Yatay Mimarideki Yeni Konut Projeleri Prefabrik Evlerle İnşa Edilecek

Yatay Mimarideki Yeni Konut Projeleri Prefabrik Evlerle İnşa Edilecek

Şehirlerimizdeki içi içe inşa edilmiş düzensiz katlı binalarla oluşan çarpık kentleşme çok sayıda sorunu da beraberinde getirdi.

Şehirlerimizdeki içi içe inşa edilmiş düzensiz katlı binalarla oluşan çarpık kentleşme çok sayıda sorunu da beraberinde getirdi. Gürültü, trafik, insanda strese neden olan üst üste hava almayan binalardan kurtulmak için önemli alternatif oluşturan yatay mimari konut projeleri gündeme girdi. Yatay mimarideki yeni konut projelerinin doğal çevrenin de korunması açısından prefabrik evlerle gerçekleştirilmesi gündemde...

70’li yıllarla başlayarak geride bıraktığımız son otuz yılda kontrolsüz bir şekilde gelişen çarpık yapılaşma şehirlerimizi adeta yaşanamaz hale getirdi. Ülke nüfusumuzun yüzde 75’lik dilimi üzülerek belirtmek gerekir ki bu çarpık kentleşmenin sonucu olan binalarda yaşamını sürdürmek durumunda bırakıldı.

Örneğin İstanbul gibi yüz ölçüm olarak çok dar bir coğrafya üzerinde 16 milyonun üzerinde insan bir arada kargaşa içerisinde yaşamak zorunda kaldı. Özellikle 80’lerin sonu itibariyle denetimsiz ve kontrol edilemeyen şekilde yükselen binalar bugün taşıdığı risklerle insan hayatını da tehdit ediyor. Ortalama bir binada küçücük arsa üzerinde yükselen onu aşkın daire kentsel dönüşümle yenilenmeye sahiplerini ikna etmenin riskleriyle ayakta duruyor. 

yazi1.jpg

Yatay Mimari Nefes Aldıracak

Şimdiye kadar olanların ötesinde yatay mimari konseptiyle inşa edilecek yeni nesil binalarda çok daha sağlıklı ve risksiz konutlar hazırlamak mümkün olacak. Nüfus daha geniş yüz ölçüme sahip coğrafyaya yayılacak, insanlar nefes alacak. Daha sağlıklı ve doğal yaşam geri dönecek mahalle konseptindeki dostluklar yeniden inşa edilecek. Çok katlı ve riskli binalar yerini daha sade, bahçeli konseptte yeni nesil konutlara bırakacak. Yeni şehirler salt beton yığınına dönüştürülmekten kurtulacak yerini çevreye dost yapı modellerine bırakacak. 

Hazır Evler Depreme Dayanıklı Özelliğiyle Güvenilir

Yatay mimari yeni konut projelerinde tercih edilecek prefabrik ev modelleri depreme güvenli konutların inşa edilmesinde de son derece isabetli bir karar oluşturuyor. Ülkemiz doğudan batıya, kuzeyden güneye uzanan deprem fay hatlarıyla ciddi risk altında. Her sabah uyandığımızda deprem gerçeğiyle karşı karşıya bulunduğumuzu unutmamalıyız. Depreme hazırlanma açısından alınabilecek en iyi önlem evlerimizi depreme güvenli konut modelleriyle yenilemekten geçiyor. Depreme güvenli konutları kısa sürede inşa ederek insanımızı bu ciddi riskten kurtarabilmenin yolunu hızla oluşturmamız gerekiyor. Aksi durumda ülkemizde her yıl meydana gelen yıkıcı ve maalesef öldürücü depremlerin oluşturduğu kayıpları engellememiz mümkün gözükmüyor.

yazi2.jpg

Prefabrik Ev Çok Hızlı Kurulabiliyor

Gerek çarpık kentleşmenin getirdiği sorunların giderilmesi ve gerekse depremin oluşturduğu ölümcül riskleri geride bırakmanın en kolay yolu hızlı kuruluma sahip güvenli yapı modelinin tercih edilmesinden geçiyor. Prefabrik ev bu sorunların tamamıyla giderilmesinde tam çözüm sağlayacak en iyi konut modeli olarak bize büyük avantajlar sağlıyor. Prefabrik ev modelleri günümüzde yeni nesil teknolojilerin kullanımıyla hızla üretiliyor. Özel yazılım bilgisayar programıyla projelendirilmesiyle de en güvenli konut modeli olarak yanımızda duruyor. Özellikle toplu konut projelerinde bu ev modeli son derece büyük kolaylıklar sağlıyor. Ortalama büyüklükteki bir tesiste on binlerce kişinin uzun yıllar güvenle yaşayabileceği konutlar sadece günler içerisinde üretimle hazırlanıyor. Teknolojik bantlardan çıkan binalar demonte sistemin kazandırdığı avantajla anında kurulum yerine sevk edileceği araçlara yüklenebiliyor. Aynı anda bir taraftan üretim devam ederken hiç zaman kaybedilmeden sahada kurulum gerçekleştiriliyor. Saha kurulumunda hiçbir şekilde farklı inşaat malzemelerine ihtiyaç duyulmadan kurulum yapılıyor. Kurulum tamamlandıkça evlere oturum her gün devam ediyor. Klasik betonarme bina modellerinde olduğu gibi tüm projenin bitimi beklenmeden yeni nesil evlerde yaşam anında başlıyor. Bu evler işçilik açısından da oldukça büyük kolaylıklar sağlıyor. Kurulumda uzmanlaşmış ekipler prefabrik evlerin kurulumlarını tüm detaylarıyla kısa sürelerde tamamlıyor. Evin kurulumunda duvardan çatıya, kapıdan pencereye, elektrikten su tesisatlarına aynı ekip görev alıyor. İşlemler günlerce beklemeden aynı anda hızla ilerliyor. 

Prefabrik Ev Fiyatları Avantajlarla Dolu

Yeni nesil sistemle üretilen bu evler modern tesislerde hiçbir malzeme israfı olmadan ön imalatla hazırlanıyor. İsraf içermeyen üretim modeli en başta prefabrik ev fiyatlarına çok önemli bir avantaj olarak yansıyor. Üretimden gelen malzemeler sahada evin kurulumu için yeterli oluyor. Dünyanın neresinde olursa olsun kurulum yerinde başka malzemelere asla ihtiyaç duyulmuyor. Malzeme avantajına farklı usta gerektirmeyen Karmod prefabrik ev avantajları da eklenince fiyat iki yönden cazip hale geliyor.