Termal Turizm Nedir? Ülkemizin Termal Turizm Bölgeleri

Termal Turizm Nedir? Ülkemizin Termal Turizm Bölgeleri

Yorucu geçen günlerin ardından yapılabilecek en iyi aktivite tatildir hiç şüphesiz. Eğer siz de hem tatil yapmak hem de çeşitli konularda tedavi olmak istiyorsanız termal tatile odaklanmalısınız.

Yorucu geçen günlerin ardından yapılabilecek en iyi aktivite tatildir hiç şüphesiz. Eğer siz de hem tatil yapmak hem de çeşitli konularda tedavi olmak istiyorsanız termal tatile odaklanmalısınız. Uzun bir araştırma neticesinde bütçenize ve gereksinimlerinize uygun bir termal otel bulabilir, sevdiklerinizle harika bir hafta sonu geçirebilirsiniz!

Termal Turizm Nedir?

termal-su-kaynagi.jpg

Termal turizm, sıcak su kaynaklarının tedavi amaçlı kullanılmasıyla gerçekleştirilen tüm seyahat ve tatil faaliyetlerini ifade etmektedir. Doğal termal suların kullanıldığı termal tesisler bu süreçte ziyaret edilir. Termal sular, yeraltından gelen mineral içerikli su kaynakları olarak bilinir ve türlü faydaları olduğu kanıtlanmıştır.

Tarihi çağlar boyunca birçok kültürde farklı amaçlarla kullanılan termal su kaynaklarının popülaritesi günümüzde daha da artmıştır. Termal kaynaklara yakın bölgeler zaman geçtikçe daha fazla ilgi görmeye başlamıştır. Çamur banyosu, sauna, buhar odası, masaj türleri ile ilgili tüm işlemler termal turizmin içine dahil edilir.

Ülkemizin Birbirinden Özel Termal Turizm Bölgeleri

termal-suda-yuzen-kadin.jpg

  1. Ankara

kizilcahamam-manzarasi.jpg

Ankara, termal turizm bölgeleri arasında listenin ilk sırasında yer alıyor. Dünya genelinde bilinen kaplıcaları ile adından sıkça söz ettiren başkentte siz de harika bir termal tatil yapabilirsiniz. Özellikle Kızılcahamam ilçesinde yer alan Çam Otel’i ziyaret edebilirsiniz. Çam ormanları arasında muhteşem zaman geçirebilirsiniz. Burada sunulan imkanlar sayesinde kusursuz bir termal tatil geçirmiş olacaksınız. Ankara masaj spa konusunda da buradan alacağınız hizmetten memnun kalacağınızdan eminiz. Kızılcahamam’ın eşsiz mutfağından çıkan lezzetleri de deneyebilirsiniz!

  1. Afyonkarahisar

afyonkarahisar-gece-manzarasi.jpg

Afyonkarahisar, Türkiye’nin en önemli termal turizm kentlerinden biri olma özelliğini taşır. Özellikle kış aylarında kaplıca tatili yapmak isteyenler için ideal bir noktadır. Hazır buraya gelmişken termal tatilin yanı sıra gezilecek yerleri de birer birer görebilirsiniz. Gazlıgöl’ü de yine burada ziyaret etmeniz mümkün.

  1. Bursa

bursa-cami-manzarasi.jpg

Tam kafa dinlemelik bir tatile ihtiyacım var diyorsanız rotanızı Bursa’ya çevirebilirsiniz. Ülkemizde termal turizm dendiği an akla gelen ilk illerden biri Bursa’dır. Burada birçok termal kaplıca görebilirsiniz. Bursa termal otelleri arasından seçim yaparak doğal suların tadını çıkarabilir, konforlu bir tatil deneyimi edinebilirsiniz. Burada termal havuzlarda yüzebilir, içme kürlerinden faydalanabilir ve çamur banyosu gibi sayısız yararı olan işlemi yaptırabilirsiniz.

  1. Denizli

denizli-pamukkale-manzarasi.jpg

Denizli, Pamukkale Travertenleri kadar termal kaynakları ile de biliniyor. Özellikle Karahayıt Kaplıcası’nı ziyaret etmenizi öneririz. Bunun yanı sıra Tekkeköy Ilıcaları ve Akköy Gölemezli Çamur Kaplıcaları’na da gidebilir, unutamayacağınız bir tatil yapabilirsiniz. Seçim sizin!

  1. Eskişehir

eskisehir-manzarasi.jpg

Eskişehir, yeraltı suları ve doğal kaynaklar açısından son derece zengin bir yerdir. Burada birçok hamam ve termal tesis bulunuyor. Tedavi edici özelliği ile bilinen termal sulardan yararlanmak ve minik bir tatil yapmak için Eskişehir’i her zaman tercih edebilirsiniz. Hasırca Kaplıcası ve Ilıcaköy Ilıcası buranın en sevilen termal tatil noktalarındandır.

  1. İzmir

izmir-saat-kulesi.jpg

Antik çağlardan bugüne, İzmir kaplıcalarının yeri her zaman ayrı olmuştur. Özellikle sonbahar aylarında İzmir’de keyifli bir termal tatil yapabilirsiniz. Narlıdere, Balçova, Çeşme ve İnciraltı gibi yerlerde termal tesislere sık sık rastlayacaksınız. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmayı da unutmayın!

  1. Kütahya

dumlupinar-kutahya-manzarasi.jpg

Termal turizm bölgelerinde son durağımız Kütahya oluyor. Ülkemizde Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla beraber resmen ilan edilen tam 80 termal merkezden 8 tanesi Kütahya’dadır. Kütahya kaplıcalarına her sene binlerce yabancı ve yerli turist akın ediyor. Doğa ile iç içe olan Ilıca Kaplıcaları en çok rağbet gören yerlerden biri. Dilerseniz yolunuz buraya düştüğünde Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde adı sık sık geçen Eynal Kaplıcaları’nı da ziyaret edebilirsiniz.