27 milyonluk golf sahası elde kaldı

27 milyonluk golf sahası elde kaldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında deniz üzerine dolgu yöntemiyle golf sahası yapmak için çalışma başlattığını duyurdu.

Eski AKP'li Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın ilk adamını attığı proje, belediyeye 27 milyon liraya mal oldu. 150 futbol sahası büyüklüğündeki 18 delikli golf sahası için 30 tanınmış Rus blogger Samsun'a getirildi, tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.


Bir sonraki başkan AKP'li Mustafa Demir'in, “Kentin önemli bir çekim merkezi olacak” dediği tesis, 5 yıllığına Golf Federasyonu'na kiraya verildi. Sözcü'nün haberine göre; Federasyon 1 yıl kadar işlettiği golf sahasının anlaşmasını pandemiyi neden göstererek bozunca, Golf Kulübü belediyenin elinde kaldı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Belediye Meclis toplantısında golf sahasının akıbeti gündeme geldi. Demir, tesislerin yıllık zararının 3 milyon lira olduğunu belirtip, şöyle belirtti: “Belediye golf işletmeciliği yapmaz. Belediyenin böyle bir tesisi üstüne alması hata. Belediye işletsin diye bunu yaparsanız, bu büyük ziyandır. İşletmeye adam arıyoruz. Birini bulsak plaket vereceğiz.”