Adalet Yürüyüşü'nde slogan atan bir kişi göz altına alındı

Adalet Yürüyüşü'nde slogan atan bir kişi göz altına alındı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına mahkum olup tutuklanması üzerine Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet yürüyüşüne', partisinin İzmir il yönetimi de destek verdi. İzmirli partililerin, etap etap İstanbul'a yürüyecekleri, Gebze'de Kılıçdaroğlu ile buluşacakları açıklandı. Bornova'da yapılan yürüyüşün sonunda ise bir kişi gözaltına alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı adalet yürüyüşüne, İzmir'den destek veren partililer, ilk etabı tamamladı. Alsancak'taki Cumhuriyet Meydanı'ndan yola çıkan partililer, Halkapınar, Çınarlı, Manavkuyu, Bornova merkez, Osman Kibar Kavşağı güzergahını takip ederek Manisa yolundaki 57'nci Topcu Tugayı önüne kadar geldi. Yaklaşık 18 kilometrelik ilk etap sonrasında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, kararlılıkla mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Bu arada, yürüyüş sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik slogan atılınca, polisler partilileri uyardı. Bu sırada da küçük çaplı tartışma yaşandı. Yürüyüş bittikten sonra slogan atanlardan bir kişi gözaltına alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Adalet” talebiyle başlattığı ve ülke genelinde geniş bir karşılık bulan yürüyüşün İzmir kolu da yola çıktı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün İzmir kolu 17 Haziran’da yürüyüşüne başladı. CHP İzmir İl yönetiminin çağrısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce İzmirli belirli aralıklarla ve parçalı yürüyüşlerle Gebze’de Kılıçdaroğlu ile buluşarak İstanbul’a devam edecek.

Yürüyüş öncesi açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Milletvekilimiz haksız yere tutuklandı. Genel Başkanımızın başlattığı adalet yürüyüşüne biz de destek veriyoruz. Sonuç alana kadar bu mücadelemiz sürecek” dedi.

Adalet yürüyüşünün İzmir ayağına CHP üyelerinin yanı sıra DİSK, KESK, TMMOB, HDP İzmir İl Örgütü, İHD, Halkevleri, Birleşik Haziran Hareketi de katılım gösterdi.

İzmir halkı bugünkü yürüyüşlerini Bornova’da sonlandırarak yarın Manisa’dan devam ettirecek.