2023 Turizm Kenti Şanlıurfa, turistleri böyle mi bekliyor? Paslı tankerlerle su arıyorlar!

2023 Turizm Kenti Şanlıurfa, turistleri böyle mi bekliyor? Paslı tankerlerle su arıyorlar!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2023 Turizm Kenti seçildiğini hatırlatarak, şehirde yaşanan su problemini yetkililere sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Şanlıurfa'da yaşanan su krizini gündeme getirdi. Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan CHP'li Tanal, şehirde ilkel manzaralar yaşandığını, bu şekilde mi kente turist çekileceğini sordu. Tanal şu ifadeleri kullandı:

"ŞANLIURFA'YI BU İLKEL MANZARALARLA MI DÜNYAYA TANITACAĞIZ"

"İslam İşbirliği Teşkilatı'nın jestiyle Şanlıurfa, "2023 Turizm Kenti" seçildi seçilmesine de iş bilmez belediyecilik anlayışı yüzünden sevinemiyoruz! Allah aşkına Şanlıurfa'nın turizmini bu ilkel manzaralarla mı dünyaya tanıtacağız?"

"2 BİNDEN FAZLA NÜFUSU OLAN MAHALLEDE ŞEBEKE SUYU YOK"

"Mevzu şu: Fırat Nehri’nin dibindeki Birecik İlçesinde Kurucahöyük Kırsal Mahallesi’nde de şebeke suyu yok.  2 binden fazla nüfusu olan mahallede vatandaşlar, traktörün arkasına bağladıkları paslı tankerlerle çevre mahallelerden su arayışına giriyor."

"YURTTAŞLAR VE BESLEDİKLERİ HAYVANLAR SU SIKINTISI ÇEKİYOR"

"Zaman zaman da Şanlıurfa Büyükşehir ŞUSKİ’nin büyük tankeri ‘teşrif’ ediyor, suyun 13 tonunu 260 TL’ye satıyor. Mahallede aynı zamanda 40 bine yakın büyükbaş ve küçükbaş hayvan var. Hem mahalledeki yurttaşlar hem de besledikleri hayvanlar su sıkıntısı çekiyor.

"BELEDİYE ÇÖZÜM ÜRETEMEYİNCE SU TANKERLERİYLE EYLEM YAPILDI"

"Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çözüm üretmeyince Kurucahöyük sakinleri, su tankerleriyle yolu kapatıp eylem yaptı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve diğer yetkililer gelip vatandaşla konuşup, sorunun çözümü noktasında söz vermek yerine anında vatandaşlara müdahale için jandarmaya haber verdiler."

"SUSUZ KALAN VATANDAŞLARLA ASKERİMİZ KARŞI KARŞIYA GETİRİLDİ"

"Fırat Nehri’nin yanı başında susuz kalan vatandaşlarla askerimizi yine karşı karşıya getirdiler. CHP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcımız Av. Ronayi Paydaş da olay yerindeydi. Vatandaşlarımızın mağduriyetini yetkililere aktardı. Zeynel başkan ve tayfası, belediye olarak asli görevinizi neden yapmıyorsunuz?"

"BELEDİYE VARLIK NEDENİNİ İNKAR ETMİŞ OLUR"

"Su hakkı, temel bir insan hakkıdır. Vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak, insan onuruna yakışır şekilde bir yaşam sürmelerine olanak sağlamak, belediyenin asli görevidir. Eğer Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa halkının temiz ve sağlıklı suya erişimini sağlayamıyorsa, varlık nedenini inkar etmiş olur."

"BİRECİK AFRİKA KENTİNE DÖNMÜŞ"

"Birecik, “Fırat’ın İncisi” olarak adlandırılır. Ancak sizin iş bilmezliğiniz yüzünden Birecik, Afrika kentine dönmüş. Şanlıurfa’nın “2023 Turizm Kenti” ilan edilmesinden hareketle memleketimizi ziyarete gelenler, sıra sıra dizili paslı tankerleri görünce, susuz kalınca hayal kırıklığına uğramayacaklar mı?
Acilen hem Kurucahöyük Mahallesinin hem de Divriği Mahallesi’nin su problemini çözün."

"BALIKLIGÖL'Ü BİLE TEMİZ TUTAMIYORSUNUZ"

"Pankart asmaya değil, belediye hizmetlerine ağırlık verin. Şanlıurfa’da birçok yerde kanalizasyon, içme suyu, yol gibi altyapı, çöp toplama sorunu var. Balıklıgöl’ü bile temiz tutamıyorsunuz. Vakit yatma vakti değil, Şanlıurfa’nın iyi anılmasını sağlama vaktidir. Eğer beceremeyecekseniz çekin gidin. Bizler Şanlıurfa’mızı en iyi şekilde temsil eder, hak ettiği konuma getiririz."

CHP'li Tanal paylaşımlarına Şanlıurfa Belediye Başkanlığı'nı, ŞUSKİ'yi, Şanlıurfa Valiliği'ni, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre Bakanlığı'nı da etiketledi.