
19 Mayıs'ı kutlamak AKP'li belediyeye serbest, CHP'li belediyeye yasak
İstanbul Valiliği, Beşiktaş'ta yasakladığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine Üsküdar'da izin verdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Üsküdar’da veya farklı bir ilçede güvenlik sıkıntısı yok da, sadece Beşiktaş’ta mı var? Bu bir çifte standarttır" dedi.
Sözcü'de yeralan habere göre; Üsküdar Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenleyeceği MFÖ konseri akıllara Beşiktaş’ı getirdi. Beşiktaş’ta dün başlayıp 4 gün sürmesi planlanan festival ve ‘Atatürk Yürüyüşü’ İstanbul Valiliği tarafından iptal etmişti. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Anadolu kıyısındaki etkinliklere ise izin verildi.
‘VALİLİKTEN İZİN ALINDI’
Üsküdar Belediyesi yetkilileri, İstanbul Valiliği’nden etkinlikle ilgili izin aldıklarını ve Beşiktaş’taki kutlamalar gibi herhangi bir iptal durumunun söz konusu olmadığını belirttiler.
BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI HAZİNEDAR: BU BİR ÇİFTE STANDART
Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu bir çifte standart. Beşiktaş, Milli Mücadele adımının atıldığı ilk nokta. Beşiktaş gibi bir yerde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını yasaklayıp, Üsküdar'da yasak uygulanmıyorsa bu bir çifte standarttır. Bizim her zaman devletimize saygımız var, ancak bu kararı da anlamakta güçlük çekiyoruz. Üsküdar'da veya farklı bir ilçede güvenlik sıkıntısı yok da sadece Beşiktaş'ta mı var? Çok üzgünüz.”
MFÖ, HAREM OTOGARI’NDA
MFÖ, 19 Mayıs’ta Harem Otogarı’nda Üsküdarlılar ile buluşacak. Ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleşecek olan konser, 20.00'de başlayacak. DJ Hopdedik Ayhan'ın sunuculuğunu yapacağı etkinlikte, MFÖ öncesinde 2016 Vodafone Freezone Liseler Arası Müzik Yarışması şampiyonu ‘Grup Misafir’ sahne alacak. Etkinlik alanına Üsküdar Meydanı’dan 18.00-19.30 arası ücretsiz otobüs, Eminönü ve Beşiktaş’tan ise ücretsiz vapur kalkacak.