Sanal Sunucu Nedir?

Sanal Sunucu Nedir?

Fiziksel bir sunucuyu sanallaştırmak için, ana sisteme sunucu kaynaklarını birden fazla sanal sunucuya bölen bir yazılım uygulaması eklenir.

Fiziksel bir sunucuyu sanallaştırmak için, ana sisteme sunucu kaynaklarını birden fazla sanal sunucuya bölen bir yazılım uygulaması eklenir. Her sanal sunucu aynı ana bilgisayardaki diğer sunuculardan izole edilir ve bellek, işlem ve diğer kaynaklara erişimi olan kendi işletim sistemini (OS) çalıştırır.

Veri merkezlerindeki birçok sunucu zamanın büyük bir kısmında boşta çalışmaktadır. Bu durum, donanımdan tam olarak faydalanılamadığı için kalabalık bir veri merkezi ayak izi ve gereksiz bir maliyet yaratır. Sunucu sanallaştırma, bir işletmenin sunucu altyapısının tüm işlem gücünü daha verimli bir şekilde kullanmasını sağlar.

whatsapp-image-2022-11-14-at-20-05-40-001.jpeg

Sanal sunucu tıpkı fiziksel bir sunucu gibi çalışır, ancak sanallaştırma yazılımı kaynaklarının fiziksel sistemden soyutlanmasını sağlar. Her sanal sunucu, diğer ana sistem kaynaklarını etkilemeden kendi işletim sistemini, uygulamalarını ve iş yüklerini çalıştırabilir.

Sunucu sanallaştırıldığında, sunucunun kapasitesi daha yüksek oranda ve daha verimli bir şekilde kullanılabilir. Bu yetenekler, kullanıcılar verilere güvenli ve verimli bir şekilde eriştikçe üretkenliği artırır. Sanallaştırma ayrıca BT kaynaklarını korur, sunucu yönetimini merkezileştirir ve aşırı provizyonu ortadan kaldırır.

Tam sanallaştırma, fiziksel sunucu ile CPU arasındaki tüm iletişimi yönlendiren bir yazılım katmanı olan hipervizörleri kullanır. Hipervizörün ana sorumluluğu fiziksel sunucunun kapasitesini yönetmek ve belirli uygulamaları çalıştırmak için trafiği sanal sunuculara yönlendirmektir.

Para-sanallaştırma (Para-virtualization), kesintisiz bir birim olarak birlikte çalışmak üzere tüm sunucu ağını (hem fiziksel hem de sanal) bir araya getirir. Bu tür sanallaştırma, işletim sistemlerini yönetir ve yalnızca sınırlı işlem gücü için hiper yöneticiyi kullanır.

İşletim sistemi düzeyinde sanallaştırma bir hipervizör gerektirmez; çünkü ana bilgisayar işletim sisteminin kendisi kapasiteyi yönetme sorumluluğunu üstlenir. Bu tür sanallaştırma için tek gereklilik, ana bilgisayardaki tüm sanal sunucuların aynı işletim sistemini kullanmasıdır.

Benzersiz Sanal Sunucu Özellikleri

Her sanal makine oturumu aynı sanallaştırılmış donanımı temel alır. Bu, sistemlerin yalnızca bir kurulum kullanılarak yapılandırılmasına ve test edilmesine olanak tanır ve daha sonra herhangi bir sanal makine oturumunda özelleştirme yapılmadan dağıtılabilir. Sanal makine oturumları sabit, dinamik, farklılaştırma veya geri alma sanal sabit diski için yapılandırılabilir. Her sanal makine oturum ortamı tek bir klasörde saklanır ve kolayca çoğaltılabilir veya taşınabilir.

whatsapp-image-2022-11-14-at-20-05-401-001.jpeg

En avantajlı server fiyatları için natro.com’u ziyaret etmeyi unutmayın!

Sanal Sunucu Avantajları

Sanal sunucu avantajları aşağıdaki gibi listelenebilir.

 

  • BT maliyetlerinde tasarruf sağlar. Bir fiziksel sunucuyu birkaç sanal makineye böldüğünüzde, tek bir fiziksel sunucuda aynı anda birden fazla işletim sistemi örneğini dağıtabilir, çalıştırabilir ve yönetebilirsiniz. Daha az fiziksel sunucu daha az para harcanması anlamına gelmektedir.
  • Bir şirketin tesislerinde bulundurması gereken fiziksel sunucu sayısını azaltır. Şirketin büyüklüğü ne olursa olsun, yerden tasarruf etmek her zaman iyi bir fikirdir.
  • Güç tüketen daha az fiziksel sunucu olduğu için enerji tüketimini azaltır. Yeşil BT planlaması ve uygulamasına yönelik eğilim göz önüne alındığında bu özellikle önemlidir.
  • Bağımsız kullanıcı ortamları yaratır. Her şeyi ayrı tutmak özellikle yazılım testi gibi amaçlar için yararlıdır (böylece programcılar uygulamaları diğerlerini etkilemeden bir sanal sunucuda çalıştırabilir). Uygun fiyatlı web hosting sağlar. Düzinelerce sunucu aynı bilgisayara sığabildiğinde, sunucu arzı neredeyse hiçbir ek maliyet olmadan artırılır.
  • Yer, zaman ve para tasarrufu sağlar.
  • Aynı bilgisayarda birden fazla işletim sistemi ve yedekleme kullanma becerisi sunar.
  • Çeşitli iş yüklerini kolay bir şekilde yönetme esnekliği barındırır.
  • Yük dengeler. Sanal bilgisayar bir bütün olarak kapalıdır. Bu, sanal makine platformunun performansını yükseltmeyi kolaylaştırır.

En Uygun Sanal Sunucu Fiyatları Natro'da!

Natro, siparişinizi verirken talep ettiğiniz tüm ayarlarla birlikte istediğiniz sanal sunucuyu birkaç dakika içinde kurmaktadır. Yalnızca %100 SSD disklerden, ölçeklenebilir kaynaklardan ve sanallaştırma teknolojisinden oluşan mimarisi olağanüstü performans sağlar. Basit bir tıklama ile hızlı bir şekilde manuel yedek alabilir veya önceki yedeklerin üzerine yeniden kurulum yapabilirsiniz. Yedekli altyapısı sayesinde sürekli erişim sunar. Ağ için %99,9 ve donanım için %99,8 tipik SLA çalışma süresi garantisi sağlar. Tüm sanal sunucular, bir ihtiyaç veya planlanmamış bir arıza durumunda ücretsiz yedek donanım ile güvence altına alınmıştır. Sunucunuzun güvenliği ve operasyonunuzun sürekliliği, tüm hizmetlerin 7/24 izlenmesi ve beklenmedik durumlarda anında müdahale ile sağlanır. Hemen Natro’dan server fiyatları ve sunucu fiyatları hakkında bilgi edinerek size en uygun planı kolaylıkla seçebilirsiniz.