramında Gaziler ve Şehitler Unutulmadı!

Bugün Manisa'nın Demirci ilçesinde Gazi ve Şehit yakınlarını evinde ziyaret eden kolluk kuvvetleri mezarlarında bakımını yaptılar.En çok ilgi çeken ise Gazi Mustafa Yapar'ın vefa borcu unutulmadı.

Manisa'nın Demirci ilçesinde,kolluk kuvvetleri Gazi ve Şehit mezarlarına ziyarette bulundular.

Bugün Manisa'nın Demirci ilçesinde Gazi ve Şehit yakınlarını evinde ziyaret eden kolluk kuvvetleri mezarlarında bakımını yaptılar.En çok ilgi çeken ise Gazi Mustafa Yapar'ın vefa borcu unutulmadı.

GAZİ MUSTAFA YAPAR KİMDİR?

Yıl 1945… “Milli Şef” İsmet İnönü, Teşkilat-ı Mahsusa’ya müthiş bir emir veriyor; 20 gözüpek asker hazırlanacak ve Gürcistan sınırında Türkiye’ye yönelik faaliyetlerde bulunan bir Sovyet Üssü’nün iletişim kanalları tahrip edilecek!

“Korkunç serüven” başarıyla sona eriyor; 20 asker görevlerini yerine getiriyor; Sovyet Üssü’nün muhaberatı felç oluyor.

Ama “Sarıkamış Felaketi” daha dün gibi, koşullar malum, bir tarafta o “devasa” Kafkasya soğuğu, bir tarafta mermiler, 20 askerden sadece 7’si vatan toprağını tekrar görebiliyor.

Bitmedi…

7 asker dönüşte bir kar uçurumuna düşüyor ve oradan sadece 2’si kurtulabiliyor!

Kurtarılıp hayata döndürülebilenlerden biri de hastanede yaşamını yitirince, bu “korkunç sefer”in bütün yükü tek bir kişinin omuzlarında, memleketi Manisa’nın Demirci ilçesi olan bir çavuşun omuzlarında kalıyor.

Çavuşun omuzları vatan görevinin aşkını ve arkadaşlarının aziz hatırasını yüklenebilecek kadar güçlü ama artık bir ayağı yok!

Uzun ve zahmetli bir tren yolculuğunun ardından evine döndüğünde, annesi onu içeri almıyor ve “Gazilik” kavramına vurgu yaparak “git, ayağının karşılığını alıp da dön!” diyor.

Çavuş, başkente gidip tek ayağıyla “Milli Şef”in karşısına dikiliyor; gözleri hem parlayan, hem yaşaran İnönü, askere sarılıp kutluyor, emeği ve başarısı için minnettar olduklarını söylüyor, karşılıklı ağlaşırlarken, İnönü kolundan saatini çıkarıp çavuşa armağan ediyor ve derhal bir “Gazilik Beratı” hazırlatarak, ona maaş bağlatıyor.

Onurlu hayatını noktaladığından bu yana, Demirci mezarlığının bir köşesinde sadece ailesi ve yakın çevresi tarafından (o da vatan görevi konusunda hiçbir şey anlatmayan gazi bir çavuşun verdiği bilgiyle yetinilerek) ziyaret edilen mezar, geçtiğimiz günlerde, “büyük bir vefa örneği olarak” Manisa Demirci İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yeniden düzenlenerek hak ettiği itibara kavuşturulmuştu.

Bugün Gazi Mustafa Yapar ve diğer şehitler mezarı başında anıldı.85 yaşında olan Gazi Mustafa Yapar'ın eşi Fatma Yapar eşi için gözyaşları döktü Jandarma ve Polis bir vefa borcu olarak tesellide bulundular.Gazinin oğlu Gazeteci Emin Yapar'da bizi düşünen Polis ve Jandarma ekiplerine şükranda bulundu.

Vatan borcunun son görevi sırasında, 19 arkadaşını ve bir ayağını feda eden adam o mezarda.O adam şimdi Demirci’de huzur içinde uyuyan AO 07404201 sicil numaralı Gazi Mustafa Yapar.