Saksı Çiçekleri Çeşitleri ve Bakımı Nasıl Olur?

Saksı Çiçekleri Çeşitleri ve Bakımı Nasıl Olur?

Çiçekler evleri güzelleştiren, renk veren hem dekorasyon açısından hem de kişinin sağlığı açısından oldukça zarif ve çok amaçlı ürünlerdir. Günümüzde artık her evde en az bir çiçek görmek mümkündür.

Her şeyden önce çiçek bir canlıdır. Bu yüzden çiçeklere yalnızca dekorasyon amacıyla değil bir canlı olduğunu unutmadan bakmak da gereklidir. Bu noktada çiçeklerin en çok sevilme ve tercih edilme sebepleri arasında bu da yer almaktadır. Birçok insan çiçekleri evinde bir canlılık bir arkadaş olsun diye tercih etmektedir.

Hangi Çiçekler Evlerde Tercih Edilebilir?

Birçok çiçek evlerde beslenebilir. Özellikle günümüzde evlerde saksı çiçekleri oldukça fazla miktarda tercih edilmektedir. Saksı çiçeklerinin tercih edilmesindeki en büyük etkenler arasında kolay bir bakıma sahip olması yer alır. Temizlemek ve o beslemek oldukça basittir bu yüzden herkes yapabilir. Evde çiçek beslemek her ne kadar kolay gibi gözükse de aslında büyük bir emek isteyen sorumluluktur. 

Doğru Saksı Çiçeği Bakımı Nasıl Olur? 

Çiçek beslemek emek ister. Toprak bakımı, yeterli su vermek, doğru güneş ışığı alması, rahatlıkla büyüyebileceği bir saksıda olması oldukça önemlidir. Doğru çiçek bakımı yapılabilmesi için tüm çiçeklerde aynı yöntemi izlemek doğru olmaz. Her ne kadar birçok çiçeğin bakımı birbirinden farklı da olsa genelinin ortak noktaları aynıdır.

1. Doğru Saksı Seçimi: Doğru saksı seçimi oldukça önemlidir. Kendinizi tek bir kıyafetin içerisinde aylarca bıraktığınızı düşünün. Bir süre sonra kıyafet sizi sıkacak, rahat olmanızı engelleyecek, hatta belki vücut yapınızı bile bozacaktır. Bu da gelişmeniz açısından oldukça yanlış bir durum olacaktır. Aynısını çiçekler için düşünün. Çiçekler büyüyüp geliştikçe yeni saksılara ihtiyaç duyar. Bu yüzden doğru saksı seçmek çok önemlidir.

Çiçek Diyarı, isimli günümüzde oldukça yükselen bir çiçekçilik firmasında bu saksı detayları oldukça düşünülmüştür. Özellikle bu firmada saksı çiçekleri çok fazla tercih edilmektedir. Bu tür saksı çiçeklerini satın aldığınız zaman ekstradan uğraşmanız gerekmez. Elbette çiçekleri düzenli olarak sulamak ve beslemek gerekli olsa bile firma çiçek için en uygun saksı ayarlamasını mümkün kılmıştır.

2. Sulama: Çiçekler insanlar gibidir, Bu yüzden yine kendinizi susuz bıraktığınızı düşünerek sulamanın önemini anlayabilirsiniz. Üstelik insanlar güneş ışığı yerine yemek yiyerek beslenir fakat çiçeklerin en önemli besinlerinden bir tanesi sudur. Her çiçeği aynı miktarda sulanmak doğru olmaz. Besleyeceğiniz çiçeğe uygun miktarlarda sulamanız gerekir.

3. Toprak Seçimi: Saksı çiçeklerinde toprak seçimi de oldukça önemlidir. Çünkü toprağın içerisinde bulunan maddeler çiçeğin gelişmesi açısından oldukça önemlidir. Çiçekçilik sektöründe kendini oldukça geliştiren bu firma, satışa çıkardığı bütün saksı çiçeklerine uygun toprak seçimlerini yapmıştır.

Saksı Çiçek Çeşitleri Nelerdir? Bakımları Nasıl Olmalıdır?

SukkulentEvinizde, ofisinizde ya da bahçelerinizde birçok saksı çiçeğini besleyebilirsiniz. Bunlar arasında en çok tercih edilen çiçekler sukkulentlerdir. Bakımı oldukça kolay olan sukkulentler evlerde çok sık tercih edilir.

Saksı çiçeği siparişi oldukça basit bir sistemle gerçekleşir. Tek bir tuşla istediğiniz çeşitteki saksı çiçeklerine ulaşmanız oldukça basittir.

Barış ÇiçeğiBarış çiçekleri ışık seven çiçekler arasında yer alır. Bu yüzden bu çiçeği beslemeyi düşünüyorsanız evinizin ya da koyacağınız yerin ışık almasına önem vermelisiniz.

KalanchoeAfrika kökenli Kalanchoe çiçekleri oldukça naif bitkilerdir. Haftada bir defa bir bardak su vermeniz yeterli olacaktır. Çiçekler solduktan sonra dalından kırdığımız takdirde çiçek açarlar.

Chamadora Dağ PalmiyesiDağ palmiye çiçekleri her ne kadar ışığı sevse de direkt olarak güneş ışığının geldiği yerlerde bırakılmamalıdır. Bu onları soldurabilir.

Guzmanya: Guzmanya çiçeği, tam anlamıyla ev ve ofis bitkileridir. Düzenli olarak sulanmalı ve aydınlık ortamlarda bırakılmalıdır. Sulamadan önce toprağının ıslaklığını kontrol etmeniz daha doğru olacaktır.

Calathea Roseopicta: bu saksı çiçeği çok fazla su istemeyen naif çiçeklerdir. Aynı zamanda dua çiçekleri olarak bilinirler.

Bu ve bunun gibi birçok farklı çiçek, saksı çiçekleri olarak bilinir. Pilea Peperomioides - Para Ağacı, Açelya Bitkisi, Kuşkonmaz ve Mini Orkide, Vaniköy, Turkuvaz Serisi Ananas Bitkisi gibi birçok farklı çiçeğe Çiçek Diyarı adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Saksı çiçeği fiyatları tercih ettiğiniz çiçeğe göre değişiklik göstermekle birlikte her bütçeye uygun fiyatlardan satışa sunulmaktadır.