’15 yaşındaki çocuk evlenebilir’ diyen Fatih Erbakan'ın sözleri tepki çekti

’15 yaşındaki çocuk evlenebilir’ diyen Fatih Erbakan'ın sözleri tepki çekti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katıldığı bir haber programındaki söylemleri gündem oldu. Özel bir kanalın haber programına katılan Erbakan’ın kız çocukları üzerinden kullandığı söylemler sosyal medyada tepkiler almasına neden oldu.

Bir haber programına katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Anadolu’da yaşayan insanları örnek göstererek, “Anadolu’da yıllardan beri büyüklerimiz 14,15,16 yaşında evlenmiş, mutlu yuva kurmuşlardır. 15 yaşında biri cinsel olgunluğa eriştiğine göre rızası geçerlidir’ diyerek tepkileri üzerine çekti.

Programın devamında sunucunun, ‘Sizin kızlarınız 15 yaşında evlenmek istiyorum derse tepkiniz ne olur? sorusuna ise, ‘Ben kendi kızlarımın üniversiteyi bitirip hatta yüksek lisans yaptıktan sonra evlenmelerini isterim. Çünkü bizim ailemizde yüksek lisans, doktora son derece yaygın. Benim babam, amcalarımın hepsi akademik kariyerleri ve doktoraları var. Rahmetli babamda kız çocuklarının okuması en azından üniversiteyi bitirmesi konusunda son derece hassastı’ dedi.

ERBAKAN'IN AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKTİ 

Fatih Erbakan'ın açıklamaları sosyal medyada tepki çekti. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medyada programı paylaşarak; “Kendi kızların istediği iyi eğitimi başkalarının kızları içinde istemelisin. ’15 yaşında çocuk cinsel olarak olgunlaşmıştır, ninelerimizde 15 yaşında evleniyorlardı’ demek akıl ile nakil ile hareket eden zihne sahip olmak demektir. Tarım toplumu ile sanayi toplumunun farkını bilmemek demektir” diyerek Erbakan’ın söylemlerine karşı çıktı. 

Şair Ahmet Ümit “Bunun adı açıkça pedofilidir…” derken, gazeteci Timur Soykan “Pedofiliyi savunacak kadar yobaz bir zihniyet şu an iktidar ortağı. Bunlar gerçekten sapık” tepkisini gösterdi.

Oyuncu Berna Laçin de Erbakan'ın sözlerini alıntılayarak "Yav çekin şeyinizi çocukların üzerinden yettiniz" diyerek tepkisini dile getirdi.