1934 Atatürk Türkiye'si, 2023 Erdoğan Türkiye'si! Aradaki farkı CHP'li milletvekili açıkladı

1934 Atatürk Türkiye'si, 2023 Erdoğan Türkiye'si! Aradaki farkı CHP'li milletvekili açıkladı

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Türkiye'deki yabancılarla ilgili yaptığı açıklamada 1934 ve 2023 kıyaslaması yaptı.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, “Türkiye Cumhuriyeti’nin demografik yapısının korunması adına, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk; 1934 yılında yüzde 10 yabancı sınırlaması getirmiştir. Şimdi Suriyeliler bazı belde ve ilçelerde belediye kazanacak hale geldiler. Büyük kentlerimizde kendi gettolarını ve ticaret ağlarını dahi oluşturdular. Bu sorun çözülmediği müddetçe çok uzun olmayan bir gelecekte kendi ülkemizde azınlık olma durumuyla karşı karşıya kalacağız” açıklamasını yaptı.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, yaptığı yazılı açıklama ile göç politikasını eleştirdi. Göç İdaresi Başkanlığı’nın, “… Tüm illerimizde, yabancı yoğunluğunun Türk vatandaşı nüfusuna oranla yüzde 20’yi aştığı toplam 63 ilde 1169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılmış olup İstanbul ilimizde kapalı mahalle sayısı 54’tür” açıklamasını anımsatan Uzun, şu açıklamayı yaptı:

"ATATÜRK 1934'TE YÜZDE 10 YABANCI SINIRLAMASI GETİRMİŞTİR"

“Türkiye Cumhuriyeti’nin demografik yapısının korunması adına ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 1934 yılında yüzde 10 yabancı sınırlaması getirmiştir. 14 Haziran 1934 yılında kabul edilen ve 21.06.1934 tarihli ve 2733 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2510 sayılı iskan kanununda aynen şu ifadeler yer almaktadır. ‘Kasabalarda ve şehirlerde yerleşen ecnebilerin tutarı belediye sınırı içindeki bütün nüfus tutarının yüzde 10’nu geçemez ve ayrı mahalle kuramazlar’ şeklindedir.

"ŞİMDİ SURİYELİLER BAZI BELDE VE İLÇELERDE BELEDİYE KAZANACAK HALE GELDİLER"

Şimdi bırakın ayrı mahalle kurmayı Suriyeliler bazı belde ve ilçelerde belediye kazanacak hale geldiler. Büyük kentlerimizde kendi gettolarını ve ticaret ağlarını dahi oluşturdular. Bu sorun çözülmediği müddetçe çok uzun olmayan bir gelecekte kendi ülkemizde azınlık olma durumuyla karşı karşıya kalacağız.

Türkiye’ye gelen yabancılar sorunu iyi niyet sınırlarını çoktan aşmış durumdadır. Artık bu sorun 85 milyon vatandaşımızın ve ülkemizin beka sorunudur. İktidar bir an önce politikalarını değiştirmeli ve daha büyük sorunlar yaşanmadan ‘misafirlerimiz’ sağlıklı bir şekilde kendi vatanlarına gönderilmelidir.”

ekran-goruntusu-2023-07-17-173702.png