190 genç, 190 metrelik bayrağı taşıdı…

İzmir'in Balçova İlçesi'nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 190 genç, 190 metre uzunluğundaki Atatürk ve Türk Bayrağını taşıdı. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, binlerce yurttaş tarafından coşkuyla okundu.

İzmir'in Balçova İlçesi'nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla  190 genç, 190 metre uzunluğundaki Atatürk ve Türk Bayrağını taşıdı. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, binlerce yurttaş tarafından coşkuyla okundu.

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Balçova'da geniş katılımla kutlandı. Balçova Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikle, 190 genç, Balçova Belediye Başkanı CHP'li Fatma Çalkaya, belediye meclis üyeleri ve binlerce yurttaşla birlikte Ata’ya ve Bayrağı Saygı Yürüyüşü düzenlendi. 190 metre uzunluğundaki Atatürk ve Türk Bayrağını taşıyan kortej, marşlar eşliğinde Ata ve Sakarya caddelerinde yürüdü.

 

Yürüyüş sırasında İstiklal Marşı’nı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okuyan Balçovalı gençlere balkonlarındaki yurttaşlar da sevgi gösterilerinde bulunup çiçek attı.

 

Yanlarında yürüyerek gençlerin coşkusunu paylaşan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Balçovalı Gençler, ‘Benim Ümidim Türk Gençliğindedir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün ilelebet izinde olacaklarını bir kez tüm coşkuları ve ışıltıları ile gösterdiler. Bizler de gençlerimiz için onların geleceği için çalışamaya devam edeceğiz. Gençlerimizin geleceğinden ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden asla taviz vermeyiz. Cumhuriyet değerlerini sonuna kadar savunacağız” diye konuştu.