Reklamcılık Konusunda Dijital Reklamlar Popüler Hale geldi

Reklamcılık Konusunda Dijital Reklamlar Popüler Hale geldi

Özellikle son yıllarda işletmelerin dijitalleşmeye ağırlık vermesiyle birlikte sektör rekabetleri oldukça artmıştır.

Rekabetin bu denli çok olduğu sektörünüz için alanında uzman ve profesyonel ekiplerle çalışmanız sizlere hem zaman hem de bütçe olarak fayda sağlayacaktır. 

İşletmelerin online pazar yerlerine girmesiyle birlikte aynı ürünü birden fazla satıcıda bulabilir bir hale geldik. Yaşanan bu fazlalaşma ile birlikte işletmeler kendi markalarını ve ürünlerini ön plana getirecek reklamlara yönelmiştir. İşletmeler reklamlarını yayına alması ve takibini yapması için dijital reklam ajansı ve sosyal medya ajansı ile çalışabilir. 

Dijital Pazarlama Hakkında Bazı Maddeler

Dijital pazarlamanın işletmenize sağladığı faydaları ve kendi bünyesinde diğer reklamcılık modelleri ile alakalı kıyaslamasına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Sizlere vereceğimiz bilgiler hakkında çok daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. Proji ailesi olarak işletmenizin ihtiyacı olabilecek dijital pazarlama ajansı, sosyal medya ajansı, seo çalışmaları gibi alanlarda sizlere hizmet verebiliriz. Hizmetlerimizi inceleyip bizlere geri dönüş yapmayı unutmayın. Şimdi içeriğimize geçiyoruz. 

 

 

Dijital Reklamlar Sayesinde Hedefler Çok Daha Net 

Dijital medya reklamları geleneksel reklamcılığa oranla çok daha ayrıntılı ve nettir. Bir televizyona reklam verdiğinizde geniş bir kitleye hitap edebilirsiniz ancak bu kitle üzerinden yüzde kaç geri dönüş olabileceğini analiz edemezsiniz. Ancak bir dijital reklam yayınladığınızda reklamlarınızın kaç kişinin gördüğünü, kaç kişinin ilgisini çektiğini kolaylıkla analiz edebilirsiniz. Twitter, Meta, LinkedIn gibi sosyal medya kanalları, coğrafi konuma, demografiye, ilgi alanlarına ve daha fazlasına göre segmentlere ayırmanıza olanak tanıyan reklam seçenekleri sunmaktadır. Dijital reklamlar ile birlikte SEO çalışmalarına önem verdiğinizde markanızın bilirliğini çok net bir şekilde arttırabilirsiniz. 

Dijital Reklamcılık ile Birlikte Artık Reklamlar Her Yerde

İşletmeniz için anlaştığınız bir dijital pazarlama ajansı sizin için reklamları tüm platformlarda yayınlayacaktır. Yayınlanan bu reklamlar sayesinde insanlar her nerede olsun cep telefonlarından ve diğer teknolojik cihazlarından sizlerin reklamlarına erişebilmektedir. Cep telefonlarında reklam gösterme imkânı ile birlikte artık sosyal medya ajans ilgili kitleyi nokta atışı olarak seçebilmektedir. Bu şekilde işletmeler minimum ücret ödeyerek maksimum verim elde edebilmektedir. 

 

Dijital Reklamlar Çok Daha Hızlıdır 

Pazar koşulları ve kullanıcı eğilimleri günümüzde hızla artış göstermektedir. Bir tv kanalına reklam vermek istediğinizde bu süreç haftalar hatta aylar sürmektedir. Ancak sosyal medya ajansı ile birlikte yapacağınız bir reklam çalışması dakikalar içerisinde yayında olabilir. Bu sayede dijital kampanyalar çok daha hızlı olarak yönetilebilmektedir. 

Dijital Reklamcılık Yeniden Pazarlama İçin Mükemmeldir

Geçmiş yıllarda yapılan bir çalışmada, ortalama çevrimiçi alışveriş sepetini terk etme oranının %68,53 olduğunu gösterdi. Bu noktada dijital reklamcılığın büyük bir avantajı bulunmaktadır. Bir müşteriyi alışveriş sitenizden ürün satın alması için dijital reklamcılıkla bir takipçi gibi görünmeden onunla tekrar bağlantı kurabilirsiniz. Yeniden pazarlama ve yeniden hedefleme ile o müşteri ile bağlantı kurabilir ve o ürünü tekrar satın almasını önerebilirsiniz. Hedefleme, ürünlerinizi bir sonraki oturum açışınızda Facebook kenar çubuğunda veya Google Ads'i kullanarak favori blogunuzdaki bir reklam alanında görüneceği anlamına gelir. Yeniden pazarlama ile, bu yalnız alışveriş sepetini hatırlatmak için ona tekrar e-posta gönderebilirsiniz.

Bu içeriğimizde sizlere Reklamcılık Konusunda Dijital Reklamlar Popüler Hale Gelişinin bazı adımlarını anlattık. Aklınıza takılan sorular ve hizmet almak için Proji dijital pazarlama ajansıyla iletişime geçebilirsiniz.