Turizm profesyonelleri İstanbul'a geliyor

Turizm profesyonelleri İstanbul'a geliyor

Dünyanın en büyük dört turizm fuarından biri olan EMITT, 30 Ocak – 2 Şubat 2020 tarihleri arasında dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 24’üncü kez ağırlayacak.

24. EMITT Turizm Fuarı, 30 Ocak – 2 Şubat 2020 tarihleri arasında Hyve Group, tarafından gerçekleştirilecek. EMITT, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda; KOSGEB’in desteğiyle; Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Fuar’da, turizm sektörünün pazarlama ve hizmet boyutlarında dijitalleşmesi sürecine ağırlık verilirken, ziyaretçiler çok sayıda teknolojik gösteriye de şahit olacaklar. HTC Vive iş birliğiyle her günün temasına özel VR içerikleriyle, turizm profesyonelleri Sanal Gerçeklik teknolojisinin etkin kullanımını deneyimleyebilecek ve teknoloji sohbetlerine katılabilecek.

SANAL MONA LISA SERGİSİ

VR teknolojisi aracılığı ile ziyaretçilerin deneyimleyeceği sanal sergi Mona Lisa: Beyond The Glass, EMITT’in en ilgi çekici etkinliklerinden biri. Louvre Müzesi tarafından gerçekleştirilen ilk sanal gerçeklik deneyimi Mona Lisa: Beyond the Glass Sergisi, Türkiye’de ilk defa EMITT Turizm Fuarı’nda turizm profesyonelleri ve katılımcılarla buluşmaya hazırlanıyor. Louvre Müzesi’nin ve Mona Lisa’nın teknolojiye taşınması, dijitalleşmenin turizmde oynadığı kilit role ışık tutacak.

GÖBEKLİTEPE VE EVEREST TIRMANIŞI EMITT’TE

Fuar’ın üçüncü gününde VR teknolojisi ile bu seferki durak, dünyanın en eski kült yapılar topluluğu olarak tarihe geçen Göbeklitepe olacak. Offline ve online dünyanın iç içe geçtiği, Şanlıurfa ilinin tanıtımına katkıda bulunacak bu deneyim sonrasında bir diğer VR deneyim adresi dünyanın en yüksek tepesi Everest. Katılımcılar, Everest VR ile zirvede neler olduğunu gerçekçi ve etkileyici görseller eşliğinde keşfetme fırsatına sahip olacak.

Her yıl olduğu gibi 24’üncüsünde de rekor seviyede yabancı ziyaretçiyi ve turizm profesyonelini ağırlamaya hazırlanan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, geçen yıl 94 ülkeden 5.620 katılımcı ve 57.470 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza atmıştı.