Adalet Partisi’nden Tansu Çiller ve Ümit Özdağ açıklaması: Çiller üzülecek, Özdağ sevinecek!

Adalet Partisi’nden Tansu Çiller ve Ümit Özdağ açıklaması: Çiller üzülecek, Özdağ sevinecek!

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, yeniden siyasete atılmak isteyen Tansu Çiller’e kapıları kapattığını söyledi. Öz, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a ise yeşil ışık yaktı.

Eski Başbakan Tansu Çiller’in, siyasete yeniden atılmak istediğine ilişkin sözleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Tansu Çiller, siyasete girmek için Adalet Partisi’ne başvurdu ancak Çiller’in bu isteği reddedildi.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Tansu Çiller’in kendilerine yaptığı teklif ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yeni bir ittifak kurulacağına dair iddiaları değerlendirdi.

Adalet Partili Öz, Tansu Çiller ile dostane ilişkileri olduğunu ancak Çiller’in AKP ile yakınlığını onaylamadığını söyledi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, şöyle dedi:

TANSU ÇİLLER SİYASETE DÖNMEK İSTEDİĞİNİ AÇIKLADI

“Tansu Hanım bir gün beni arayarak kahve içmeye davet etti. Ben de dostane bir şekilde bu daveti kabul ettim. Ülke gündeminden konuşacağımızı düşünerek gittiğim bu görüşmede Çiller bana siyasete dönmek istediğini açıkladı.”

“BU İŞİN TİCARET İŞİ OLMADIĞINI SÖYLEDİM VE REDDETTİM”

“‘Ben ablan olarak partinin başına geçeyim sen de ikinci adam ol’ dedi. Bu işin ticaret işi olmadığını derin görüş ayrılıklarımızın olduğunu belirterek reddettim, örneğin o başkanlık sistemini tasvip ediyor, biz parlamenter sistemi.”

“ÖZDAĞ’IN ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ BİZE YAKIN GELMEKTEDİR”

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, yaptığı açıklamada Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a ise yeşil ışık yaktı. Öz, şunları söyledi:

“Ümit Özdağ’ın milliyetçiliği, Atatürk milliyetçiliğine yaklaşmıştır ve bu bize yakın gelmektedir. Kemal Kılıçdaroğlu, ittifakı altı parti ile sınırlandırmamalıydı. Dilinden Atatürk ve Cumhuriyeti düşürmeyen tüm partileri küçük veya büyük bakmaksızın toplamalıydı.”