Yalçın Bayer, Adalet Günlüğü'nü köşesine taşıdı

Yalçın Bayer, Adalet Günlüğü'nü köşesine taşıdı

Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Banu Özdemir'in 'Turuncu'nun Seyir Defteri / Adalet Günlüğü' kitabını köşesine taşıdı.

Kitabın resmi belge niteliği taşıdığını ifade eden usta gazeteci Bayer, 'Adalet Yürüyüşü ile ilgili 6. kitap çıktı' başlıklı yazısında şu cümlelere yer verdi: 

Kılıçdaroğlu'nun 24 günlük ‘Adalet Yürüyüşü’yle ilgili olarak 6. kitap çıktı. CHP İzmir örgütünde siyaset yapan siyaset bilimci Banu Özdemir’in ‘Turuncu’nun Seyir Defteri’ adlı ‘Günce’ türünde yazılmış kitabı bir ilk kitap. Resmi belge niteliği taşıyan ‘Tarihi bir vesika’. Kitapta 24 günlük ‘Adalet Yürüyüşü’ ve 4 günlük ‘Çanakkale Adalet Kurultayı’ ile ilgili birçok öykü bulunuyor. Kılıçdaroğlu’nun ‘Mavilisi’nden (Hereke’de sunulan tatlı) Tavşancıl’daki (Kocaeli) Rojin’e, Güvenpark’taki Hatice Teyze’den Bulak (Kızılcahamam) köyündeki Müesser Teyze kitaptaki en çarpıcı öyküler... (Özdemir, kitabın gelirini Haytap’a bağışlamış...) Önsözünü Kılıçdaroğlu’nun yazdığı kitapta, Kılıçdaroğlu’nun konuşmaları, Maltepe deklerasyonu ve Çanakkale Kurultayı sonuç bildirgesi de yer alıyor.
Adalet Yürüyüşü ile ilgili olarak şimdiye kadar Barış Yarkadaş’ın ‘Adalet Yürüyüşü’, Selahattin Sönmez’in ‘Adaleti Yolda Arıyanlar’ albümü, Mustafa Balbay’ın ‘Vicdanın Ayak Sesleri’, Şükrü Küçükşahin’in ‘Adalet İçin Yürümek’ ile tutuklu milletvekili meslekdaşımız Enis Berberoğlu’nun ‘Siz Yürürken/Ben Yatarken Yazı-Yorum’ kitapları çıkmıştı.