Mansur Yavaş, İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım'a ateş püskürdü: "Ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş"

Mansur Yavaş, İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım'a ateş püskürdü: "Ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş"

ABB Başkanı Mansur Yavaş, kendisine çeşitli suçlamalar yönelten İYİ Parti Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım'a sert sözlerle yanıt verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Ankara adayı Mansur Yavaş, tv100'de gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Az Önce Konuştum' programının konuğu oldu. Yerel seçimlerle ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Yavaş, İYİ Parti Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın 'ihaleye fesat karıştırma' iddiasına yanıt verdi.

ekran-goruntusu-2024-03-12-213925.png

"İNSAN SÖYLEDİĞİ SÖZÜN ARKASINDA DURUR"

Yavaş, Yıldırım'ın kendisine yönelik suçlamaları için şunları söyledi:

"Bunu söyleyinceye kadar, niye savcılığa gitmiyorsun? Böyle bir şey Meclis'te iddia edildiği zaman adliye orada diyorum. Lafla konuşmayla olmaz. Adliyeye gideceksin, benim elemanım yanlış yapıyorsa cezasını çekecek. Yanlış yapmıyorsa lafı ortaya koyup geri kaçmayacaksın. İnsan söylediği sözün arkasında durur. 

"ADAY OLDUĞU PARTİNİN GENEL BAŞKANI 40 İLDE BENİM DÜRÜSTLÜĞÜMÜ ANLATTI"

Aday olduğu partinin sayın genel başkanı, 40 ile benimle beraber gidip benim dürüstlüğümü anlamıştır. Sayın Genel Başkanını da yalanlıyor.

"BENDEN MAMAK BELEDİYE BAŞKANLIĞINI İSTEDİ, VERMEYİNCE..."

Geldi benden Mamak Belediye Başkanlığını istedi. Biz de vermeyince bu sefer gitti tüm televizyonlarda Mansur Yavaş'ı karalamak için... Madem Mansur Yavaş yanlış bir adam, yolsuzluk yapıyor sen niye benimle beraber çalışmak istiyorsun ki? Neyini kabul edeyim? Kabul etmek zorunda mıyım? Parti var, ilçe teşkilatı var. Ben kendi başıma karar verecek durumda değilim ki. Yanında şahitliği ispatlı gelişi. Olmaz dedik. Mamak'tan belediye başkanı olamazsın. Gitti. O kadar.

"NAMUSLU, ŞEREFLİ, HAYSİYETLİ İNSANSA GİDECEK SAVCILIĞA VERECEK"

Lafı ortaya atıp sadece kara çalınmak için böyle konuşmayla olmaz. Namuslu, şerefli, haysiyetli insansa gidecek savcılığa verecek. Böyle seçime giderken durmuş durmuş şimdi mi öğrenmiş bunu? 

"SAYIŞTAY RAPORU ZATEN TEFE KOYARLAR BENİ PARA KAYIP DİYE"

Yavaş, İYİ Parti Ankara adayı Yıldırım'ın 'Belediye kasasındaki kayıp para' iddiasına da yanıt verdi:

"Bizi Sayıştay, müfettişler denetler. Şimdiye kadar böyle bir iddiayı ne gördük ne duyduk ne işittik. Sayıştay raporu zaten tefe koyarlar beni para kayıp diye. Böyle şey olur mu? Ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş. Varsa böyle bir şey o konuda da savcılığa başvursun. Ben de öğreneyim ne var?"