ABD ve İsrail'in asıl hedefi Türkiye mi? Emekli Tümamiral Cihat Yaycı'dan şok eden sözler

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların arkasında yatan asıl sebebin ne olduğunu açıkladı. Yaycı, "Asıl hedef Türkiye" iddiasında bulundu.

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, tv100'de Ece Üner’in konuğu oldu. İsrail-Hamas arasındaki savaşa ilişkin konuşan Yaycı, asıl hedefin Türkiye olduğu iddiasında bulundu.

ABD, SEVR'İ UYGULAMAYA MI ÇALIŞIYOR?

Üner'in ‘Amerika’nın Türkiye planı nedir?’ sorusuna çarpıcı bir yanıt veren Yaycı, ABD’nin asıl amacının Sevr Antlaşmasını uygulamak olduğunu söyledi.

"ASIL HEDEF TÜRKİYE"

Cihat Yaycı;  İsrail ve Hamas arasındaki savaş sürerken yaşananları doğru okumamız gerektiğine dikkat çekti ve asıl hedefin Türkiye olduğunu söyledi.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafya nedeniyle ABD ve yandaşlarının önünde bir engel olarak değerlendirildiğini ifade eden Yaycı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Sevr Antlaşması’nı çöpe atmasıyla bu değerlendirmenin doğduğunu, ABD ve yandaşlarının gerçek amacının halen Sevr Antlaşması’nın hesaplarını yapmak olduğunu söyledi. Yaycı; bu analiz ışığında Gazze olaylarını irdelemek gerektiğini vurguladı.

"TÜRK SİHA'SI BİLEREK DÜŞÜRÜLDÜ"

"Bu nedenledir ki; ABD başkanı ve dış işleri bakanının bu dönemde Türkiye’yi karşı cephede görme ve muhatap almama söz konusudur" diyen Yaycı; "NATO tarihinde hiçbir devlet bir başka devletin hava vasıtasını bilerek düşürmemiş ve bunu açıklamamıştır ancak sadece ABD Türkiye’nin SİHA'sını bilerek düşürmüş ve açıklamıştır"’ diyerek öngörüsünün haklılığına dikkat çekti.