Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde, ek ücret ödemeden sağlık hizmeti alınmasına olanak sağlayan bir sigorta türüdür.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde, ek ücret ödemeden sağlık hizmeti alınmasına olanak sağlayan bir sigorta türüdür. Muayene, tetkik, tahlil gibi sağlık giderleri TSS poliçesinde belirtilen limit ve oranlar dahilinde sigorta tarafından karşılanır bu sayede beklemedik sağlık harcamaları, sigorta kapsamı altına alınır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neden Önemli?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, kişinin beklemedik sağlık giderlerine karşı alabileceği maddi anlamdaki en etkili önlemdir. Nedenini birkaç madde ile özetleyelim;

  • TSS yaptırarak SGK anlaşmalı özel hastanelerde ücretsiz sağlık hizmeti alınabilir bu sayede uzun hastane kuyrukları beklemeye gerek kalmaz.
  • Ayakta ya da yatarak tedavi gerektiren durumlarda “tam” bir koruma sağlar.
  • 0-80 yaş aralığında ve SGK’lı olan herkes TSS imkanlarından faydalanabilir; diğer bir deyişle 80 yaşına kadar sağlık güvencesi elde edilmiş olunur.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmanın pek çok avantajı vardır. Bu avantajlardan birkaçı;

  • Özel hastanelerde ücretsiz sağlık hizmeti alınmasına olanak sağlar
  • Poliçe başlangıcından itibaren ortaya çıkan hastalıklara ait sağlık giderleri sigorta tarafından karşılanır.
  • Özel sağlık sigortalarına göre çok daha uygun fiyatlı bir sigortadır.
  • Tamamlayıcı sağlık sigortası vergi indiriminden yaralanmak söz konusudur.
  • Ek teminatlarla sigortanın kapsamı genişletilebilir ve çok daha geniş bir güvence ağı oluşturulabilir

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Tamamlayıcı sağlık sigortasını tamamlayicisaglik.com adresi üzerinden satın almanız mümkündür. Bunun için;

  • 0216 368 45 45 numaralı çağrı merkezimizi arayabilir ve sigorta danışmanlarımızdan konu hakkında destek alabilirsiniz.
  • Sitemizde yer alan formu doldurarak size ulaşmamızı talep edebilir ve yine konu hakkındaki detaylara hızlıca erişim sağlayabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Kullanılır?

TSS avantajlarından yararlanabilmek için öncelikle ilgili hastanenin SGK ile anlaşmalı olması gerekmektedir; SGK anlaşmalı özel hastanelerde TSS geçerlidir. Sigortalının işlemlerini gerçekleştiren doktorun ve branşın da SGK anlaşmalı olması gerekmektedir.

Poliçe özel ve genel şartlarında yer alan maddeler uyarınca, TSS geçerli olur; tüm detaylar, poliçede belirtilen hususlara bağlıdır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hemen Kullanılır mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortasını satın aldığınız andan itibaren kullanabilirsiniz ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken bir husus vardır. Ayakta yapılan tedaviler için TSS hemen geçerlidir ancak yatarak yapılan tedaviler için 3 aylık bir bekleme süresi uygulaması vardır; bu sürenin ardından yatarak tedavi imkanlarından da yararlanmak mümkündür.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Gelir Vergisinden Düşülür mü?

Tamamlayıcı ve özel sağlık sigortası vergi indirimi söz konusudur ancak bunun için aşağıdaki koşullar aranır;

  • Aylık brüt gelirin %15’ini geçmemesi
  • Asgari ücreti aşmaması

Tamamlayicisaglik.com ile Fiyat Alın Karşılaştırın

Tamamlayicisaglik.com üzerinden TSS fiyat teklifini hızlı ve güvenli bir şekilde alabilirsiniz. Birden fazla sigorta şirketinin sunduğu teklifleri tek bir ekranda görebilir ve yalnızca birkaç dakikada poliçenizi satın alabilirsiniz.

Size sunduğumuz hizmetlerden birkaçı;

Size sunduğumuz ürünlerden birkaçı;

  • 65 Yaş Üstü Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
  • Çocuk için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
  • Hamileler için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası 
  • Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayicisaglik.com Kimdir?

Tamamlayicisaglik.com, Türkiye’nin önde gelen online sigorta pazarıdır. Doğru bilgi, müşteri memnuniyeti ve güvenilirlik anlayışımızı ilke edinerek çıktığımız bu yolda teknolojiden aldığımız güçle kaliteli ve hızlı sigortacılık hizmeti sunuyoruz. Aynı zamanda pazarda önder niteliğinde çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz.

Gücümüzü ve bilgi birikimimizi 30 yıllık deneyimiyle sigorta sektörünün öncüsü Genç Sigorta ve Reasürans Brokerlığı’ndan alıyoruz. Zincirin büyüyen halkaları olarak sektördeki pek çok yeniliğe imza atmaya devam ediyoruz.