Renault Clio Özellikleri ve İncelemesi

Renault Clio Özellikleri ve İncelemesi

1990 yılında ilk kez yollara çıkan Renault Clio, yaklaşık 30 yıl sonra beşinci jenerasyonu ile başarısını devam ettiriyor.

1990 yılında ilk kez yollara çıkan Renault Clio, yaklaşık 30 yıl sonra beşinci jenerasyonu ile başarısını devam ettiriyor. Nissan ile CMF-B ortak platformunu kullanan Clio iç hacim, güvenlik, teknoloji ve ağırlık konusunda kaydettiği ilerleme ile dikkat çekiyor. Renault Clio ölçüleri bir önceki jenerasyona göre 12 milimetre daha kısa. Ancak araç daha geniş ve daha alçak. Yeni nesil Clio bir önceki nesle göre daha fazla alana sahip. Renault Clio bagaj hacmi değişen tasarımı sayesinde tam 391 litreye ulaşıyor. Yeni nesil Clio bir önceki modelde şikâyet edilen unsurları iyileştirmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Renault Clio ve daha pek çok popüler 2. el aracın sıfır standartlarında yenilenmiş hallerini CARVAK.com’da inceleyebilirsiniz.  

Renault Clio Dış Tasarımı

Yeni Clio, bir önceki nesilde şikâyet edilen özelliklerini iyileştirirken iyi olan noktalarını da korumayı başarmış. Bu iyileştirmelerin başında da aracın dış tasarımı geliyor. Kaputun üst kısmında yer alan çizgiler halihazırda geniş olan aracı daha da geniş gösteriyor. Aracın C şeklindeki led aydınlatması da oldukça şık bir görünüm sunuyor. Aracın arka tarafında ise sınıfından beklenen dinamik tasarım hemen kendisini belli ediyor. Renault Clio teknik özellikleri de en az dış tasarımı kadar iyi.

Renault Clio İç Mekan Tasarımı

Yeni Renault Clio oldukça modern bir iç tasarıma sahip. Aracın konsolu ve ön panelinin albenisi yüksek. İç tarafta ilk dikkat çeken unsurlardan birisi de 9.3 inç büyüklüğündeki TFT ekran. Bu ekrandan aracın tüm araç içi eğlence sistemini yönetmek mümkün. Sürücü tarafında en çok ilgi çeken özellik ise dijital kadranlar ve bu kadranların özelleştirilebilir olması. Renault Clio özellikleri arka kısımda da kendini hissettiriyor. Aracın eskisine göre daha geniş olması arkadaki yolcular için ideal bir baş ve diz mesafesi sunuyor.

Renault Clio Motor Seçenekleri

“Renault Clio hangi motoru kullanıyor?” sorusunun birçok cevabı var. Yeni model için bu konuda söyleyecek söz çok. Yeni Clio 1.0 TCe yeni bir motor seçeneğiyle geliyor. 3 silindirli turbokompresöre sahip olan bu motor 100 beygir güç ve 160 Nm tork üretiyor. Clio’da ayrıca daha önce Captur, Kadjar ve Megane modellerinde gördüğümüz 1.3 litre TCe motor seçeneği yer alıyor. 1.3 litre TCe motor 130 beygir güce ve 240 Nm torka sahip. Bu motor seçeneğinde Renault’nun 7 ileri EDC vitesi otomatik bulunuyor. Clio’nun sunduğu son seçenek ise dizel. Aracın yeni dizel üniteleri ise 85 beygir ve 115 beygir seçeneklere sahip. Yeni dizel modelleri oldukça az yakıt kullandığı için en popüler tercihler arasında yer alıyor.

Türkiye’de 2. El Araç Satışının Kalbi Carvak’da Atıyor

İkinci el otomobil alım satım süreçlerinde en temel gereklilikler arasında yer alan şeffaflık ve güvenilirliği sağlayan, dünya devi KAVAK’ın Latin Amerika dışında kurduğu ilk şirket olan CARVAK, 18 farklı araç alım satım noktası ile Türkiye’de hizmet veriyor. Kısa sürede büyük bir büyüme elde eden CARVAK, 15 aya kadar garantili 2. el araç satışı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yerinde finansman desteğini İş Bankası, Garanti Bankası gibi Türkiye’nin güçlü kuruluşları ile yaptığı anlaşmalar ile veren CARVAK bu iş birlikleriyle de güven kazanıyor.

Aylık 2000 araç kapasiteli yenileme merkezi bulunan CARVAK, bu merkeze gelen tüm araçların 240 noktada ekspertiz ve yapay zekâ destekli önleyici bakım sürecinden geçmesini sağlıyor. CARVAK portföyünde bulunan 2. el araçlar bu merkezde sıfır araç standartlarındaki araçlar gibi yenilendikten sonra müşterilerin beğenisine sunuluyor.