Yunus Emre Kelkitli yazılımcı olmak isteyenlere ipucu verdi

Yunus Emre Kelkitli yazılımcı olmak isteyenlere ipucu verdi

Yunus Emre Kelkitli yazılımcı olmak isteyenlere tavsiyeler verdi. Yazılımcı olmak istiyorsunuz fakat hangi alandan ve hangi dilden başlayacağınızı bilmiyorsanız o halde bu yazımız tam size hitap etmektedir.

Yunus Emre Kelkitli yazılımcı olmak isteyenlere tavsiyeler verdi. Yazılımcı olmak istiyorsunuz fakat hangi alandan ve hangi dilden başlayacağınızı bilmiyorsanız o halde bu yazımız tam size hitap etmektedir.

Yunus Emre Kelkitli. Yazılıma başlamadan önce neyi yapacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Web sitesi mi, Windows programlama mı, yoksa mobil programlama mı?

Öncelikle bu soruyu kendinize sorarak Araştırma yapmanız gerekmektedir. Hangisini kendinize uygun veya yatkın görüyorsanız o  alandan başlamanız uygun olacaktır.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim: Son yıllarda mobil uygulama geliştiricileri çoğaldı. Bu alanda geliştiriciler birbiri ile yarışmaya başladılar. Mobil uygulama yapıp binlerce, milyonlarca dolar kazanan insan var lakin bu kazancın çoğu şansa ve yeteneğe dayandığını söylemek isterim. Eğer bir uygulama geliştiriyorsanız sevdiğiniz için, severek geliştirin.Bir işe parayı ön planda tutarsanız çoğu işte başarıyı yakalayamazsınız.

Eğer Web Tasarımcı Olacaksanız:

Eğer bir web sitesi Tasarlıyacaksanız öğrenmeniz gereken diller HTML, CSS, JAVASCRİPT, JQUERY, PHP, BOOTSTRAP'dir.
Bu kadar dil gözünüzü korkutmasın, azimli olun, karar verin, kendinizi inandırın ve motive olun.
İlk ve temel olarak öğrenmeniz gereken dil HTML olacaktır.
HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE yani Hiper Metin İşaretleme Dili anlamına gelmektedir.
HTML yukarıda saydığım diller arasında en basit ve öğrenmesi kolay olan dildir. Yukarıda öğrenmeniz gereken diller sırasıyla verilmiştir. Zaten diğer diller HTML öğrenilmeden eksik kalacaktır. HTML yukarıda saydığım dillerin temeli, alt yapısıdır.
İyi bir Web Tasarımcı yaptığı sitede kullanıcıya hitap etmeli, gözü yormamalı, gereksiz şeylerden kaçınmalı, işlevsel ve basit olmalıdır. Mesela bir kullanıcı aradığı bir şeyi sayfayı kurcalamadan kolayca buluyorsa ve o bulduğu şey ona basit ve işlevsel bir düzeyde sunulmuşsa bu kullanıcının hoşuna gidecektir. Bu ve bunun gibi faktörler Web Tasarımcı'nın dikkate alması gerektiği faktörlerdendir.
HTML yapı olarak XML'e çok benzemektedir. Eğer Web Tasarımcı olacaksanız HTML'i İyi bilmeniz gerekiyor, yoksa diğer dilleri öğrenseniz bile bir arada kullanmak entegre etmek zor olacaktır.
HTML öğrenmek için Not Defteri (Notepad), Dreamweaver gibi programlar kullanabilirsiniz.
Eğer Windows Programlaması Yapacaksanız:

Windows programlaması yapmak Web Tasarım'a nazaran daha zordur. Nedeni ise belirli programlada belirli bir algoritma vardır ve insanlar bu algoritmayı öğrenmekten çekinirler.
İnternette gezindiğiniz zaman Web ile ilgili, binlerce örnek bulabildiğiniz halde programlamada Web kadar örnek bulunmamaktadır.
İlk önce öğrenmeniz gereken diller arasında  ilk sırayı taşıyan C# vardır.
C# Microsoft'un derlediği  ve desteklediği günden güne gelişen, birçok eklenti eklenen ve kod grubuyla zenginleştirilen bir programlama dilidir.
Diğer dillere nazaran daha çok kaynak bulunduğu için web de çeşitlilik fazladır.
Programlama yapan insanlar daha çok işlevselliğe önem verirler. Bunun nedeni arkaplanda yazılan kodlardır.
Bu yüzden işlevselliğin yanında görsellik de katılması gereken bir alandır.
C# ile oyun, uygulama, tarayıcı vb. şeyler yapılabilir.
Programlama eğlencelidir. Eğer bu  tadı bir kere tadarsanız kod yazmak size zevkli gelecektir ve işinizi severek yapmanıza vesile olacaktır.
Programlama yaparken dikkkat etmeniz gereken şey Türkçe karakter kullanmamaktır. Çoğu dil de öyledir. Türkçe karakterler kabul etmezler.
C# programlama yaparken kullanılan program Microsoft Visual Studio'dur.
Eğer Mobil Programlaması Yapacaksanız

Mobil programlama diğer alanlardan daha zordur. Çünkü temelinde Java vardır.
Java ise öğrenmesi uzun zaman alan dillerden birisidir. Bazen odak noktasını fark ettiğiniz zaman ipler çözülüp kolaylaşacaktır.
Mobil uygulama geliştirirken çoğu insan parasal kısmını düşünerek geliştirir ve bir başarıya ulaşamaz.
Aslında bu düşünce yanlıştır. Bir işi severek yaparsanız o işte başarılı olma ihtimaliniz %50'dir. Diğer kalan %50'si ise pes etmemektir.
Mobil programlama çok geniş bir alandır ve gün geçtikce gelişmekte ve odak noktası haline gelmektedir.
Bildiğiniz üzere çoğu insanda cep telefonları vardır. Bu nedenle mobil kullanımı daha yaygın olduğu için mobil tercih edilmektedir.
Mobil  tercih edilecekse Java dili iyice öğrenilmelidir.
Kendinizi Deneyin  !

Hangi alanda kendinizi yatkın hissediyorsanız o alanda kendinizi test edin.
Ufak denemeler yapın, internetteki basit düzey örnekleri inceleyin, Aklınıza yatan yerden başlayın, kendinize güvenin.
Kendinize ne kadar özgüven duyarsanız öğrenmeniz o kadar kolay olacaktır. Aksi taktirde öğrenme hevesiniz kaçacak ve bir süre sonra pes edeceksiniz.
Bu şekilde öğrenmeye başlıyacağınız alanda bir adım atmış olucaksınız ve rakiplerinize nazaran daha önde olmanızı sağlayacaktır.