Uygun Fiyatlı Kasko Yaptırmak İçin Öneriler

Uygun Fiyatlı Kasko Yaptırmak İçin Öneriler

Kasko, kara taşıtlarının sigortasıdır. Bir aracın yanması, trafik kazası geçirmesi, doğal afet sebepli hasar ya da kayıp yaşaması, çalınmaya teşebbüs edilmesi veya çalınması kaynaklı oluşabilecek zararlar karşısında sigorta sahibini ve aracını...

Kasko, kara taşıtlarının sigortasıdır. Bir aracın yanması, trafik kazası geçirmesi, doğal afet sebepli hasar ya da kayıp yaşaması, çalınmaya teşebbüs edilmesi veya çalınması kaynaklı oluşabilecek zararlar karşısında sigorta sahibini ve aracını güvence altına alan sigorta sözleşmesine Kasko denir. Ethica Sigorta Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Akyol uygun fiyatlı kasko yaptırmak için araç sahiplerine önerilerde bulundu.

‘’2021'de 187 bin 524 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası’’

Araç kullanmak hayatımızı kolaylaştıran önemli unsurlardan biridir. Araç sahibi olmak birçok kolaylık sağladığı gibi aynı zamanda birçok risk de getiriyor. Türkiye’de 2021 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın yayınladığı rapora göre, 2021'de 187 bin 524 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalardan zararsız çıkmak için trafik kurallarına uygun bir şekilde sürüş yapmak kadar Kasko da önem taşır.

‘’Kasko teminatlarına ihtiyacınıza yönelik ekleme yapabilirsiniz.’’

Kasko yaptırırken iyi bir fiyat araştırması yapılmalıdır. Kasko fiyatları, kasko çeşidine, araç modeline, üretim yılına, markasına ve sigorta şirketine göre farklılık göstermektedir. Kasko teminatlarına ihtiyacınıza yönelik ekleme yapabilirsiniz.

Kasko çarpma, çarpılma, hırsızlık, üçüncü kişilerin verdiği zararları ve yangını kapsar. İhtiyaca göre kaskonuza yurtdışında meydana gelen zararları, ses ve gürültü cihazlarını (radio, teyp gibi), yeni değer klozunu, anahtar kullanılarak araç çalınması klozunu, taşınan emtia (ticari araçlar için), parlayıcı patlayıcı madde taşıma (ticari araçlar için), kullanım ve gelir kaybı (ticari araçlar için) teminatları da eklenebilir.

‘’Taşıt sahipleri öncelikle tam olarak neye ihtiyaçları olduğunu belirlemeli’’

Uygun fiyatlı kasko yaptırmak için ise taşıt sahipleri öncelikle neye ihtiyaçları olduğunu belirlemeli ve kasko sigortalarını buna göre yaptırmalılar. Farklı sigorta firmalarından online kasko teklifi al fırsatını değerlendirip sigorta acentelerinin sundukları hizmetleri karşılaştırmalılardır.

Araç Kasko Fiyatları 2022 yılında enflasyon kaynaklı yüksek artış gösterdikten sonra araç sahipleri en uygun kasko seçeneklerini daha sık araştırmaya başladı. Kasko Sigortası fiyatları acentelerde sigorta teminatlarına göre farklılık göstermektedir. Kasko fiyatları aracın modeli, yaşı gibi araba kasko hesaplama detayları ile belirlenmektedir.

‘’Sigorta şirketleri sigorta hasarsızlık indirimi uygularlar.’’

Bir diğer önemli nokta ise Kasko için tercih edilecek olan Sigorta şirketidir. Size en uygun sigortanın belirlenmesinde sigorta acenteleri önemli bir role sahiptir. Sigorta acentesini sadece uygun fiyat avantajları için değil sizinle kurduğu iletişime ve verdiği hizmetlere göre de seçmelisiniz. Seçtiğiniz doğru sigorta firmasının kasko sorgulama takibi yaparak yenileme ile ilgili sizi bilgilendirmesi ve kolaylıkla ulaşabilmeniz sürdürülebilir güvenceniz için önemlidir.

Sigorta şirketleri sigorta hasarsızlık indirimi uygularlar. Bu indirim oranı ise sigortanızı kaç yıldır kazasız yenilediğinize göre belirlenir. Sigorta şirketi sunulan teminatlarda ihtiyaca göre düzenleme yapabilir. Uygun fiyatlı kasko seçimi için ödeme seçenekleri de iyi incelenmelidir. Taksit fiyatlarından yararlanarak uygun bir ödeme planı düzenlenebilir.