
4 parti CHP listelerinden seçime girecek
Millet İttifakı'nda liste görüşmeleri sürerken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti seçime CHP listelerinden girecek.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Millet İttifakı bileşenlerinden Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin seçime CHP listelerinden gireceklerini duyurdu.
CHP LİSTELERİNDEN GİRECEKLER
CHP'li Erkek, "Daha önce Millet İttifakı olarak protokolü sunmuştu. Bugün seçim ittifakına ek bir protokol sunduk. CHP ve İYİ Parti kendi logolarıyla seçime katılacak. Diğer 4 parti CHP listelerinden seçime girecek" dedi.
LİSTE 9 NİSAN'DA TESLİM EDİLECEK
Milletvekili aday listesinde partilere ayrılacak kontenjanlarda anlaşan siyasi partiler ortak liste ile seçime girecekleri için daha önce Yüksek Seçim Kurulu’na verdikleri protokolden çekilmek için bugün dilekçelerini sunacaklar. Aday listesi ise 9 Nisan’da verilecek.