11 büyükşehirde vefat sayıları tüm ülkenin vefat sayısından fazla!

11 büyükşehirde vefat sayıları tüm ülkenin vefat sayısından fazla!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Sağlık Bakanlığı’nın Kovid-19 verileriyle ilgili yazılı açıklama yaparak, CHP’li 11 büyükşehir belediyesinden gelen resmi vefat sayılarını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun açıklamasında, "Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre ülke genelinde 1-25 Eylül tarihleri arasında Kovid-19 nedeniyle vefat eden vatandaşların sayısı 1.488 iken, sadece CHP yönetimindeki 11 büyükşehir belediyesinde aynı tarihlerde bulaşıcı hastalık kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısının 1.604 olduğu" bilgisini paylaşarak “Devlet vatandaşına yalan söylemez.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Torun, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Ülkemiz, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla, ilk vakanın tespit edildiği 11 Mart 2020 tarihinden bu yana mücadele ediyor. Halkımız canıyla cüzdanı arasına sıkışmışken, sağlık çalışanlarımız en ön safta fedakarca savaşıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu süreç içerisinde yapıcı muhalefet sergilemeye ve hükümete katkı sunacak öneriler sunmaya çalıştık, çalışıyoruz.

“DÖNÜŞÜ OLMAYAN YANLIŞ BİR YOL”

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, 249 belediyemizin özverili çalışmalarıyla, salgının hem sağlık hem de ekonomik yönden en az hasarla atlatılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ancak üzülerek ifade ediyoruz ki önerilerimizi dikkate almayan siyasi iktidarın yanlış politikaları, ülkemizi geri dönüşü olmayan bir yola sürüklüyor.

Yine üzülerek takip ediyoruz ki her ne şart altında olursa olsun vatandaşa doğru bilgi vermesi gereken siyasi iktidar, şeffaflık ilkesini de hiçe saymış durumda.

Kovid-19 pandemisiyle ilgili Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerin doğruluğu, uzun süredir tartışılıyor. Bu süreçte, doğruları savunduğu için kapsına kilit vurulmak istenen TTB ve pek çok uzman akademisyenlerimiz verilerle ilgili şüphelerini dile getiriyor. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak, vatandaşın doğru bilgilendirilmesi için iktidarı defalaca uyardık. Ancak iktidar bu uyarılarımızı da maalesef dikkate almadı.

“Cumhurbaşkanı’nın talimatlarıyla” çalıştıklarını söylediği günden bu yana güvenilirliğini yitiren Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 16 Eylül’deki açıklamasında verilerin doğru olduğunu belirtip, “Verileri gizleyerek salgını önleyebilir miyiz? Verdiğimiz tabloda bir yanlışlık yok. Vatandaşımız müsterih olsun” açıklaması yaptı.

“DEVLET VATANDAŞINA YALAN SÖYLEMEZ”

Bakan Koca'ya "Bu çelişkiyi nasıl açıklayacaksınız?" diye soran Torun, şunları kaydetti:

"Lütfen şeffaf olun, canıyla boğuşan milletimize yanlış bilgi vermeyin. Emin olun veri gizleyerek topluma iyilik etmiş olmazsınız. Tam tersine vatandaşlarımızı eski normale sevk edersiniz. Sadece 11 büyükşehrin verilerini açıklayarak iktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Milletimiz bilsin, açıklanan verilerle ilgili takibimizi kararlılıkla sürdüreceğiz."