
ABD Senatosu'nda silahlı saldırı alarmı
ABD Senatosu'nda silahlı saldırgan paniği yaşandı. Polis ekipleri, bina ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.
ABD Senato binasında silahlı saldırgan alarmı verildi.
BREAKING: The US Senate building is currently being evacuated after reports of possible active shooter. Police are on the scene. pic.twitter.com/wOgUVkNVQu
— Anny (@anny25717503) August 2, 2023
"UZAK DURUN" ÇAĞRISI
ABD polisi tarafından yapılan açıklamada, "Memurlarımız, ilgili bir 911 çağrısına yanıt olarak Senato Ofis Binaları içinde ve çevresinde arama yapıyor. Araştırmamız devam ettiği için lütfen bölgeden uzak durun" denildi.
"SİLAH SESİ YOK"
Açıklama, "Senato binasının içindeyseniz, muhtemel bir aktif tetikçi ihbarı alındığı için içerideki herkes olduğu yere sığınmalıdır. Şunu belirtmeliyiz ki elimizde doğrulanmış bir silah sesi raporu yok" ifadeleri kullandı.
AKLİ DENGESİ YERİNDE OLMAYAN BİRİ
ABD medyasında yer alan habere göre ise, Senato'daki olay, büyük olasılıkla silahlı saldırgan değil, akıl sağlığı sorunu olan birinin gerçekleştirdiği bir eylem.
Ağustos tatili nedeniyle çoğu Kongre üyesi binada bulunmazken, az sayıda personelin binada olduğu biliniyor.