Şirin Payzın, Abdullah Gül'ün 'Erdoğan ricasını' açıkladı

Şirin Payzın, Abdullah Gül'ün 'Erdoğan ricasını' açıkladı

Gazeteci Şirin Payzın, Erdoğan'ın yasaklı olduğu dönemde kendisiyle CNN Türk adına yaptığı röportajın perde arkasını ilk kez açıkladı.

Halk TV'de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu konuk ettiği programına RTÜK tarafından 5 program yayın durdurma cezası verilen Şirin Payzın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a siyasi yasaklı olduğu yılları hatırlattı.

Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programına konuk olan Şirin Payzın, Erdoğan'ın siyasi yasaklı olduğu yıllarda CNN Türk adına yaptığı röpotajın perde arkasını açıkladı ve bir de çağrıda bulundu.


 
"ABDULLAH GÜL BENDEN RİCA ETTİ"
Şirin Payzın New York'ta 11 Eylül saldırısından sonra yapılan ilk Davos toplantısı sırasında Erdoğan'la yaptığı röportajın perde arkasını şöyle anlattı:

"Abdullah Gül bana 'Sayın belediye başkanımız burada. Onunla bir röportaj yapabilir misiniz?' dedi. O gün CNN Türk yönetimi olarak yasaklı olmasına rağmen Erdoğan'a mikrofon uzattık ve söz hakkı verdik. Cezaevinden yeni çıkmıştı ve o dönem ben Sayın Cumhurbaşkanı ile röportaj yaptım. Bugün tukaka dedikleri bizlere o dönem ihtiyaç duymuşlardı."

Payzın, Erdoğan'a seslenerek "Hala ve hala sizin işiniz düzgün yapan gazetecilere ve özgür basına ihtiyacınız var" diye konuştu.