Türkiye'de Erkeklerin %33'ü Bu Önemli Sorunla Karşı Karşıya!

Türkiye'de Erkeklerin %33'ü Bu Önemli Sorunla Karşı Karşıya!

Normalde, bir erkek cinsel olarak uyarıldığında, birkaç dakika içinde cinsel bir ilişkiye hazır olabilir. Bu uyarı penisin iç kısmındaki damarların atardamarlardan gelen kanla dolmasına neden olarak sertleşme olur.

Normalde, bir erkek cinsel olarak uyarıldığında, birkaç dakika içinde cinsel bir ilişkiye hazır olabilir. Bu uyarı penisin iç kısmındaki damarların atardamarlardan gelen kanla dolmasına neden olarak sertleşme olur. Bu durum gerçekleşmediğinde, erektil disfonksiyon sorunu ortaya çıkar. Erkekler, penisleri cinsel aktiviteyi sürdürmek için yeterince sertleşemediği için kaygı gibi psikolojik sorunlar yaşayabilir.

Erektil Disfonksiyon Bozukluğu

Normalde, bir erkek cinsel olarak uyarıldığında, birkaç dakika içinde cinsel bir ilişkiye hazır olabilir. Bu uyarı penisin iç kısmındaki damarların atardamarlardan gelen kanla dolmasına neden olarak sertleşme olur. Bu durum gerçekleşmediğinde, erektil disfonksiyon sorunu ortaya çıkar. Erkekler, penisleri cinsel aktiviteyi sürdürmek için yeterince sertleşemediği için kaygı gibi psikolojik sorunlar yaşayabilir.

Erektil Disfonksiyon Nedenleri

Bazı erkeklerin geçici sağlık sorunları erektil disfonksiyon sorunun kökü olsa da bazen genetik de olabiliyor. Bu, herhangi bir tedaviyi uygulamadan önce kapsamlı bir teşhis yapılmasını gerekli kılar. Bir sorunun tıbbi olarak tanımlanması için en önemli koşullardan biri, hastalığın altı ay veya daha uzun süre devam etmesidir. Erektil disfonksiyon sorununa çok sayıda durum neden olabilir. Sorunun en belirgin nedenleri ise şöyledir;

-Sigara, alkol gibi kullanımlar dolaşımı dengesiz hale getirmesi

-Toplardamarların problem yaratmasından dolayı işlevini yerine getirmemesi, peniste gereken kanın toplanmasını engellenmesi

-Atardamarlardaki tıkanıklarından ötürü penise yeteri kadar kan gitmemesi

-Testosteron hormonunda meydana gelen yetersiz hareketlilik

-Kalp damar, hipertansiyon gibi hastalıklarından dolayı oluşan dengesiz durumlar

-Yaş ilerlemesine bağlı olarak ortaya çıkan problemler

Tüm bu etkenler sonucunda erkeklerde sertleşme sorunlarına yol açabilmektedir. Altta yatan kalıcı ve geri döndürülebilir nedenlere bağlı olarak, erektil disfonksiyon bozukluğu çeşitli terapötik yaklaşımlar kullanılarak çözülebilir.

Erektil Disfonksiyon Kimlerde Olur?

40 yaşın üzerindeki erkeklerin, tipik olarak yaşlanmanın getirdiği sertleşme sorunu yaşama olasılığı daha yüksektir. Kronik hastalıkları sonucu bazı ilaçları kullananlar da aynı anda bu sorunla karşılaşabilirler. En göze çarpanlar arasında hem kişisel hem de normal yaşamlarında sürekli stres yaşayanlar da erektil disfonksiyon görülür.

Erektil Disfonksiyon Tanısı

Penisin tatmin edici cinsel temas için gerekli sertliği sağlayamaması erektil disfonksiyon olarak bilinir. Erkeklerde bu sorunu teşhis ederken, aşağıda özellikler dikkate alınır;

-Hastanın erektil disfonksiyon problemini tanımlamak için hastanın tıbbi geçmişinin tam olarak belirtilmesi gerekir.

-Tanı sırasında hastanın cinsel durumları not alınır. Bununla birlikte, kişinin cinsel partneriyle geçmişi hakkında bilgi sahibi olmak yararlı olabilir. Bu durumun birincil nedenlerini belirlemek için hasta ve partneriyle birlikte çalışması çok önemlidir.

-Erektil disfonksiyon tedavisinde genital bölge detaylı olarak kontrol edilir. Nedenleri belirlemede büyük ölçüde yardımcı olabilecek kapsamlı bir nörolojik muayene de yapılabilir.

-Erektil disfonksiyonun teşhisi ayrıca bir dizi test ve anket içerebilir. Terapötik süreçte önemli bir adım, hasta ve eşinin doldurması gereken erektil disfonksiyon anketidir. Anketler aracılığıyla hastaya kendisi ve ilişki süreci hakkında sorular sorulabilir.

Erektil Disfonksiyon Tedavisi

Pek çok erkeğin kabusu olan erektil disfonksiyon sorunu, birçok yöntemle tedavi edilmesi olasıdır. Tedaviden önce hasta, kendine güvenmeli ve bu sorunun farkında olarak başlaması gerekir. Bu sayede, tedavilerle ereksiyon bozukluğu da düzelir. Erkeklerin baskılar sonucu olarak yetiştirilmeleri yüzünden cinsel konular konuşamıyorlar. Bu durumlarda, sorun tedavi edilemez ve daha kötü sorunlara yol açar. Erkekler, tedavi etmek için hemen hemen her erkeğin erektil disfonksiyon yaşayabileceğini kabul etmelidir. Hastanın partneri ile kendisi arasındaki işbirliği aynı zamanda çok önemlidir.

Mutluluk Çubuğu Nedir?

Erektil disfonksiyon için diğer cerrahi olmayan tedavileri kullanmak başarılı olmayabilir. Bu tür durumlarda hasta memnuniyeti yüksek ve uzun süreli düzelme sağlayan bir tedavi seçeneği de mutluluk çubuğudur. Hızlı operasyondan sonra penise yerleştirilen iki adet mutluluk çubuğu tipine göre bükülerek veya şişerek sertleşme sağlar.

Uygun Mutluluk Çubuğu Nasıl Seçilir?

Mutluluk çubukları öncelikle iki çeşittir. Tek parça ve üç parça olarak iki çeşittir. Tek parça mutluluk çubuğu herhangi bir mekanik parça içermediğinden kullanıcılara uzun yıllar kullanma şansı verir. Bunun yanın sıra esnek tek parça mutluluk çubuğu rahatlıkla kullanılabilmektedir. Ayrıca, birçok erkek sertleşme sorunu yaşadığında normal ereksiyona yaşatan 3 parçalı şişen mutluluk çubuğunu tercih ediyor. Yan, kalıcı sertlik ve doğal görünüm isteyenler, üç parçalı çubuğu seçmektedirler.

Mutluluk Çubuğu Belli Eder Mi?

Peniste bükülme ve köşe oluşumu nedeniyle silikon olmayan sert plastik malzemelerden yapılan protezler sonunda hastalarda şikayet sebebi olabilmektedir. Kimi zaman eğilmelerden dolayı burulma meydana gelebilir. Sert yapısı nedeniyle dışarıdan bakıldığında penis ve protezin de doğal görünmemesine neden olabilir. Mutluluk çubuğu çeşitlerine ulaşmak için https://www.mutlulukcubugu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.