Saç Ekimi Tedavisi – Smile Hair Clinic

Saç Ekimi Tedavisi – Smile Hair Clinic

Saç ekimi işlemleriyle saç dökülmesi ve kellik yaşayan kişilerde daha doğal daha estetik bir görünüm elde etmek amaçlanır.

Saç ekimi tedavisiyle saç dökülmesinin meydana geldiği alanlara uygun teknikler kullanılarak saç kökleri nakledilir. Kişilerin kendi vücutlarından alınan kıl kökleri kullanıldığından herhangi bir alerji veya hastalık durumu söz konusu değildir. 
Ayrıca kullanılan kıl kökleri kişilere ait olduğundan vücudun kabul etmemesi gibi bir durumda meydana gelmez. Saç ekimi tedavisi, uzman ve profesyonel kişiler tarafından yapıldığında doğal ve estetik bir görünüm elde edilir.
 
Saç Ekimi

Saç ekimi, çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak kellik veya seyrelme bulunan bölgelere uygulanan tedavi yöntemidir. Günümüzde teknolojinin de gelişmesi ile birlikte saç ekimi işlemleri çok konforlu ve ağrısız bir şekilde gerçekleştirilir. 

Kişilerin vücutlarında belirli bölgelerinde alınan kıl kökleri farklı teknikler ve yöntemler kullanılarak seyrelme ve kellik bulunan bölgelere nakledilir. Uygulanacak yöntemler ve teknikler, kişilerin ihtiyaçlarına göre farklılık gösterir. Saç ekimi fiyatları işlem yapılacak bölgenin alanını ve uygulanacak tekniğe göre değişir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi uygulamalarında, kullanılacak tekniklere göre farklı adımlar izlenir. Uygulama öncesinde işlemi gerçekleştirecek uzman tarafından detaylı muayene yapılarak kişilerin saç ekimine uygun olup olmadığı belirlenir. Saç ekimi için herhangi bir engeli bulunmayan kişiler için randevu oluşturulur. 
Uygulama öncesinde daha önceden belirlenen bölgelere lokal anestezi uygulanır.

Daha sonradan ense,kol, bacak, sırt bölgesi gibi yerlerden alınan kıl kökleri seyrelme bulunan noktalara ekilir. Saç ekimi ortalama 4 ile 6 saat kadar sürmektedir. İşlem tamamlandıktan sonra hastalar aynı gün taburcu edilir.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç ekimi, fiziksel gelişimini tamamlamış ve saç dökülmesi problemi bulunan kadın-erkek herkese rahatlıkla uygulanabilir bir işlemdir. Çevresel etmenler, genetik yapı, yaşın ilerlemesi, stres, yanlış kozmetik ürünlerin kullanımı gibi nedenlerden kaynaklı olarak saç dökülmesi problemleri yaşanır. 
Bilinen herhangi bir zararı bulunmayan saç ekimi uygulamaları, emziren ve hamile annelere önerilmez. Bunun yanı sıra herhangi bir kronik rahatsızlığı veya kanama riski bulunan hastaların uzman doktorlardanonay alması gerekir.

Saç Ekimi Temel Aşamaları

Saç ekimi uygulanacak tekniklere göre bazı aşamalardan oluşmaktadır. Öncelikle hastanın gerekli tetkikleri ve muayeneleri yapılarak bir ön hazırlık oluşturulmalıdır. Uygulama yapılacak bölgeye anestezi uygulanır. İşlem yapılacak bölge uyuşturulduktan sonra vücudun belirli noktalarından alınan kökler, özel bir solüsyon içerisinde bekletilir. 
Daha sonrasında bu kökler belirlenen bölgelere dikkatli bir şekilde nakledilir. Saç nakli yapılacak bölgede kanallar açılır. Saç ekimi işlemleri tamamlandıktan sonra şişlik ve ödem oluşmaması için uygulama yapılan alana krem sürülür.

Saç Ekimi Öncesi

Saç ekimi öncesi sigara, alkol gibi zararlı içecekler tüketilmemelidir. Ayrıca, antibiyotik ve kan sulandırıcı gibi ilaçların kullanımına işlemden 1 hafta önce kadar ara verilmelidir. Saç ekimi günü rahat kıyafetler tercih edilmeli ve kesinlikle saç bölgesine herhangi bir kozmetik ürün uygulanmamalıdır. Saç ekimi fiyatları kişilerin ihtiyaçlarına bu işlemi gerçekleştirecek uzmanın deneyimine göre farklılık gösterebilir.

Saç Ekimi Sonrası

Saç ekimi sonrasında başarılı sonuçlar elde etmek için uzman hekimin tavsiyelerine birebir uyulmalıdır. Uygulama sonrasındaki birkaç gün banyo yapılmamalıdır. Saç ekimi operasyon sonrasında takılan bandaj birkaç gün çıkarılmamalıdır. Ağır spor,egzersizlerinden uzak durulmalıdır.

Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi fiyatları, işlemi gerçekleştirecek kuruma ve kurumun bulunduğu ile göre farklılık gösterir. Kişiye özel uygulanan saç ekimi, kişilerin ihtiyaçlarına işlem yapılacak bölgeye göre fiyatlarda değişiklik görülür. Her yıl farklılık gösteren saç ekimi fiyatları ile ilgili güncel bilgiler için işlemin gerçekleştirileceği kurum ile iletişime geçilmelidir.
https://www.smilehairclinic.com/sac-ekimi hakkında bilgi için hemen tıklayın.