Yarkadaş: AKP'nin 18 yıllık maskesini 5 tane maske düşürdü

Yarkadaş: AKP'nin 18 yıllık maskesini 5 tane maske düşürdü

CHP'li Yarkadaş: '5 maskeyi dağıtamayan hükümetin, muhalefete söyleyecek sözü yok'

TV100'de Ahu Özyurt'la 10'dan 12'ye programında Cumhuriyet Halk Partili eski vekil Barış Yarkadaş'la AKP'li eski vekil Mehmet Metiner arasında dolar ve maske tartışması yaşandı.

AKP’li Metiner’in ekonomiye ilişkin Londra merkezli bir saldırı olduğunu savunup Cumhuriyet Halk Partisi ve muhalefeti ekonomiye gerçekleştiğini iddia ettiği saldırıya sevindiğini söylemesine Barış Yarkadaş tepki gösterdi.
 

"Doların 7 lira olmasına kim sevinir. Dolardaki her bir kuruşluk artış bu ülke halkının daha çok yoksullaşması demek diyen Yarkadaş, “Ülkeyi aslanlar gibi yönetiyoruz” diyen Metiner’e maske örneği üzerinden cevap verdi.


 
CHP’li Yarkadaş, “18 yıldır siz yönetiyorsunuz, milyonlarca insan işsizlikten, açlıktan kırılıyor. Siz ekonomi iyi diyorsunuz. AKP'nin 18 yıllık maskesini 5 tane maske düşürdü. 5 maskeyi dağıtmayı beceremeyen iktidarın muhalefete söyleyecek sözü olamaz ” dedi.

Metiner’in bu sözlere yanıtı ise sanki “Avrupa’da ekonomi çok iyi” oldu.

Yarkadaş ise Metiner’e “Muhalefeti demokrasinin unsuru olarak görmüyorsunuz, siyasetten düşmanlık sözcüğünü çıkartın” uyarısında bulundu.

Metiner ise Yarkadaş'a “Çıkartmayacağız” diye yanıt verdi.