Saç Simülasyonu Ne Gibi Avantajlar Sunuyor?

Saç Simülasyonu Ne Gibi Avantajlar Sunuyor?

Görselliğin böylesine dolu dolu yaşandığı ve iyi bir intibah bırakmanın ilk koşulunun iyi bir görsellik sunmak olduğu günümüzde estetik uygulamalar her geçen gün kendini yenilemeye devam ediyor.

Artık ameliyatsız olarak birçok deformasyon için güvenilir ve konforlu işlemler yapılmakla birlikte doğal görünümden ödün verilmeyen başarılı sonuçlar da elde ediliyor.

Estetik uygulamalar dendiğinde birçoğumuzun aklına botoks ve dudak dolgusu gibi işlemler gelse de aslına bakarsanız bir işlem var ki uygulama sıklığına bakılırsa yakın zamanda botoks ve dolgu uygulamalarının popülerliğini geçecek gibi duruyor. Başarılı ve doğal sonuçlar sağlayan saç simülasyonu işlemi!

Saç simülasyonu işlemi de tıpkı birçok ameliyatsız estetik işlemi gibi bir estetik uygulama olarak kabul ediliyor. Doğal saç görünümü sunmayı hedefleyen bir uygulama olan saç simülasyonu işlemi için “estetik kamuflajın en başarılı hali” diyen Saç Simülasyonu Uzmanı Osman YAMAN, saç simülasyonu uygulamasının artan popülerliğine dikkat çekiyor.

“İnsanlar işlemin detayını öğrendikçe daha çok güveniyor, güvendikçe hayatlarının vazgeçilmezi haline getiriyorlar” diyen Saç Simülasyonu Uzmanı Osman YAMAN, doğru şekilde yapılan bir saç simülasyonu işleminde eğer hastalar işlem sonrasındaki bakımlarını da etkin şekilde sürdürürlerse uygulamanın kalıcılığının ortalama 3 - 3,5 yıl arasında değişebildiğini söylüyor.

“İyi bir planlama ve doğru uygulama ile doğal görünümünün yakalanabildiğini” belirten Saç Simülasyonu Uzmanı Osman YAMAN, özellikle son yıllarda saç ekimi işlemlerinden imtina eden ancak seyrek saçlardan dert yakınan kadın ve erkekler için saç simülasyonu işleminin ideal bir uygulama olduğunu söylüyor.

Cilt dostu, bitkisel özlü özel boyalarla yapılan saç simülasyonu işleminin birçok avantajı bulunuyor.

“Saç simülasyonu işlemiyle ameliyat ve yara izlerini kapatabiliyoruz.”

Saç simülasyonu işleminin sadece saç ekimi sonuçlarını perçinlemek veya seyrek saçların oluşturduğu kelliği örtmek için değil sıklıkla yara ve ameliyat izlerinin kapatılması için de yapıldığını söyleyen Saç Simülasyonu Uzmanı Osman YAMAN “Saç simülasyonu işlemiyle ameliyat ve yara izlerini kapatabiliyoruz. Böylelikle danışanlarımız saç derisinde bütünsel bir görünüm yakalayarak onları rahatsız eden izleri geride bırakılabiliyor” diyor.

Saç simülasyonu işleminin en büyük dezavantajının kalıcı bir işlem olmaması olduğunu söyleyen Saç Simülasyonu Uzmanı Osman YAMAN, çok iyi bir bakım yapılsa da kullandığımız boyalar bitkisel özlü, cilt dostu ürünler oldukları için ortalama 3 yıl sonra etkinin devam edebilmesi için işlemin yenilenmesi gerektiğini belirtiyor ve ekliyor “saç simülasyonu uygulamaları, saç dövmesinden farklı işlemlerdir.”

Söz konusu scalp micropigmentation olduğunda sağladığı avantajları ve dezavantajları düşünürsek avantajların çok daha ağır bastığını dolayısıyla her geçen gün saç simülasyonu uygulamalarına gelen taleplerin daha da arttığını söyleyen Saç Simülasyonu Uzmanı Osman YAMAN, “saç simülasyonunun kalıcı olmamasına dezavantaj desek de aslında cildimiz için bu durum bir avantajdır. Saç dövmesinden farklı olarak birkaç yıl sonra kendiliğinden çıkan saç simülasyonunda kullandığımız boyalar, cildin nefes almasını sağlar. Saç dövmesinde kullanılan boyalar gibi cilt altına sızarak yayılmaz ve saç köklerine zarar vermez.” diyor ve ekliyor “saç simülasyonu işlemi, günümüzde birçok saç tedavisinin tamamlayıcısı rolünü başarıyla üstleniyor.”

“Sosyal hayatı kesintiye uğratmaması büyük bir avantaj!”

Doğru bir planlamanın akabinde yapılan saç simülasyonu işlemlerinde doğal saç görünümü elde edilebilmekle birlikte uygulama sonrasındaki sürecin, saç simülasyonu işleminde önemli olduğunu belirtmekte fayda var.

“Hastalarımızın mutlaka rötuş seansına gelmeleri ve uygulama sonrası yönlendirmelerimize uymaları gerekiyor.” diyen Saç Simülasyonu Uzmanı Osman YAMAN, işlemi takip eden günlerde uyulması gereken birkaç kural olmakla birlikte uygulamanın sosyal hayatı kesintiye uğratmayan bir işlem olduğundan bahşediyor ve ekliyor. “Yüksek yaşam temposuna sahip, görünümüne önem veren birçok kadın ve erkek rahatlıkla saç simülasyonu işlemini yaptırabilir. Saç simülasyonu uygulamasının sosyal hayatı kesintiye uğratmaması büyük bir avantaj! İşlemden hemen sonra hastalarımız rahatlıkla günlük rutinlerine geri dönebilirler.”

Scalpmicropigmentation uygulamasının sağladığı avantajları ve sunduğu başarılı sonuçları göz önüne alırsak bizler saç uygulamalarının böylesine popüler olduğu günümüzde saç simülasyonu uygulamalarını ve Saç Simülasyonu Uzmanı Osman YAMAN’ın adını daha çok duyacağız gibi görünüyor.

 

Görünümün kartvizitlerimizin yerini aldığı günümüzde saçlarımızın, sunduğumuz görselliğin tamamlayıcısı olduğunu düşünürsek, günün birinde saç simülasyonu merkezlerine uğramak hepimiz için vazgeçilmez olacak gibi duruyor!