Son anketten Erdoğan'a kötü haber

Son anketten Erdoğan'a kötü haber

Anketler AKP'nin oyunun düştüğünü, Erdoğan'a güvenin azaldığını gösteriyor.

Düzenli olarak ayda 2 kez kamuoyu araştırması yapan İstanbul Ekonomi Araştırma Merkezi, Nisan ayı ikinci yarısına ait araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Koronavirüs salgınının ardından 10 Nisan'da ilan edilen ilk sokağa çıkma yasağının ardından yapılan araştırmada, partilerin oy oranı, liderlerin güvenilirlikleri, belediye başkanlarının performansı, koronavirüsün günlük yaşama etkileri ve Sağlık Bakanlığı'nın günlük olarak açıkladığı koronavirüs vaka ve ölüm sayılarına kadar pek çok soru vatandaşlara yöneltildi.

BU PAZAR SEÇİM OLSA

Ankete göre 'Bu pazar seçim olsa' partilerin alacakları oy oranları şu şekilde:

AKP: 35.8
CHP: 21.1
MHP: 12.2
HDP: 11.1
İYİ PARTİ: 9.7

Son anketten Erdoğan'a kötü haber

EN ÇOK PUAN KAYBEDENLİDER ERDOĞAN

Ankete göre Nisan ayı Liderlerin Başarı Puanı sıralamasında neredeyse her lider düşüş yaşarken, Devlet Bahçeli önceki aya göre artış göstererek üçüncü sırada yer aldı. Recep Tayyip Erdoğan 5,26 puanla birinci sırada yer alırken, Ekrem İmamoğlu ise 4,24 puan ile ikinci sırada yer aldı.

Son anketten Erdoğan'a kötü haber

EN BAŞARILI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Koronavirüsle mücadele konusunda ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanlarının mücadelesi genel olarak başarılı bulunurken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer'in bir adım önünde yer aldı.

Son anketten Erdoğan'a kötü haber